Κοκκινόπουλος: Θέλουμε να κάνουμε πρωταθλητισμό

368

Μετά το πέρας των πρώτων δέκα αγωνιστικών, ο ΒΑΟ βρίσκεται στη τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα της Α’ ΕΚΑΣΘ με απολογισμό έξι νίκες και τέσσερις ήττες.

Ο τεχνικός της ομάδας Σωτήρης Κοκκινόπουλος σε συνέντευξη που παραχώρησε στο «Northbasket» αναφέρθηκε στην έως τώρα πορεία του συλλόγου του: «Σε γενικές γραμμές είμαι αρκετά ικανοποιημένος από τη βαθμολογική μας συγκομιδή. Πιστεύω όμως ότι θα μπορούσαμε να έχουμε δύο λιγότερες ήττες. Το αρνητικό μας στοιχείο σε αυτές τις πρώτες δέκα αγωνιστικές, είναι ότι ακόμα δεν έχουμε καταφέρει να εκμεταλλευτούμε την έδρα μας.

Για κάποιο λόγο στα εκτός έδρας ματς παίζουμε πιο απελευθερωμένα και κερδίζουμε πιο εύκολα. Πάντως είμαι σίγουρος ότι θα σταθεροποιήσουμε την απόδοση μας γιατί γίνεται πολύ καλή προπόνηση και δουλεύουμε πολύ σκληρά. Τώρα είμαστε τρίτοι στη βαθμολογία και θα θέλαμε να μείνουμε εκεί γιατί είναι πολύ πιθανό να ανέβουν τρεις ομάδες στη Γ΄ Εθνική».

Για τη νίκης της Δευτέρας επί του ΕΟΣ αλλά και το ματς που ακολουθεί με τα Αστέρια ο έμπειρος προπονητής ανέφερε: «Προχθές πραγματοποιήσαμε μία πάρα πολύ καλή εμφάνιση αν και δεν είχαμε στη διάθεση μας τον Χολέβα, τον οποίο αποφάσισα να προφυλάξω επειδή ένιωθε κάποιες μικροενοχλήσεις στο πόδι του. Τα υπόλοιπα παιδιά κατάφεραν να αναπληρώσουν με το καλύτερο δυνατό τρόπο το κενό του, με αποτέλεσμα να μην φανεί η απουσία του. Έμεινα πάρα πολύ ευχαριστημένος από τη προσπάθεια που κατέβαλαν.

Όσον αφορά τη προσεχή αναμέτρηση με τα Αστέρια, ξέρουμε ότι είναι ένα πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Οι αντίπαλοι μας διαθέτουν μία καλή νεανική ομάδα η οποία δημιουργεί σε κάθε αντίπαλο πολλά προβλήματα. Εμείς πρέπει επιτέλους να εκμεταλλευτούμε την έδρα μας και να κερδίσουμε για να παραμείνουμε ψηλά στη βαθμολογία».

Στη συνέχεια ο κόουτς Κοκκινόπουλος αναφέρθηκε στον στόχο του ΒΑΟ: «Θέλουμε να κάνουμε πρωταθλητισμό και να είμαστε στο γκρουπ των ομάδων που θα τερματίσουν ψηλά. Έχουμε δημιουργήσει μία ομάδα με κυρίως νέα παιδιά αλλά και λίγα έμπειρα, τα οποία έχουν γίνει ένα πολύ καλό σύνολο. Το κλίμα είναι πολύ καλό και θα προσπαθήσουμε να τερματίσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται. Είμαι αισιόδοξος για τη συνέχεια».

Για το επίπεδο του φετινού πρωταθλήματος της Α’ ΕΚΑΣΘ ο τεχνικός του ΒΑΟ δήλωσε: «Νομίζω ότι το περσινό πρωτάθλημα ήταν πιο ανταγωνιστικό. Ίσως έπαιξε ρόλο το γεγονός ότι υποβιβάζονταν περισσότερες ομάδες. Φέτος υπάρχουν δύο ομάδες οι οποίες έχουν ξεχωρίσει βαθμολογικά αλλά όχι και αγωνιστικά. Αν τις εξαιρέσουμε αυτές, υπάρχουν άλλα δύο γκρουπ ομάδων.

Ένα στο οποίο είναι ομάδες όπως ο ΒΑΟ, ο Ήφαιστος, ο Μακεδονικός, ο Γαλαξίας Αδένδρου και οι Μαχητές Πεύκων οι οποίες θα προσπαθήσουν να καταλάβουν την τρίτη θέση, αλλά και ένα άλλο στο οποίο βρίσκονται όλες οι υπόλοιπες ομάδες οι οποίες θα δώσουν τη «μάχη» τους για να αποφύγουν τον υποβιβασμό».

 

Γιώργος Κυπραίος