Κατσικάρης: «Παίξαμε πολύ έξυπνα»

372

Διαβάστε τι ειπώθηκε στη συνέντευξη Τύπου μετά τη νίκη της Εθνικής επί της Κροατίας με 76-65.

Φώτης Κατσικάρης: «Παίξαμε πολύ έξυπνα. Είχαμε προετοιμαστεί πολύ καλά και η άμυνά μας ήταν άριστη. Όλα όσα είχαμε σχεδιάσει και δοκιμάσαμε στην προπόνηση τα εφαρμόσαμε, κάτι που δείχνει πόσο καλά ήταν προετοιμασμένη ψυχολογικά η ομάδα, αλλά και πόσο συγκεντρωμένη και παθιασμένη. Όταν χάνεις ελεύθερα σουτ και παίζεις με το ίδιο πάθος και το ίδιο μυαλό, αυτό είναι ένα στοιχείο που με κάνει περήφανο. Είχαμε υπομονή και χαρακτήρα για να φτάσουμε σε αυτή τη σημαντική νίκη. Το παιχνίδι αυτό τελείωσε και έχουμε τώρα μπροστά μας ένα δύσκολο παιχνίδι απέναντι στην Αργεντινή».

«Τα παιδιά έχουν αυτοπεποίθηση από τη δουλειά που κάνουμε κάθε μέρα. Είμαστε νέα ομάδα και κερδίζουμε αυτοπεποίθηση και μεγαλώνουμε μέρα με τη μέρα. Έχουμε πίστη ο ένας στον άλλο και αρνούμαστε να χάσουμε. Το πιο σημαντικό είναι ότι το απολαμβάνουμε όλοι μας».

Κώστας Βασιλειάδης: «Είμαι πολύ περήφανος για την ομάδα μου και τη δουλειά που έκανε όλες αυτές τις μέρες. Πιστεύω πως κάναμε εξαιρετική εμφάνιση, παίξαμε καλή άμυνα στον Σίμον και τον Μπογκντάνοβιτς, ελέγξαμε τα ριμπάουντ και κοιτάμε μπροστά πλέον. Έχουμε ένα δύσκολο παιχνίδι με την Αργεντινή για την πρώτη θέση. Θέλουμε τη νίκη και το 5-0».

Γιάσμιν Ρέπεσα (προπονητής Κροατίας): «Συγχαρητήρια στην Ελλάδα. Άξιζαν απόλυτα τη νίκη, έπαιξαν πολύ καλύτερα. Ο βασικός λόγος που χάσαμε ήταν ότι δεν μπορούσαμε να προσαρμοστούμε στα κριτήρια των σφυριγμάτων. Και τα τέσσερα παιχνίδια ήταν τρελά μέχρι τώρα. Είναι απίστευτο ότι κάναμε μόλις τέσσερα φάουλ στο πρώτο ημίχρονο, ενώ στη συνέχεια η Ελλάδα ήταν στο μπόνους των βολών μετά από 3-4 λεπτά. Κάθε φορά που πλησιάζαμε η Ελλάδα σκόραρε και επαναλαμβάνω πως άξιζε τη νίκη. Το παιχνίδι με το Πουέρτο Ρίκο είναι η τελευταία ευκαιρία για τις δύο ομάδες κι αν θέλουμε να συνεχίσουμε θα πρέπει να κερδίσουμε. Δεν θα είναι εύκολο, αλλά πιστεύω πως θα είμαστε πολύ καλύτερα προετοιμασμένοι σε σχέση με το παιχνίδι κόντρα στην Ελλάδα».

Νταμίρ Μάρκοτα (παίκτης Κροατίας): «Είναι δύσκολο να κερδίσεις παίζοντας μόνο για είκοσι λεπτά. Στο πρώτο μέρος δεν παίξαμε καθόλου καλά, σε επίπεδο που δεν αρμόζει σε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο. Δεν αρκεί ένα ημίχρονο για να κερδίσεις οποιονδήποτε, πόσω μάλλον μια ομάδα σαν την Ελλάδα. Αφήνουμε την ήττα αυτή και κοιτάζουμε το Πουέρτο Ρίκο για να νικήσουμε, να περάσουμε και να δούμε τι θα κάνουμε μετά. Ελπίζω να τα καταφέρουμε».