Κυριάζης Γιωργος :«Στόχος η παραγωγική διαδικασία»

703

Αν και δημιουργήθηκε ως ομάδα μόλις το 2015 έχει καταφέρει ήδη να κάνει αισθητή την παρουσία της σε πανελλήνιο επίπεδο. Η ΔΕΚΑ μετράει πολλές διακρίσεις σε επίπεδο ακαδημιών, όμως και η πρώτη ομάδα δεν πάει… πίσω κατακτώντας το νταμπλ στην ΕΚΑΣΘ. Ο τεχνικός και εκ των ιδρυτικών μελών, Γιώργος Κυριαζής, μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ (sepk.gr) για την άνοδο στη Γ’ εθνική αλλά και για τη μοναδική φιλοσοφία που χαρακτηρίζει όλο το οικοδόμημα της ΔΕΚΑ.

Αναλυτικά όσα δήλωσε
Kyriazis2Για την κατάκτηση του νταμπλ στην ΕΚΑΣΘ
«Δεν ήταν αυτοσκοπός μας το νταμπλ. Όλη η φιλοσοφία της ομάδας είναι να μπορέσουν να παίξουν και να έχουν ρόλο παιδιά που προέρχονται από την παραγωγική μας διαδικασία. Στην περσινή ομάδα 7 – 8 μέλη του ρόστερ ήταν παίδες και έφηβοι, ενώ κάποιοι εξ αυτών ήταν και βασικοί. Όπως είναι φυσικό οι κατάκτηση αυτών των τίτλων φέρνει σε όλους μας συναισθήματα χαράς γιατί πέρα από τα τρόπαια μπόρεσαν να βρουν χώρο και να παίξουν με πρωταγωνιστικό ρόλο παιδιά που είναι στην ομάδα από την έναρξη της. Όταν βλέπεις αυτό το πλάνο να υλοποιείται και να συνδυάζεται με τίτλους είναι μεγάλη η ικανοποίηση που λαμβάνεις».

kyriazisΓια τους στόχους που μπαίνουν από εδώ και πέρα
«Οι στόχοι για εμάς μένουν ίδιοι. Από την αρχή είχαμε πει ότι θέλουμε να κερδίζουμε και να δίνουμε ό,τι έχουμε κάθε μέρα μέσα στο γήπεδο, αυτός είναι ο πραγματικός στόχος. Από εκεί και πέρα, προσπαθούμε να παίζουμε ένα όμορφο μπάσκετ που θα συνδυάζεται με την παραγωγική διαδικασία».

Για την παρθενική σεζόν της ομάδας στην Γ Εθνική
«Σίγουρα αποτελεί τεράστια επιτυχία όταν μέσα σε δύο χρόνια κάνεις τέτοια άλματα και ειδικά όταν αυτά γίνονται με νεαρά παιδιά. Θέλουμε να συνεχίσουμε σε αυτό το μοτίβο και να συνεχίσουμε να δίνουμε πρωταγωνιστικό ρόλο σε παιδιά που έρχονται από τις ακαδημίες μας. Για εμάς ένας αθλητής 16 χρονών είναι μόνο ηλικιακά μικρός. Παρότι βρισκόμαστε σε μία Εθνική κατηγορία, πλέον, η φιλοσοφία μας μένει ίδια και απλά θα πλαισιώσουμε τα παιδιά μας με 4-5 μεγάλους».

Kyriazis3