Κοκκινόπουλος: Δίκαια ανεβήκαμε κατηγορία

745

Με τους πανηγυρισμούς της ανόδου να μην έχουν κοπάσει, στον ΒΑΟ μπορούν πλέον να απολαμβάνουν τους κόπους μίας δύσκολης χρονιάς η οποία ολοκληρώθηκε με το καλύτερο δυνατό τρόπο. Ο Βυζαντινός Αθλητικός Όμιλος κατέλαβε τη τρίτη θέση του πρωταθλήματος της Α’ ΕΚΑΣΘ και επέστρεψε στις επαγγελματικές κατηγορίες μετά από τέσσερα χρόνια.

Ο προπονητής του Ομίλου Σωτήρης Κοκκινόπουλος σε συνέντευξη που παραχώρησε στο «Northbasket» αναφέρθηκε στην άνοδο της ομάδας: «Από το καλοκαίρι είχε φανεί ότι θα ήμασταν ένα εκ των φαβορί για την επίτευξη της ανόδου. Όπως και έγινε έστω και με τριπλή ισοβαθμία. Ο ΒΑΟ μετά από τέσσερα χρόνια στις ερασιτεχνικές κατηγορίες, επιτέλους επέστρεψε εκεί που ανήκει, στα επαγγελματικά πρωταθλήματα. Είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι που φέραμε εις πέρας το στόχο μας και νιώθουμε δικαιωμένοι για τη προσπάθεια που καταβάλαμε όλη τη σεζόν. Η κατάκτηση της τρίτης θέσης κρίθηκε στις λεπτομέρειες αλλά θεωρώ ότι παίξαμε καλό μπάσκετ και δίκαια ανεβήκαμε κατηγορία».

Για το ποια ήταν τα μυστικά αυτής της επιτυχημένης πορείας ο έμπειρος τεχνικός ανέφερε: «Σε αυτές τις περιπτώσεις πρώτος και βασικότερος λόγος είναι το κλίμα που επικρατεί στο σύλλογο. Οι καλοί χαρακτήρες των παικτών μου σε συνδυασμό με το μπασκετικό ταλέντο που τους διακατέχει, είχαν σαν αντίκτυπο αυτό που πετύχαμε. Ακόμα και όταν προερχόμασταν από κάποιες κακές ήττες, μείναμε προσηλωμένοι στο στόχο μας και ανακάμψαμε. Φυσικά σημαντικό μερίδιο ευθύνης αναλογεί και στη διοίκηση που ήταν συνεχώς στο πλευρό μας αλλά και στον άμεσο συνεργάτη μου Λάζαρο Ιορδάνου του οποίου η συνεισφορά ήταν σημαντική».

Όσον αφορά το φετινό επίπεδο της Α’ ΕΚΑΣΘ ο κόουτς Κοκκινόπουλος δήλωσε: «Ήταν αρκετά καλό το επίπεδο του πρωταθλήματος. Υπήρξαν πέντε ομάδας που ξεχώρισαν από την αρχή (ΧΑΝΘ, Μακαμπή, ΒΑΟ, Μακεδονικός, Ήφαιστος) και έδειξαν ότι θα διεκδικήσουν την άνοδο μέχρι το τέλος. Σε όλη τη σεζόν έγιναν δυνατά και αμφίρροπα παιχνίδια και γενικά δεν υπήρξε κανένα εύκολο ματς».

Στο τέλος ο προπονητής του ΒΑΟ αναφέρθηκε στο αν έχει γίνει κάποια επαφή για τη νέα περίοδο: «Ακόμα δεν έχει γίνει κάποια επαφή με τη διοίκηση για το συγκεκριμένο θέμα. Θεωρώ ότι ήταν μία καλή χρονιά για το σύλλογο αλλά και εμένα προσωπικά και δεν κρύβω ότι θα ήθελα να παραμείνω. Έμεινα απόλυτα ευχαριστημένος από τη συνεργασία που είχα με τους διοικούντες και από τις συνθήκες εργασίας που συνάντησα. Πιστεύω μέχρι τον επόμενο μήνα ότι θα έχουν ξεκαθαρίσει τα πράγματα».

 

Γιώργος Κυπραίος