Κώστας Παπαδόπουλος: «Να επικεντρωθούμε στην ανάδειξη παικτών»

1138

Ο προπονητής της Αναγέννησης Λιτοχώρου (ΕΚΑΣΚΕΜ), Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος, μίλησε στην εκπομπή «Τα παιδία παίζει» του EOK WebRadio με τον Αργύρη Παγαρτάνη και Δημήτρη Μελίσση. Μεταξύ άλλων, είπε:

Για την Αναγέννηση Λιτοχώρου:

«Ενδείκνυται η περιοχή μας για αθλητισμό. Είμαι 4 χρόνια στην ακαδημία, ξεκίνησα εν μέσω covid, υπήρχε όμως θέληση από τους γονείς και τα παιδιά, διατηρήθηκε ο κορμός και αναπτύχθηκε, πλέον μιλάμε για μία ακαδημία με 7 αγωνιστικά τμήματα και 40 κορίτσια».

Για το από πού προσελκύουν παιδιά:

«Το Λιτόχωρο ανήκει στον δήμο Ολύμπου, όπου είναι και η Λεπτοκαρυά και ο Άγιος Σπυρίδωνας, οπότε επικεντρωνόμαστε στα παιδιά από το Λιτόχωρο. Το δύσκολο είναι οι εγκαταστάσεις, αφού υπάρχει μόνο ένα κλειστό στο Λιτόχωρο, όπου απασχολούνται παιδιά του στίβου, της ενόργανης, καθώς δεν γίνεται ούτε σε σχολεία αφού δεν υπάρχουν μπασκέτες. Ένα παιδί που τώρα μαθαίνει να τρέχει στον διάδρομο του, να καταλάβει το μήκος του γηπέδου και προπονείται σε ένα γήπεδο που η γραμμή εφάπτεται με τον τοίχο και τον βάζεις σε ένα αγώνα σε γήπεδο διπλάσιου μήκους, έχει πρόβλημα».

Για τις ώρες προπόνησης που δίνονται στις ομάδες:

 

«Η πρόταση μου προς την Ομοσπονδία είναι αφού ξέρει πια πόσα παιδιά ασχολούνται με το κάθε άθλημα, μπορεί να δίνει και τις ανάλογες ώρες στα τμήματα. Εμείς έχουμε 146 παιδιά στον σύλλογο».

Για το ότι η Ελλάδα δεν βγάζει παίκτες τα τελευταία χρόνια:

«Είναι η γενιά του covid, δηλαδή των τάμπλετ, του κινητού, η γενιά που δεν ζορίζει τον εαυτό της. Οι γονείς έχουν άποψη όταν δεν πρέπει, έτσι χάνεται η δυναμική που χρειάζεται με αποτέλεσμα να πηγαίνει πίσω το άθλημα. Πρέπει να επικεντρωθούμε στην ανάδειξη παικτών».