Καρδομάτης: Στα μπαράζ ανόδου και φέτος

465

Στην Αναγέννηση Νέου Ρυσίου το 2011 μπορεί να μην έκλεισε με το καλύτερο δυνατό τρόπο αφού γνώρισαν εντός έδρας ήττα από το Πανόραμα, αλλά άπαντες στην ομάδα πιστεύουν στις δυνατότητες τους και είναι σίγουροι ότι και φέτος θα πραγματοποιήσουν μία πολύ καλή πορεία.

Στη τεχνική ηγεσία του συλλόγου βρίσκεται από την αρχή της σεζόν ο Αχιλλέας Καρδομάτης ο οποίος σε συνέντευξη που παραχώρησε στο «Northbasket», αναφέρθηκε στη φετινή πορεία της ομάδας του.

Για τη βαθμολογική συγκομιδή της Αναγέννησης στις πρώτες έντεκα αγωνιστικές ανέφερε: «Είμαι ικανοποιημένος από τα όσα έχουμε καταφέρει έως τώρα. Σίγουρα θα μπορούσαμε να είχαμε τουλάχιστον μία νίκη παραπάνω αλλά και πάλι είμαστε καλά. Τα περισσότερα παιδιά βρίσκονται χρόνια στο σύλλογο και αγαπούν την ομάδα. Πάντα δίνουν το καλύτερο τους εαυτό. Δεν υπάρχει παιχνίδι στο οποίο να μην «παλεύουν» μέχρι το τελικό σφύριγμα».

Για το αρνητικό αποτέλεσμα από το Πανόραμα, ο έμπειρος τεχνικός δήλωσε: «Σε αυτό το παιχνίδι δεν ήμασταν καθόλου καλοί. Ήταν το τελευταίο ματς πριν τη διακοπή και αποδείχτηκε ότι το μυαλό μας ήταν στις γιορτές. Σε κανένα σημείο της αναμέτρησης δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι οπότε χάσαμε δίκαια. Σίγουρα μας επηρέασαν και οι απουσίες των Καραμάνη και Θεοδώρου αφού είναι δύο πολύ σημαντικά στελέχη για εμάς. Από την άλλη οι αντίπαλοι μας είχαν πολύ καλά ποσοστά από τη περιφέρεια τους και έφτασαν στην επικράτηση. Ήταν μία πολύ κακή ήττα, γιατί το Πανόραμα έχει τους ίδιους στόχους με εμάς».

Όσον αφορά το φετινό στόχο της ομάδας: «Το Ρύσιο είναι μία ομάδα που τα τελευταία χρόνια συνεχώς πηγαίνει σε μπαράζ ανόδου. Αυτό θέλουμε να επαναλάβουμε και φέτος, να τερματίσουμε δηλαδή στη τρίτη θέση. Για να το πετύχουμε θα πρέπει να σταθεροποιήσουμε την απόδοση μας και να είμαστε πολύ προσεκτικοί».

Πρώτο ματς του νέου έτος αυτό με τον Φίλιππο. Ο Καρδομάτης σχολίασε: «Ο Φίλιππος διαθέτει μία πολύ καλή ομάδα και έχει μία περισσότερη νίκη από εμάς. Αγωνιζόμαστε εκτός έδρας και αυτό ξέρουμε ότι δυσκολεύει το έργο μας. Σε τέτοια ματς η νίκη έχει διπλή σημασία και θα κάνουμε τα πάντα για να κατακτήσουμε το ροζ φύλλο για να τους φτάσουμε στη βαθμολογία».

Για τη συνέχεια του πρωταθλήματος ανέφερε: «Αν εξαιρέσουμε τον Ζέφυρο και την Ραιδεστό που έχουν μεγαλύτερο μπάτζετ απο τις υπόλοιπες ομάδες και θα καταλάβουν τις πρώτες δύο θέσεις, από την τρίτη ως την έβδομη θέση όλα είναι ανοιχτά. Είμαι σίγουρος ότι θα υπάρξουν ανακατατάξεις σε αυτές τις θέσεις και ότι θα γίνουν πολλά ενδιαφέροντα και αμφίρροπα παιχνίδια. Από εδώ και πέρα θα ξεχωρίσουν ποιες ομάδες δουλεύουν σωστά».

Στο τέλος ο προπονητής της Αναγέννησης Νέου Ρυσίου αναφέρθηκε στην οργάνωση που υπάρχει στο σύλλογο αλλά και στην ανάδειξη νέων καλαθοσφαιριστών: «Το Ρύσιο είναι πολύ καλά οργανωμένο. Έχει καλές ακαδημίες και υπάρχουν πολλά παιδιά από πίσω που μπορούν να γίνουν στελέχη της πρώτης ομάδας. Προσπαθούμε να οργανώσουμε λίγο καλύτερο το παιδικό και το εφηβικό τμήμα ούτως ώστε τα επόμενα χρόνια να μειωθεί ο μέσος όρος ηλικίας της ανδρικής ομάδας και να υπάρχουν κυρίως καλαθοσφαιριστές από τα σπλάχνα της ομάδας.

Γενικά πιστεύω ότι σε αυτές τις κατηγορίες, θα πρέπει οι νεαροί σε ηλικία παίκτες όχι μόνο να έχουν περισσότερο χρόνο συμμετοχής στις ομάδες τους αλλά και πρωταγωνιστικό ρόλο. Βέβαια για να γίνει αυτό, θα πρέπει και οι σύλλογοι να επενδύσουν περισσότερο στην σωστή οργάνωση των τμημάτων υποδομής».

 

Γιώργος Κυπραίος