Καραδήμος: Μας ικανοποιεί η άνοδος, στόχος η παραμονή

662

Στο γκρουπ των ομάδων που θα συμμετέχουν τελικά σε ποιο υψηλές κατηγορίες, ανήκει και ο Μακεδονικός. Ο ιστορικός σύλλογος επιστρέφει στην Γ’ Εθνική μετά από ένα διάλλειμα ενός έτους στην Α’ ΕΚΑΣΘ.

Το «Northbasket» επικοινώνησε με τον τεχνικό της ομάδας Γιάννη Καραδήμο, ο οποίος αναφέρθηκε στις εντυπώσεις τους από αυτή την εξέλιξη, αλλά και στο αν τους επηρεάζει. Αναλυτικά τα όσα δήλωσε: «Το γεγονός ότι η ομάδα ανέβηκε κατηγορία και επέστρεψε στην Γ΄ Εθνική, είναι κάτι που μας ικανοποιεί όλους. Είναι μεγάλη επιτυχία προπάντων για τα παιδιά της περσινής ομάδας, που κατέβαλαν τόσο κόπο για να τερματίσει ψηλά ο σύλλογος».

Συνέχισε λέγοντας: «Το μόνο αρνητικό είναι ότι δύο παίκτες μας είχαν συμφωνήσει να έρθουν με βάση ότι η ομάδα θα συμμετείχε στο πρωτάθλημα της Α’ ΕΚΑΣΘ. Αυτή η εξέλιξη τους επηρεάζει και τώρα μέσα στις επόμενες ημέρες θα έρθουμε σε επικοινωνία μαζί τους για να διαπιστώσουμε αν μπορεί να βρεθεί κάποια λύση. Σε περίπτωση που αποχωρήσουν τότε θα πρέπει να κινηθούμε άμεσα για να τους αντικαταστήσουμε γιατί πρόκειται για δύο βασικότατους παίκτες. Από την άλλη σε περίπτωση που παραμείνουν, τότε νομίζω ότι δεν χρειαζόμαστε περαιτέρω ενίσχυση αφού είμαστε πλήρεις σε κάθε θέση».

Για το ποιος θα είναι ο στόχος του Μακεδονικού, ο έμπειρος κόουτς ανέφερε: «Εννοείται πως πρωταρχικός μας στόχος αποτελεί η παραμονή στη κατηγορία. Είμαστε μία ομάδα με μεγάλη ιστορία η οποία διαθέτει από πίσω πάρα πολύ καλές υποδομές. Τη προσεχή σεζόν στην ανδρική ομάδα θα έχουμε 7-8 νεαρά παιδιά τα οποία θα έχουν ενεργό ρόλο. Αυτό είναι ότι καλύτερο για μία ομάδα και ένας από τους σημαντικότερους λόγους που συμφώνησα να εργαστώ στο σύλλογο. Η Γ’ Εθνική είναι μία καλή αλλά και δύσκολη κατηγορία. Είναι μία μεγάλη ευκαιρία γι’ αυτά τα παιδιά να αποκτήσουν σημαντικές εμπειρίες αν και μπαίνουν από νωρίς στα βαθιά».

 

Γιώργος Κυπραίος