Καραγιαννίδης: Κλειδί της νίκης το πάθος και η συγκέντρωση

477

Ζωντανή στη μάχη της παραμονής παρέμεινε η Αναγέννηση/Φλόγας μετά την εντός έδρας νίκη της επί του Κόροιβου Αμαλιάδας τη περασμένη Κυριακή. Με αυτό το αποτέλεσμα εκτός από το ότι έβαλαν τέλος στα συνεχή αρνητικά αποτελέσματα από τα οποία προέρχονταν, τους ανέβασε κατακόρυφα τη ψυχολογία ενόψει των τελευταίων πέντε αναμετρήσεων.

Ο κόουτς του συλλόγου της Πολίχνης Ρούλης Καραγιαννίδης, με δηλώσεις του στο «Northbasket» αναφέρθηκε σε αυτή τη νίκη: «Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι από το οποίο πήραμε ότι καλύτερο μπορούσαμε, τους δύο βαθμούς που μας έδωσαν μία μεγάλη ανάσα για τη συνέχεια του πρωταθλήματος. Ο Κόροιβος διαθέτει μία πολύ καλή ομάδα γεμάτη σε κάθε θέση. Εμείς από τα πρώτα λεπτά καταφέραμε να δημιουργήσουμε ένα σημαντικό προβάδισμα και να επιβάλουμε το ρυθμό μας. Είχαμε επιθετική πολυφωνία και αν και είμαστε μία ομάδα χωρίς σέντερ, πήραμε πολλά ριμπάουντ. Το κλειδί της νίκης ήταν το πάθος και η συγκέντρωση που είχαμε σε όλη τη διάρκεια, αλλά και το ότι δείξαμε χαρακτήρα όταν χρειάστηκε».

Συνέχισε λέγοντας: «Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους παίκτες μου, που παρά τα όσα περνάνε, έχουν πεισμώσει και καταβάλουν μία συγκινητική προσπάθεια σε κάθε παιχνίδι. Αυτή η ομάδα έχει χαρακτήρα και θα «παλέψει» για την εξασφάλιση της παραμονής μέχρι και το τελευταίο παιχνίδι ακόμα και αν χρειαστεί να αγωνιστώ εγώ, ο πρόεδρος κ. Ψάλτου ή και ο έφορος κ. Ράπτης. Είμαστε αποφασισμένοι να διεκδικήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις και τη παραμικρή πιθανότητα που έχουμε για να παραμείνουμε στη κατηγορία».

Στο σύλλογο της Πολίχνης μετά το ρεπό της Δευτέρας, άπαντες επέστρεψαν χθες στις προπονήσεις και ξεκίνησαν τη προετοιμασία τους για το εκτός έδρας παιχνίδι που ακολουθεί με τον Φιλαθλητικό. Ο έμπειρος τεχνικός δήλωσε γι’ αυτό το ματς: «Ο Φιλαθλητικός είναι μία γυμνασμένη ομάδα που τρέχει και πιέζει σε όλο το γήπεδο. Έχουν εξασφαλίσει την άνοδο τους στην Α2 και έχουν αποδείξει ότι δίκαια το έχουν πετύχει αυτό. Όμως σε αυτό το πρωτάθλημα έχει φανεί ότι γίνονται εκπλήξεις και θέλουμε να πετύχουμε και εμείς μία. Σίγουρα το έργο μας είναι δύσκολο αλλά αν είμαστε σε καλή ημέρα και συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι μας τότε θα έχουμε σημαντικές ελπίδες να πετύχουμε κάτι καλό».

Στα υπόλοιπα νέα η τεχνική ηγεσία είναι αναγκασμένη για το υπόλοιπο της σεζόν να καταστρώνει τα πλάνα της έχοντας μία ακόμα λιγότερη λύση. Ο λόγος για τον Μπάμπη Μουρατίδη που εδώ και περίπου μία εβδομάδα αποχώρησε από το σύλλογο εξαιτίας προσωπικού προβλήματος. Αυτή ήταν η πέμπτη συνολικά αποχώρηση από την αρχή της χρονιάς, αφού είχαν προηγηθεί αυτές των Ζώτου, Μούμογλου, Νικολούδη και Ντάλλη.

 

Γιώργος Κυπραίος