Κουργιαννίδης: Θα προσπαθήσουμε την άνοδο

671

Το καλοκαίρι όλα έδειχναν πως μία ιστορική ομάδα θα έφτανε στο χείλος του γκρεμού. Το γυναικείο τμήμα του Ηρακλή ξεκίνησε από το μηδέν και χάρη στο μεράκι του προπονητή Λευτέρη Κουργιαννίδη, του συνεργάτη του, Βασίλη Μασλαρινού και τις προσπάθειες των Τάκη Τουμανίδη και Λίνας Τραμουντάνη ο “γηραιός” παρουσιάζεται κάτι παραπάνω από ανταγωνιστικός.

Δύο στροφές πριν την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου της Α’ ΕΚΑΣΘ γυναικών ο Ηρακλής βρίσκεται στη πρώτη θέση και ο τεχνικός Λευτέρης Κουργιαννίδης μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ (sepk.gr).

Για τη μέχρι τώρα πορεία του Ηρακλή στο πρωτάθλημα της Α’ ΕΚΑΣΘ γυναικών δήλωσε: «Αρχικά δεν βάλαμε μακροπρόθεσμους στόχους γιατί η ομάδα χτίστηκε από το 0. Στη πορεία ήρθε το Κύπελλο που κατακτήσαμε. Αφού παίξαμε με όλες σχεδόν τις ομάδες στο πρωτάθλημα είδαμε ότι ο Ηρακλής μπορεί κι ότι έχει τα φόντα να κάνει κάτι παραπάνω. Βέβαια αυτό δεν σημαίνει ότι κάτι τέτοιο είναι αυτοσκοπός μας. Διαθέτουμε πολύ καλές μονάδες και ένα δεμένο σύνολο, καθώς τα κορίτσια είναι φίλες μεταξύ τους κι έχουν μόνο καλοπροαίρετο συναγωνισμό».

Για τον Ηρακλή που αποτελεί ένα μεγάλο σωματείο: «Ο Ηρακλής είναι ιστορικό όνομα σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ. Είναι τιμή μου να δουλεύω σε μία τέτοια ομάδα και να έχω τη συμπαράσταση πολλών ανθρώπων. Από εκεί και μέρα μόνο το όνομα της ομάδας σου βάζει υψηλούς στόχους, όμως μπορούν να πραγματοποιηθούν μόνο όταν υπάρχει καλό σύνολο. Το καλοκαίρι υπήρχε μία δύσκολη περίοδο στο γυναικείο και αντρικό τμήμα. Εμείς από τη πλευρά του γυναικείου προσπαθήσαμε να κάνουμε ότι καλύτερο γίνεται για να δώσουμε χαρά στο κόσμο μας. Νομίζω ότι εν μέρει έχουμε ικανοποιήσει τον κόσμο μας κερδίζοντας το Κύπελλο της ΕΚΑΣΘ».

Για τους στόχους του Ηρακλή ο έμπειρος τεχνικός ανέφερε: «Μακροπρόθεσμα δεν μπορούν να μπουν στόχοι γιατί όλα εξαρτώνται από το οικονομικό κομμάτι. Όλοι βλέπουμε πόσο δύσκολα είναι τα πράγματα. Για φέτος θα προσπαθήσουμε να πάρουμε την άνοδο και μετά με βάση τις οικονομικές δυνατότητες να δούμε τι προσθήκες μπορούν να γίνουν. Αν υπάρχει οικονομική δυνατότητα θα πάρουμε κάποιες έμπειρες παίκτριες που θα γνωρίζουν την κατηγορία. Όλοι θέλουμε κάποια στιγμή ο Ηρακλής να φτάσει όσο πιο ψηλά γίνεται».