Κυρούδης: «Στόχος για τη Γέφυρα πάντα θα είναι να βρίσκεται ψηλά στη βαθμολογία»

207

Η Γέφυρα επικράτησε με 65-61 εκτός έδρας του Πανσερραϊκού, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του 3ου ομίλου της National League 1, και ο προπονητής των θεσσαλονικιών, Γιώργος Κυρούδης, μίλησε στην εκπομπή «Άκου τι έκανες» του ΕΟΚ WebRadio με τον Λεωνίδα Πιστιόλη και τον Κώστα Ζαφείρη. Αναλυτικά είπε:

Για τη μετακίνησή του στη Γέφυρα: «Η ομάδα είναι όλα αυτά τα χρόνια στις πρώτες θέσεις αυτής της κατηγορίας και πρωταγωνιστεί. Εγώ την έχω ζήσει τα τελευταία 3-4 χρόνια σαν αντίπαλος απ’ τον Ερμή Λαγκαδά και μου είναι πολύ οικείοι οι άνθρωποι και η πορεία της ομάδας. Είναι και για ‘μένα τιμητικό να βρίσκομαι εκεί και να συνεχίζεται αυτή η παράδοση με τις νίκες στις πρεμιέρες. Ομολογώ ότι δεν ήταν δύσκολη η απόφασή μου. Ήταν εις γνώσιν μου και η δουλειά που κάνουν οι άνθρωποι της διοίκησης όλα αυτά τα χρόνια, κρατούν την ομάδα ψηλά με πολύ καλές συνθήκες».

Για τον φετινό σχεδιασμό τους: «Κρατήσαμε έναν σημαντικό πυρήνα παιδιών από πέρυσι, έχουμε έναν πολύ καλό πυρήνα έμπειρων παιδιών. Φέραμε κάποια παιδιά να ενισχύσουν την προσπάθεια, πιο νεαρούς αθλητές, ώστε να κάνουμε μια μείξη έμπειρων και νεαρότερων αθλητών. Ακόμα και εμείς προσπαθούμε να τελειοποιήσουμε τη δουλειά και τη συνεργασία μας σ’ αυτό το πλαίσιο. Νομίζω ότι πάνε καλά τα πράγματα και ο στόχος για τη Γέφυρα πάντα θα είναι να βρίσκεται ψηλά στη βαθμολογία, όποιο κι αν είναι το περιβάλλον ή το ρόστερ».

Για το αν σκέφτονται την άνοδο: «Στη φετινή χρονιά για ‘μας δεν είναι το ζητούμενο, γιατί μας ενδιέφερε πολύ περισσότερο να διατηρήσουμε σε πολύ καλό επίπεδο τις συνθήκες στις οποίες δουλεύουν και αγωνίζονται οι αθλητές. Είναι πάρα πολύ καλές οι σχέσεις μεταξύ των αθλητών, έχουμε πολύ καλά παιδιά, πολύ καλούς χαρακτήρες. Η ομάδα έρχεται από μια πολύ καλή χρονιά με τον προηγούμενο προπονητή. Πιο πολύ στόχος μας είναι να διατηρήσουμε την καλή εικόνα και την ευχαρίστηση παίζοντας το μπάσκετ που θέλουμε, παρά να βάλουμε στο μυαλό μας πίεση με την άνοδο».

Για τη φετινή National League 1: «Με τη μείωση των ομίλων από τέσσερις σε τρεις έχουν συγκεντρωθεί ικανοί αθλητές σε λιγότερες ομάδες, τα ρόστερ είναι πιο ενισχυμένα από πέρυσι, υπάρχουν πολλοί έμπειροι αθλητές και καλές ομάδες. Στον όμιλό μας, η ομάδα των Μαχητών είναι πολύ ενισχυμένη και μ’ έναν πολύ καλό προπονητή. Είναι πάντα φαβορί. Ο Φίλιππος Βέροιας είναι πολύ δυνατός, κράτησε αρκετούς αθλητές από πέρυσι κι έχει ενισχυθεί, ειδικά στους ψηλούς. Ο Πανσερραϊκός είναι πάντα μια υπολογίσιμη δύναμη, εμείς είμαστε καλοί, ακόμη και ο επόμενος αντίπαλός μας, ο Λεύκιππος Ξάνθης, που έχει έναν πολύ έμπειρο προπονητή και έναν αθλητή, τον Δημήτρη Καλαμπάκα, που είναι πυλώνας απ’ όλες τις απόψεις. Είναι και η ΧΑΝΘ. Έχει πολλές ομάδες. Το φετινό πρωτάθλημα θα δώσει πολλές εκπλήξεις και δεν είναι ανοιχτό σε προγνωστικά».

Για το επερχόμενο (21/10) παιχνίδι με τον Λεύκιππο Ξάνθης: «Θεωρώ ότι ο Πανσερραϊκός βασίζεται αρκετά στο δίδυμο Τσακαλέρη-Μανούσου και είναι και αυτό που εμείς προσπαθήσαμε και καταφέραμε να “χτυπήσουμε” στην άμυνα. Ο Λεύκιππος παίζει ένα διαφορετικό μπάσκετ, λίγο πιο περιφερειακό, χωρίς να παραλείπουμε ότι υπάρχει ικανή front-line. Σε κάθε περίπτωση θεωρώ ότι με οποιονδήποτε αντίπαλο θα έχει φέτος πολύ μεγαλύτερη σημασία το σε τι κατάσταση βρίσκεσαι εσύ ο ίδιος και πόσο μπορείς να κάνεις αυτά που έχεις σχεδιάσει όσο καλύτερα γίνεται, ούτως ώστε να πάρεις όσα περισσότερα παιχνίδια μπορείς. Θα πάμε παιχνίδι-παιχνίδι, θα φροντίζουμε να το διασκεδάζουμε όσο γίνεται και να κάνουμε το καλύτερο δυνατό».