Κωστόπουλος: «Η ομάδα ξεκινάει απ’ την άμυνα»

210

Για τη νίκη επί των Μαχητών: «Ήταν ένα ματς εξ αρχής πάρα πολύ δύσκολο. Οι Μαχητές είναι μια πάρα πολύ καλή, με ένα ρόστερ ανόδου για ‘μένα. προετοιμάσαμε την άμυνά μας πάρα πολύ στην προπόνηση και είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος απ’ την αμυντική απόδοση της ομάδας. Βέβαια, δεν είμαι τόσο απ’ την επιθετική, διότι χάσαμε πάρα πολύ ελεύθερα σουτ. Ήτα ένα πολύ κακό παιχνίδι γενικά για τους θεατές. Εμείς θα μπορούσαμε να το έχουμε «καθαρίσει» σε πολλά σημεία του αγώνα. Αυτό που είπα στα παιδιά είναι ότι όταν στην κακή σου μέρα δε μπαίνει τίποτα, να κοιτάξεις να δεχθείς έναν πόντο λιγότερο. Η νίκη μετράει σε αυτά τα ματς. Ήταν πολύ μεγάλη νίκη και προχωράμε».

Για τη φιλοσοφία της ομάδας του: «Όταν έγινε η αλλαγή προπονητή ήταν πολύ δύσκολο να περάσω τη φιλοσοφία μου στο 100%, κάτι που είναι γενικά δύσκολο. Προσπάθησα πάρα πολύ να προσαρμοστώ με το υλικό της ομάδας. Άλλαξα εντελώς το στυλ παιχνιδιού που έχω σαν προπονητής και προσπάθησα να προσαρμοστώ με τους παίκτες που έχουμε. Βασική αρχή μας και δική μου φιλοσοφία είναι ότι η ομάδα ξεκινάει απ’ την άμυνα. Βάλαμε αρχές και πράγματα, στα οποία είμαστε ακόμα στο 100% σ’ αυτό που θέλω, αλλά είμαστε σε έναν πάρα πολύ καλύτερο βαθμό απ’ ό,τι ξεκινήσαμε. Σιγά-σιγά προσπαθούμε και στην επίθεση να βρούμε τον ρυθμό μας. Η ομάδα έχει ένα τεράστιο πρόβλημα με τον τραυματισμό του Κελεσίδη, που είναι ο βασικός playmaker της ομάδας. Γενικότερα είναι μια ομάδα που στηρίζεται πολύ στους «άσσους». Τώρα μες στις γιορτές μπήκε ξανά στις προπονήσεις και θα γυρίσει. Νομίζω ότι με αυτόν και το Βακουφτσή που ήρθε, αλλά και τη δουλειά που κάνουμε και θα κάνουμε μες στις γιορτές, η Γέφυρα θα έχει ένα πολύ καλύτερο πρόσωπο στον 2ο γύρο».

Για τον όμιλό τους: «Είναι ένας όμιλος πραγματικά πάρα πολύ δύσκολος. Δεν υπάρχει εύκολη νίκη, δεν υπάρχει φαβορί ή αουτσάιντερ. Σίγουρα ξεχωρίζει η ΧΑΝΘ, αλλά με το φετινό format όλα θα κριθούν στα play-offs, γιατί δε μεταφέρεις τις νίκες, μπορεί ο 6ος να “σπάσει” έδρες. Αν είσαι σε καλύτερο ρυθμό εσύ εκείνη την εποχή και βγεις 6ος για παράδειγμα, μπορείς με δύο “σπασίματα” εδρών να πάρεις το πρωτάθλημα. Πιστεύω θα κριθεί 100% στα play-offs».

Για τον λόγο που πήγε στη Γέφυρα: «Όταν έμεινα φέτος χωρίς ομάδα μετά από πάρα πολλά χρόνια, μου ήταν πάρα πολύ δύσκολο και ήθελα πάρα πολύ να βρεθώ σε μια ομάδα. Επειδή η Γέφυρα είναι μια οικογένεια, κάτι που ξεκινάει απ’ τη διοίκηση, βρήκα ένα εξαιρετικό κλίμα, εξαιρετικά παιδιά, η διοίκηση ήταν πολύ φιλική σ’ εμένα, γενικά ένας πολύ ωραίος χώρος για να δουλέψεις. Νομίζω ήταν μια πολύ καλή νέα “σελίδα” και μία πολύ καλή πρόκληση για εμένα».