Κεσαπίδης: «Βασικός στόχος, η εξέλιξη της παραγωγικής διαδικασίας»

621

Ο Έσπερος ΑΟΠΑ στο 1/3 του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής (1ος Όμιλος) έχει αναρριχηθεί στη πρώτη θέση της βαθμολογίας.

Ο προπονητής των Πατρινών, Ανδρέας Κεσαπίδης, που στα 31 του ανέλαβε για πρώτη φορά στην καριέρα του τον πάγκο ομάδας η οποία αγωνίζεται σε Εθνική Κατηγορία μίλησε στην ιστοσελίδα της ΕΟΚ.

-Ποια είναι η φιλοσοφία και οι στόχοι της ομάδας σας:

«Καταρχήν να επισημάνω ότι στο ξεκίνημα της σεζόν δεν βάλαμε ως στόχο την πρώτη θέση. Η φιλοσοφία μας είναι να δουλέψουμε με τα παιδιά της ομάδας. Άλλωστε έχουμε ένα πολύ χαμηλό μέσο όρο ηλικίας. Προσπαθούμε να βάλουμε τα νέα παιδιά σε μια νοοτροπία λίγο πιο επαγγελματική, ώστε να μπορέσουμε να προσεγγίσουμε πιο επαγγελματικά τη κατηγορία. Μέσα από αυτή τη δουλειά, τα επόμενα χρόνια θέλουμε να χτίσουμε μια βάση, ώστε ο Έσπερος να στηρίζεται στα δικά του παιδιά.

Άλλωστε στο κομμάτι της παραγωγής δουλεύει πολύ καλά. Βέβαια αν μέσα από αυτή τη διαδικασία έρθουν οι νίκες και είμαστε πρώτοι, δεν θα τα απαρνηθούμε αρκεί να παίζουμε καλό μπάσκετ και να το ευχαριστιόμαστε. Βασικός στόχος μας είναι  η παραγωγή και η εξέλιξη της παραγωγικής διαδικασίας . Η αλήθεια είναι ότι δεν έχει ταβάνι η προσπάθεια μας. Θέλουμε να εξελισσόμαστε συνέχεια  και να φτάσουμε όσο ψηλότερα μπορούμε, χωρίς να μας αγχώνει αυτό. Θέλουμε να χαιρόμαστε το μπάσκετ και στο τέλος να δούμε που έχουμε φτάσει και τι έχουμε καταφέρει».

-Θα ήθελα την άποψη σας για το πρωτάθλημα στον 1ο Όμιλο της Γ’ Εθνικής:

«Φέτος είναι μια κατηγορία και ένα πρωτάθλημα δύσκολο, στο οποίο κάθε εβδομάδα γίνονται δυνατά παιχνίδια, Είναι ένα πρωτάθλημα που κυριαρχούν κυρίως οι έδρες . Το επίπεδο είναι καλό. Είναι όμως δύο ταχυτήτων, αφού υπάρχουν ομάδες που είναι προσεγμένες και δουλεύουν σωστά, αλλά και μερικές που είναι εμφανώς πιο αδύναμες. Εμείς θέλουμε να είμαστε συνέχεια στο γκρουπ που πρωταγωνιστεί  και ελπίζουμε στο τέλος να φτάσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται.

Αναλυτικότερα, δεν έχουμε παίξει ακόμα με το Ίλιο που είναι μια πολύ καλή ομάδα με έμπειρους παίκτες. Από τις ομάδες που έχουμε αντιμετωπίσει μου άρεσε ο Προμηθέας Χαλανδρίου με το στιλ μπάσκετ που παίζει. Οι ομάδες που πιστεύω θα πρωταγωνιστήσουν ως το τέλος είναι η Ζάκυνθος , ο Απόλλων και η Νίκη Αμαρουσίου. Οι πέντε ομάδες θα παλέψουμε για τις πρώτες θέσεις».

-Πώς προέκυψε η συνεργασία σας με τον Έσπερο:

«Το καλοκαίρι αποδέχθηκα τη πρόταση που μου έγινε, γιατί πίστεψα πολύ στο πρότζεκτ που μου παρουσίασαν οι άνθρωποι του Εσπέρου. Μου αρέσει να δουλεύω με νέα παιδιά που έχουν φιλοδοξίες. Το πίστεψα αυτό το πρόγραμμα και το στηρίζουμε και ευελπιστούμε ότι θα έχουμε και καλά αποτελέσματα».

-Ποιες είναι οι επαγγελματικές φιλοδοξίες σας:

«Ο στόχος κάθε προπονητή είναι να φτάσει στο υψηλότερο επίπεδο γνωρίζοντας τις δυσκολίες του συγκεκριμένου επαγγέλματος και το σκληρό ανταγωνισμό. Ο στόχος μου λοιπόν είναι να προσπαθώ να εξελίσσω τον εαυτό μου, ώστε το συντομότερο να είμαι καταρτισμένος και έτοιμος να κοουτσάρω στο υψηλότερο επίπεδο που είναι η Α1».

-Και το κεφάλαιο «Άρης»:

«Η αλήθεια είναι έχω ξεκινήσει και δούλευα για πολλά χρόνια στον Άρη. Είναι η ομάδα που με έχει αναδείξει. Σίγουρα θα ήθελα κάποια στιγμή γίνω μέλος του επιτελείου ή στην ανδρική ομάδα».