ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΑΥΡΟΥ:Το «κανόνι» της Καλαμαριάς

281

Λιγο πριν κλείσει τα 22 του χρόνια και στην παρθενική του χρονιά σε επίπεδο εθνικού πρωταθλήματος, ο Κώστας Σταύρου έχει καταφέρει να στρέψει πάνω του τα φώτα, πραγματοποιώντας εντυπωσιακές εμφανίσεις με τα χρώματα του Απόλλωνα Καλαμαριάς, όντας αυτή τη στιγμή 5ος σκόρερ του 2ου ομίλου Βορρά της Γ’ Εθνικής με 274 πόντους.

Ο αριστερόχειρας γκαρντ (1.95μ), που διακρίνεται για την έφεσή του στο σκοράρισμα και για τα αθλητικά του προσόντα, άρχισε να παίζει μπάσκετ σε ηλικία 11 ετών, παρακινούμενος από φίλους του στην Ιτέα, όπου και μεγάλωσε. Ο Γυμναστικός Σύλλογος Ιτέας ήταν η πρώτος του σταθμός με τη φανέλα του οποίου πανηγύρισε το 2007 και το 2008 το πρωτάθλημα Στερεάς Ελλάδας-Εύβοιας στους παίδες και στους εφήβους αντίστοιχα.

Έναν χρόνο αργότερα ανηφόρισε στη Θεσσαλονίκη όπου και πρόσθεσε μετάλλιο στη συλλογή του, καθώς αναδείχθηκε πρωταθλητής ΕΚΑΣΘ, αλλά και Ελλάδας με την εφηβική ομάδα του Άρη, έχοντας συμπαίκτες του Παπανικολάου, Χρυσικόπουλο και Μούρτο.

«Αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω τον προπονητή μου στην Ιτέα, Χρήστο Μωραΐτη, ο οποίος μου έμαθε πολύ καλά τα βασικά του αθλήματος και τον Δημήτρη Κυριακού (σ.σ. τεχνικός στην ομάδα εφήβων του Άρη το 2009). Αυτοί οι δύο με έχουν βοηθήσει πάρα πολύ» τονίζει στοCobrasports.gr ο Κώστας Σταύρου, ενώ προσθέτει πως: «το φετινό καλοκαίρι θα είναι σημαντικό για μένα. Θέλω να κάνω το βήμα παραπάνω, αν όχι στην Α2, σίγουρα στη Β’ Εθνική και από ’κει και πέρα όλα μπορούν να συμβούν. Σίγουρα θα ήθελα να βρεθώ κάποια στιγμή στην Α1! Ποιος δε θα το ήθελε; Είναι ένα μεγάλο μου όνειρο, που εύχομαι να γίνει πραγματικότητα».

Το να μετέχεις πρώτη φορά σε εθνικό πρωτάθλημα και να καταφέρνεις να ξεχωρίζεις δεν είναι μικρό πράγμα. Για το νεαρό γκαρντ από την Ιτέα, το… ταξίδι μόλις έχει αρχίσει: «ευελπιστώ η φετινή μου καλή παρουσία να έχει και ανάλογη συνέχεια. Δε θέλω να μένω στάσιμος, προσπαθώ πάντα μέσα από τη σκληρή προπόνηση να βελτιώνω το παιχνίδι μου. Θα έλεγα ότι περισσότερο έμφαση δίνω στο επιθετικό κομμάτι, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δε δίνω την πρέπουσα σημασία στην άμυνα».

Σκόρερ… ολκής, ο Κώστας Σταύρου αποτελεί με τον συμπαίκτη του, Γιώργο Παυλίδη (σ.σ. πρώτος σκόρερ του ομίλου με 309 πόντους) ένα ασυναγώνιστο δίδυμο. «Ο Γιώργος (σ.σ. Παυλίδης) είναι για όλους μας στην ομάδα δάσκαλος εκτός από αρχηγός. Πρωταρχικό μας στόχος ήταν η παραμονή στην κατηγορία, κάτι το οποίο -πιστεύω- ότι το έχουμε καταφέρει σε σημαντικό βαθμό. Μέχρι να ολοκληρωθεί η σεζόν θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό, ώστε ο Απόλλωνας να εξασφαλίσει την παραμονή του, χωρίς να μπει στη διαδικασία των πλέι άουτ».

Όσο για τις συνθήκες που επικρατούν στο ελληνικό μπάσκετ; Ο γκαρντ των «ροσονέρι» παραδέχεται πως «είναι γεγονός ότι τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα λόγω των άσχημων οικονομικών συνθηκών. Σε παλαιότερες εποχές θα μας δίνονταν περισσότερες ευκαιρίες σε όλους τους τομείς. Πλέον, πολλές ομάδες πασχίζουν για να παρέχουν στους αθλητές τα απολύτως απαραίτητα».

stavrou

ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ

Αριθμός: 12

Μπασκετμπολίστας: Δημήτρης Διαμαντίδης, Κόμπε Μπράιαντ

Χρώμα: Κόκκινο

Πόλη: Θεσσαλονίκη

Φαγητό: Παστίτσιο, Σουφλέ

Ποτό: Αναψυκτικά

Μουσική: R’n’B

Ταινία: «Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών»

Ηθοποιός: Μελ Γκίμπσον

Τηλεοπτική εκπομπή: «Άκρως οικογενειακό»

stavrou

Πηγη:www.cobrasports.gr

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Μπακόλας