Κατσικάρης: «Γενικά ελέγξαμε το ρυθμό»

409

Διαβάστε τι ειπώθηκε στη συνέντευξη Τύπου μετά τη νίκη της Εθνικής επί των Φιλιππίνων.

Φώτης Κατσικάρης: «Ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι για μας, έπρεπε να μείνουμε συγκεντρωμένοι για 40 λεπτά, γιατί οι Φιλιππίνες μπορούν να γυρίσουν το ματς σε λίγα λεπτά. Είχαμε προετοιμάσει την άμυνά μας για να αντιμετωπίσει τέσσερις κοντούς παίκτες και τον Μπλατς. Πιστεύω πως κάναμε πολύ καλή δουλειά στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, πέρα από κάποια διαστήματα. Γενικά ελέγξαμε το ρυθμό. Στην επίθεση είχαμε να αντιμετωπίσουμε μια ομάδα που έπαιζε στο όριο του φάουλ, αλλά εμείς μείναμε συγκεντρωμένοι και το πιο σημαντικό είναι η νίκη. Γι’ αυτό συγχαίρω τους παίκτες μου».

Σχετικά με το ματς απέναντι στο Πουέρτο Ρίκο τη Δευτέρα, ανέφερε: «Το Πουέρτο Ρίκο είναι μια ομάδα με παράδοση στο Μουντομπάσκετ. Εμείς περιμένουμε ένα δύσκολο παιχνίδι και αύριο. Θα πρέπει ξανά να παίξουμε καλή άμυνα και να ελέγξουμε τα ριμπάουντ».

Κώστας Σλούκας: «Χαίρομαι που πήραμε τη δεύτερη νίκη. Το ματς ήταν πολύ παράξενο, όμως παίξαμε καλή άμυνα και πήραμε αυτό που θέλουμε. Τώρα κοιτάμε τη συνέχεια».

Βίνσεντ Τσοτ Ρέγες (προπονητής Φιλιππίνων): Ξέραμε πως θα είναι πολύ δύσκολο το παιχνίδι απέναντι στην πέμπτη ομάδα στην κατάταξη της FIBA, αλλά θέλαμε να είμαστε ανταγωνιστικοί. Θέλαμε να περιορίσουμε τον Παπανικολάου, τον Μπουρούση και τον Βασιλειάδη, αλλά μας έκανε να το πληρώσουμε ο Πρίντεζης και έκανε τη διαφορά. Κάναμε μια μεγάλη προσπάθεια και αν μου είχατε πει πριν το τουρνουά πως θα είμαστε ανταγωνιστικοί απέναντι στην Ελλάδα για τόσο μεγάλο διάστημα θα το αποδεχόμουνα. Ακόμη και 4-5 λεπτά πριν το τέλος οι παίκτες μου το πίστευαν και μου έλεγαν να τους αφήσω μέσα, όπως ο Μπλατς. Είμαστε φυσικά απογοητευμένοι από την ήττα, αλλά ευχαριστημένοι με την προσπάθεια.

Συγκρίνοντας Ελλάδα και Κροατία είπε: «Ξέραμε πως η Ελλάδα είναι πιο σκληρή και γρήγορη από την Κροατία. Παρακολουθώ στενά εδώ και χρόνια το ελληνικό μπάσκετ. Γνώριζα πως είναι μια πολύ ισορροπημένη ομάδα, που έχει παίκτες επιπέδου ΝΒΑ. Περιμέναμε πως θα ήταν πιο δύσκολο το ματς με την Ελλάδα, δεν τρέφαμε ψευδαισθήσεις και ξέραμε πως οι αντίπαλοί μας θα ήταν καλά προετοιμασμένοι. Είμαι χαρούμενος που παλέψαμε απέναντι σε μια πολύ δυνατή ομάδα».

Τζουν Μαρ Φαγιάρδο (παίκτης Φιλιππίνων): «Ξέρουμε πως δεν έχουμε ύψη, αλλά προσπαθήσαμε για το καλύτερο δυνατό».