Καραταγλίδης: «Έχουμε καλή παράδοση με τον Πιέρικο, αλλά αυτό το ματς είναι εντελώς διαφορετικό»

18

Ο προπονητής του Α.Σ. Καστοριάς (National League 2, 4οςόμιλος), Γιώργος Καραταγλίδης, «φιλοξενήθηκε» στην εκπομπή «Πριν τα τζάμπολ» του EOK WebRadio με την Αθηνά Πατρινού και τον Ραφαήλ Αλαγά. Αναλυτικά είπε:

Για το παιχνίδι με τον Πιερικό Αρχέλαο (07/04): «Και πέρυσι στα play-out αντιμετωπίσαμε τον Πιερικό. Σωθήκαμε πέρσι στα play-out και υποβιβάστηκε ο Πιερικός. Έχουμε μια ιστορία και ευτυχώς είναι καλή η παράδοση για εμάς. Θα προσπαθήσουμε να μη “σπάσουμε” την παράδοση, να τη διατηρήσουμε. Έχουμε 5 συνεχόμενες νίκες με τον Πιερικό και θα προσπαθήσουμε να κάνουμε την 6η, το πρώτο βήμα για την επόμενη φάση. Σίγουρα δεν είναι το ίδιο και όποιος μπερδευτεί και νομίζει ότι έτσι θα πάει το παιχνίδι, θα κάνει λάθος και θα το πληρώσει. Ελπίζω να μην το κάνουμε».

Για το αν είχαν στόχο την άνοδο: «Κάποια στιγμή είχαμε φτάσει στην κορυφή στην Α2, μάλιστα είχαμε και πρόσκληση και για την Α1. Μετά η ομάδα πήγε στα τοπικά, κατευθείαν την ανεβάσαμε. Αυτός είναι ο σκοπός, να υπάρχει σε ένα επίπεδο η ομάδα, να είναι τουλάχιστον στην National League 2. Από εκεί και πέρα, οτιδήποτε προκύψει. Δεν είναι αυτοσκοπός η άνοδος. Φέτος η χρονιά ήταν ιδανική, κάναμε από τις καλύτερες χρονιές. Παίξαμε πολύ όμορφο μπάσκετ, σε λεπτομέρειες χάσαμε τη δυάδα, όμως δεν χάθηκε τίποτα. Σίγουρα ένας άλλος σκοπός είναι να παίζουμε όμορφο μπάσκετ και να προωθούμε νέα παιδιά. Να τους δώσουμε ένα “σκαλί” να πάνε παραπάνω»

Για το πώς χάθηκε η δυάδα: «Σίγουρα ήταν άσχημος ο τρόπος που χάσαμε την 2η θέση. Όχι να υποτιμήσουμε το Άργος Ορεστικό, ήταν πάρα πολύ καλό, ειδικά εκείνη την ημέρα. Στην έδρα του, με τις ιδιαιτερότητες που έχει το τοπικό ντέρμπι. Όμως κάναμε κι άλλες τέτοιες ήττες. Οι 6 ήττες που κάναμε στο πρωτάθλημα, τουλάχιστον στις τρεις θα μπορούσαμε να τις έχουμε αποφύγει. Ήταν στις δυνατότητές μας και σίγουρα θα είναι “οδηγός” αυτό το αποτέλεσμα. Ο Πιερικός είναι μια ομάδα που έχει σκοπό την άνοδο, θα το “κυνηγήσει” και δε θα είναι εύκολα τα πράγματα. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί να κάνουμε το πρώτο βήμα».

Για τον μελλοντικό στόχο: «Εγώ ειδικά χαίρομαι όταν νέα παιδιά μπαίνουν στην ομάδα. Κάποια γίνονται και περιζήτητα και φεύγουν. Είμαστε ένα “σκαλί” για το επόμενό τους βήμα. Αυτήν τη στιγμή, με αυτά τα δεδομένα στα οποία είναι η ομάδα οικονομικά, αυτό μπορούμε να κάνουμε, να παίζουμε ελκυστικό μπάσκετ και να είμαστε σίγουρα στις εθνικές κατηγορίες».