Καραπιπερίδης: «Και πρωταθλητισμός και ανάδειξη νέων αθλητών»

221

Ο προπονητής των εφήβων του ΠΑΟΚ (ΕΚΑΣΘ), Ανδρέας Καραπιπερίδης, «φιλοξενήθηκε» στην εκπομπή «Άκου τι έκανες» με το Λεωνίδα Πιστιόλη και τον Κώστα Ζαφείρη. Αναλυτικά είπε:

Για το λόγο που αποφάσισε να επιστρέψει στον ΠΑΟΚ: «Οι συνθήκες ήταν οι ιδανικές για να επιστρέψω. Μου αρέσει αυτό το κίνημα των ομάδων που δίνουν βαρύτητα στο αναπτυξιακό κομμάτι, μ’ αρέσει κι εμένα προσωπικά να δουλεύω με τα παιδιά. Ο ΠΑΟΚ είναι ένα τεράστιο κίνητρο για οποιοδήποτε προπονητή. Ήξερα πώς λειτουργούν τα πράγματα στον ΠΑΟΚ, ξέρω τους ανθρώπους της διοίκησης, το Γιώργο Βαλαβανίδη που είναι ο τεχνικός διευθυντής και ο αρμόδιος των υποδομών. Νομίζω όλα αυτά με βοήθησαν να πάρω αυτήν την απόφαση, η οποία ήταν πολύ εύκολη για ‘μένα».

Για το φετινό πρωτάθλημα της ΕΚΑΣΘ και την αντίπαλο του ΠΑΟΚ την 1η αγωνιστική (27/09), ΧΑΝΘ: «Πιστεύω θα ‘ναι ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Τα τελευταία χρόνια οι περισσότερες ομάδες έχουν δώσει βάση στο αναπτυξιακό τους κομμάτι και αυτό δίνει ιδιαίτερη αίγλη στο πρωτάθλημα του εφηβικού. Όπως κι εμείς, έτσι και η ΧΑΝΘ έχει κάνει κι αυτή μια ιδιαίτερη προσπάθεια στο να ενισχυθεί και να δώσει βαρύτητα στο κομμάτι κυρίως του εφηβικού. Το πρωτάθλημα θα ‘χει ξεχωριστή σημασία φέτος. Είναι η ΔΕΚΑ, εμείς, ο Άρης, η ΧΑΝΘ, οι Μαχητές, ο Ηρακλής… Νομίζω θα δούμε πολύ καλούς αγώνες, θα είναι η ατραξιόν για πολλούς αθλητές και φιλάθλους να γεμίσουν τα γήπεδα και θεωρώ θα δώσει ιδιαίτερη δυναμική στην πόλη της Θεσσαλονίκης».

Για το πλάνο που έχουν θέσει στον ΠΑΟΚ: «Το πλάνο είναι μακροπρόθεσμο, αλλά είναι και άμεσο και έμμεσο. Ο πρωταθλητισμός είναι σίγουρα μέσα στα πλάνα μας, μέσα απ’ αυτόν, τα συνεχή παιχνίδια, αλλά και την παρουσία του εφηβικού στο Rising Stars, θέλουμε ν’ αναδείξουμε νέα παιδιά και να μπουν καινούργιοι αθλητές, οι οποίοι αν μπορέσουν στο άμεσο μέλλον να πλαισιώσουν με πιο έντονο τρόπο την ανδρική ομάδα θα ‘ναι το μεγαλύτερο ευτύχημα. Ήδη κάποια παιδιά συμμετέχουν στην ανδρική ομάδα, αλλά θεωρώ ότι στο άμεσο μέλλον θα μπορέσουν και άλλα παιδιά να κάνουν το ίδιο».