Κλείδωσε η τετράδα του Eurocup. Andora, Unics και ALBA τα τρία εναπομείναντα εισιτήρια.

505
  • LCDL ASVEL Villeurbanne – MoraBanc Andora: 80-82

    Με μπροστάρηδες τους Jerome Jordan, Dylan Ennis και David Jelinek, που είχαν 14, 14 και 13 πόντους αντίστοιχα, η Ανδόρα πέρασε νικηφόρα από την Astroballe της Lyon με 80-82 επί της τοπικής ASVEL Villeurbanne.
    Οι φιλοξενούμενοι “έγραψαν” 10/20 τρίποντα και με μια πολύ καλή δεύτερη περίοδο (17-29) πήραν κεφάλι στο σκορ, το οποίο δεν έχασαν ποτέ. Κορυφαίος των ηττημένων ο Miro Bilan με 19 πόντους, 8 rebounds και 22 στο σύστημα αξιολόγησης, ενώ 16 είχε ο David Lighty και 14 ο Charles Kahudi. O AJ Slaughter αστόχησε στο τελευταίο σουτ, που θα έδινε τη νίκη στην ομάδα του και έτσι το τελικό 80-82 στέλνει την ομάδα της Ανδόρας στα ημιτελικά της διοργάνωσης.
    Μια ήττα που αφήνει εκτός συνέχειας την ομάδα του Tony Parker, αλλά θα έλεγα ανώδυνη, μιας και η ASVEL έχει εισιτήριο μέσω Wild Card για την επόμενη Euroleague των 18 ομάδων.
  • Unics Kazan – Lokomotiv Kuban: 69-65

    Δια πυρρός και σιδήρου η Unics κέρδισε στο Kazan την Lokomotiv Kuban με 69-65 και τσέκαρε το εισιτήριό της για τη φάση των ‘4’ του φετινού Eurocup.
    Η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη φιλοδοξεί να επιστρέψει στα μεγάλα σαλόνια είτε μέσω της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διοργάνωσης είτε μέσω της δεύτερης θέσης στη VTB League.
    Από πλευράς Loko οι 15 πόντοι και τα 12 rebounds του JaJuan Johnson και οι 16 του Dmitry Kulagin δεν αποδείχθηκαν αρκετοί για να εξασφαλίσουν μια θέση στα ημιτελικά για την περυσινή φιναλίστ του τουρνουά, ενώ για τους νικητές ξεχώρισε ο Κώστας Καϊμακόγλου με 14 πόντους, ανάμεσά τους και ένα μεγάλο τρίποντο 40” πριν τη λήξη και με το σκορ στο 62-62 και 4 rebounds σε 26′ συμμετοχής. Δεν είναι καθόλου εύκολο ξέρετε, να επιστρέφεις μετά από τραυματισμό στα 36, που κλείνει ο Κώστας αύριο και να βρίσκεσαι σε καλό αθλητικό επίπεδο. Πολλά μπράβο!
    Ένα ακόμα παιχνίδι αυτής της σειράς, που δεν ικανοποίησε τους πιο απαιτητικούς φιλάθλους, αλλά ο σκοπός αγιάζει τα μέσα και η άμυνα της Unics του Πρίφτη περιόρισε τους γηπεδούχους στις 12 τελικές και τους ανάγκασε σε 11 λάθη.
    H Unics θα βρεθεί αντιμέτωπη με τη Valencia στα ημιτελικά του Eurocup.
  • ALBA Berlin – Unicaja Malaga: 79-75

    Με 15 πόντους και 10 assists από τον Peyton Siva και 14 από τους Giedraitis και Sikma, η ALBA Berlin του Aito Reneses κατάφερε να πάρει τη μάχη με την Unicaja στη Γερμανία με 79-75 και να προκριθεί στην τελική 4άδα του Eurocup.
    39-26 τα rebounds υπέρ των Γερμανών, με τον Giedraitis να παίρνει το πιο κρίσιμο επιθετικό 14” πριν το τέλος και κάνοντας άμεσα το 78-75, που έδωσε ουσιαστικά τη νίκη στην ομάδα του.
    Η ALBA θα αντιμετωπίσει στα ημιτελικά την MoraBanc Andora, που πέρασε με μεγάλο διπλό από τη Γαλλία επί της ASVEL.

    Πηγή: Fundamentals