Καραγιαννίδης: Χάσαμε τη συγκέντρωση μας στα τελευταία λεπτά

401

Η εκτός έδρας ήττα από το Δούκα με 74-66 μπορεί να έφερε την Αναγέννηση/Φλόγα και πάλι κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού, κάτι όμως που σε καμία περίπτωση δεν επηρεάζει τους ανθρώπους της ομάδας αφού υπάρχει πολύ δρόμος μέχρι την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος. Ο σύλλογος της Πολίχνης αν και κατέβηκε στην Αθήνα χωρίς τέσσερις καλαθοσφαιριστές (Ντάλλης, Κυργιώτης, Αποστολίδης, Μπασδάνης), πραγματοποίησε μία εξαιρετική εμφάνιση και σχεδόν σε όλη τη διάρκεια ήταν μέσα στη διεκδίκηση της νίκης.

Ο τεχνικός της Αναγέννησης Ρούλης Καραγιαννίδης, μίλησε στο «Northbasket» γι’ αυτή την αναμέτρηση: «Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι στο οποίο αν και παραταχθήκαμε με αρκετές απουσίες, τα πήγαμε πάρα πολύ καλά. Στο 36’ ήμασταν τρεις πόντους επάνω στο σκορ και διεκδικούσαμε με μεγάλες αξιώσεις τη νίκη. Όμως από εκείνο το σημείο και μετά χάσαμε τη συγκέντρωση μας με αποτέλεσμα να έχουμε πάρα πολλές λάθος επιλογές σε άμυνα και επίθεση. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ότι στα τελευταία δύο λεπτά κάναμε τέσσερα λάθη και βάλαμε μόνο δύο πόντους. Από την άλλη η αντίπαλη ομάδα ήταν εύστοχη από τη γραμμή των βολών και έτσι έφτασε στη κατάκτηση του ροζ φύλλου».

Για την αλλαγή της εικόνας προς το καλύτερο που παρουσιάζει η ομάδα τις τελευταίες αγωνιστικές ο κόουτς Καραγιαννίδης δήλωσε: «Σε αυτό το μικρό διάστημα που βρίσκομαι στη Φλόγα εννοείται πως δεν μπορώ να κάνω θαύματα. Εκεί που επικεντρώθηκα ήταν στο να αλλάξει η ψυχολογία της ομάδας και οι παίκτες να πιστέψουν στη παραμονή. Επίσης δώσαμε έμφαση στην αμυντική λειτουργία γιατί σχεδόν σε κάθε αγωνιστική δεχόμασταν κατά μέσο όρο 80 με 90 πόντους. Σε αυτά τα δύο πράγματα έχουμε βελτιωθεί σημαντικά, κάτι που οφείλεται στη πολύ σκληρή δουλειά που κάνουμε καθημερινά στις προπονήσεις. Πλέον μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο παλεύουμε σε κάθε παιχνίδι»

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης τη προσεχή Κυριακή έχει το ρεπό της, γι’ αυτό και θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν αυτό το διάστημα για να βελτιωθούν ακόμα περισσότερο σε όλους τους τομείς. Οι τέσσερις καλαθοσφαιριστές που απουσίαζαν από το ματς της Κυριακής, από σήμερα θα ενσωματωθούν στο πρόγραμμα της ομάδας μιας και ξεπέρασαν τα προβλήματα που αντιμετώπιζαν. Επίσης στην Αναγέννηση έχουν προγραμματίσει δύο φιλικές αναμετρήσεις για τις επόμενες ημέρες. Αρχικά τη Πέμπτη στις 18:00 θα υποδεχτούν τον Ιωνικό Ιωνίας, ενώ το Σάββατο και πάλι στο γήπεδο τους τη Δόξα Πεύκων στις 14:00.

 

Γιώργος Κυπραίος