Κοθράς: “Θέμα χρόνου να επιστρέψει ο Ηρακλής στην Α1”

463

Ο Ηρακλής νίκησε τον Φιλαθλητικό 106-92, στο πιο παραγωγικό παιχνίδι της αγωνιστικής στην Α2 και παρέμεινε στην 7η θέση της βαθμολογίας.

Ο “γηραιός”, είχε 5 παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων και ένας εκ των πρωταγωνιστών, ήταν ο Ευθύμης Κοθράς, ο οποίος σημείωσε 15 πόντους (1/1 1π. – 4/5 2π. – 2/3 3π.), μάζεψε 3 ριμπάουντ και μοίρασε 6 ασίστ.

Ο 31χρονος γκαρντ, μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα του ΠΣΑΚ, για τη νίκη επί του Φιλαθλητικού, τους στόχους του Ηρακλή αλλά και τις προσωπικές του φιλοδοξίες, ενώ αναφέρθηκε και στο παιχνίδι με αντίπαλο το Ψυχικό που ακολουθεί.

Ευθύμη, που πιστεύεις ότι κρίθηκε το παιχνίδι με τον Φιλαθλητικό;

“Βασικά στο παιχνίδι με τον Φιλαθλητικό, ξεκινήσαμε μουδιασμένοι. Στο δεύτερο δεκάλεπτο όμως, βρήκαμε ρυθμό και ισορροπήσαμε το παιχνίδι. Το φέραμε στα μέτρα μας και θεωρώ ότι ήρθε εύκολα η νίκη”.

Ο Ηρακλής είναι έτοιμος να επιστρέψει στα μεγάλα σαλόνια του ελληνικού μπάσκετ;

“Ο Ηρακλής αυτή τη στιγμή χτίζεται. Αυτή είναι και η εικόνα, που θέλει να προβάλει η διοίκηση. Είναι ένα ιστορικό σωματείο αλλά χρειάζεται χρόνος. Δίνεται χρόνος συμμετοχής σε νέα παιδιά και θεωρώ, ότι αν συνεχιστεί αυτό, είναι θέμα χρόνου να επιστρέψει η ομάδα στην Α1”.

Ποιο είναι πλέον το μεγάλο σου μπασκετικό όνειρο;

“Εγώ βασικά έχω κάνει τον κύκλο μου. Είχα κάποιες ατυχίες με τραυματισμούς και πλέον, όνειρό μου, είναι να βοηθάω τους συμπαίκτες μου και ιδιαίτερα τους μικρότερους. Μου αρέσει πολύ η προπονητική και ήδη, ασχολούμαι με τα μικρά παιδιά, κάνοντάς τους ατομικές προπονήσεις. Το αγαπώ πολύ το μπάσκετ και μόλις σταματήσω, θέλω να ασχοληθώ με την προπονητική”.

Θεωρείς ότι ο Ηρακλής, μπορεί να κάνει την έκπληξη στο Ψυχικό την επόμενη αγωνιστική;

“Ο Ηρακλής έχει δείξει ότι χτυπάει όλα τα παιχνίδια. Αν πιάσουμε καλή απόδοση, θεωρώ, ότι μπορούμε να είμαστε ανταγωνιστικοί μέχρι το τελευταίο λεπτό. Αυτός είναι και ο στόχος της ομάδας μας, στα εκτός έδρας παιχνίδια, να είμαστε δηλαδή, ανταγωνιστικοί, μέχρι το τελευταίο λεπτό. Το Ψυχικό πάντως, θεωρείται γενικώς φαβορί στην κατηγορία”.