Κύπελλο ΟΣΕΚΚ: Απόλυτη κυρίαρχος η Δωδεκάνησος

574

Η Δωδεκάνησος επιβεβαίωσε με τον καλύτερο τρόπο ότι είναι κραταιά δύναμη στον χώρο του μπάσκετ με καρότσι, επικρατώντας με άνεση του Αμαρουσίου (76-31), που πάντως κατέβηκε αποδεκατισμένο, με αρκετές ελλείψεις.

Πολυτιμότερος παίκτης της διοργάνωσης αναδείχθηκε ο Μιχάλης Χατζηδημητρίου, ενώ κορυφαίος σκόρερ ήταν ο Αντάν Χιμάντι. Αμφότεροι παρέλαβαν το βραβείο τους από τον παλαίμαχο μπασκετμπολίστα, Τζον Μπρούγος.

Τους διαιτητές και Κριτές της διοργάνωσης τίμησε ο πρόεδρος της ΟΔΚΕ, Ηλίας Καφφές, ενώ ο πρόεδρος του ΠΑΣΚΑ και Γ.Γ. της ΕΟΑΜ ΑμεΑ, Κώστας Σιάχος, βράβευσε την προσπάθεια της Ίριδας Καβάλας.

Ο Γ.Γ. της ΟΣΕΚΚ, Χάρης Περδίκης, απένειμε αναμνηστικό κύπελλο στη Γ.Ε. Τρικάλων «Αστέρας», ενώ ο παλαίμαχος αθλητής πυγμαχίας και υποστηρικτής του Αμαρουσίου, Νίκος Ανδρεάδης, βράβευσε την ομάδα του ΑΣΚΑ Αμαρουσίου.

Το Κύπελλο στη Δωδεκάνησο απένειμε ο πρόεδρος της ΟΣΕΚΚ, Γιώργος Κούζας.

Τα δεκάλεπτα: 10-20, 16-46, 21-60, 31-76. Διαιτητές: Σέρρας – Παυλόπουλος – Μπίκας.

ΜΑΡΟΥΣΙ (Γιώρας): Μούκας, Τσαουσίδης 4, Δημητρακόπουλος 4, Αλ Χουσειν, Μαρτσάκης 13, Ράσσα 10.

ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΣ (Μαρκάκης): Τέλογλου, Χαρτερός, Μιχαήλου 8, Χιμάντι 24, Πλαγγέτη 2, Ζαραγκότας 9, Χατζηδημητρίου 7, Βασιλέβ, Παππάς 20, Στυλιανακάκης 6.

Μήνυμα Κουρουμπλή

Ο Υπουργός Υγείας, Παναγιώτης Κουρουμπλής, δεν μπόρεσε να δώσει το παρών στο κλειστό του Μετς, όμως επικοινώνησε και με γραπτή του δήλωση, συμμετείχε με τον τρόπο του στο φάιναλ φορ του Κυπέλλου της ΟΣΕΚΚ.

Το μήνυμά του:

«Φίλες και φίλοι

Σας ευχαριστώ θερμά για την πρόσκλησή σας στον τελικό του 17ου Κυπέλλου Καλαθοσφαίρισης με Αμαξίδιο. Δυστυχώς, δεν μπορώ να είμαι την Κυριακή κοντά σας, λόγω των αυξημένων υποχρεώσεων μου στο Υπουργείο Υγείας.

Θέλω, σε πείσμα των δυσκολιών που αντιμετωπίζει η χώρα, να σας μεταφέρω ένα μήνυμα αισιοδοξίας. Αισιοδοξία που πηγάζει από την πεποίθησή μου ότι είμαστε όλοι και όλες ικανοί να μεγαλουργήσουμε, αν εργαστούμε με πνεύμα ομοψυχίας και με γνώμονα το κοινό καλό.

Ευθύνη δική μου και όλης της κυβέρνησης είναι η εμπέδωση ενός πλαισίου αξιοκρατίας, κοινωνικής δικαιοσύνης και δημοκρατίας, που θα απελευθερώσει τις δημιουργικές δυνάμεις της πατρίδας και θα επιτρέψει να ευδοκιμήσει η συλλογική προσπάθεια.

Εύχομαι σε όλους σας υγεία, ευτυχία, προκοπή και καλή επιτυχία στους μικρούς και μεγάλους αγώνες που δίνετε καθημερινά».