ΚΑΟΣ – Νίκη Νεοχωρούδας 82-78

694

Η αναλυση του παιχνιδιου απο το site του ΚΑΟΣ:

Με έναν πολύ δυνατό αγώνα ξεκίνησε το πρωτάθλημα για τον ΚΑΟΣ, μία σαφής ένδειξη ότι η άνοδος απαιτεί μεγάλη προσπάθεια..

Μετά από 4 γεμάτα συγκινήσεις και διακυμάνσεις δεκάλεπτα, πήραμε τελικά το ροζ φύλλο αγώνα, κερδίζοντας ένα από τα αναμενόμενα φαβορί του ομίλου. Η ομάδα μας εμφανίστηκε σημαντικά καλύτερη σε σχέση τον αγώνα του κυπέλου κόντρα στα Μετέωρα και, παρόλο που υπάρχουν ακόμα μεγάλα περιθώρια βελτίωσης, παίκτες και προπονητής αξίζουν συγχαρητήρια για την ταχύτατη ανάκαμψη. Το πάθος που δειλά δειλά ξαναξυπνάει στους παίκτες μας και η δυνατή μας έδρα έγειραν τελικά τον αγώνα υπέρ μας, κόντρα σε έναν αντίπαλο που κατά τα λεγόμενα των παικτών του ήρθε απροετοίμαστος για ντέρπυ και σίγουρος για εύκολη νίκη. Αναμένουμε λοιπόν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τον επαναληπτικό αγώνα στην Νεοχωρούδα, όπου οι αντίπαλοι θα είναι και προετοιμασμένοι και εντός της έδρας τους.

Η διαιτησία και σε αυτόν τον αγώνα ήταν χαρακτηριστική για την Κατηγορία, με τους (άπειρους;) διαιτητές να κάνουν πολλά λάθη χωρίς όμως να επηρρεάσουν το αποτέλεσμα του αγώνα. Βέβαια η αντίπαλη ομάδα έχει διαφορετική γνώμη, την οποία και εξέφρασε με την ένσταση της για μεροληπτική διαιτησία εις βάρος της. Τα βίντεο του αγώνα (που τραβήξαμε εμείς) είναι προφανώς στην διάθεση όλων, και όποιος έχει την υπομονή μπορεί να δει ολόκληρο τον αγώνα και να κρίνει μόνος του.

Αναλυτικά τα δεκάλεπτα:

1ο Δεκάλεπτο 22-20: Η ομάδα μας μπήκε αγχωμένη στο γήπεδο αλλά μετά το πρώτο τρίλεπτο συγκεντρώθηκε και τα χέρια των παικτών λύθηκαν. Το υψηλό σκορ ήταν αποτέλεσμα κυρίως της δικής μας εμφάνισης, καθώς ενώ η ευρηματικότητα των παικτών μας εξουδετέρωσε πολλές φορές την σωστά στημένη αντίπαλη άμυνα, η δική μας μέτρια άμυνα διευκόλυνε πολύ το έργο τους.

2ο Δεκάλεπτο 46-41: Παρόμοια εικόνα είχε ο αγώνας και για το μεγαλύτερο διάστημα του 2ου δεκαλέπτου, με τις δύο ομάδες να προχωράνε μαζί στο σκορ, μέχρι περίπου 2 λεπτά πριν το τέλος, οπότε και ένα ξέσπασμα των παικτών μας… αμυντικά, πιθανότατα χάρη στο ταιμ άουτ που πήρε τότε ο προπονητής, σχεδόν σταμάτησε τους αντιπάλους και με ένα σερί 6-0 μας οδήγησε σε ένα μικρό προβάδισμα 46-39. Οι αντίπαλοι κατάφεραν στο τελευταίο κυριολεκτικά δευτερόλεπτο με ένα πολύ δύσκολο καλάθι να μειώσουν την ήδη μικρή διαφορά, δείχνοντας έτσι ότι δεν είχαν σκοπό να μας αφήσουν να ξεφύγουμε.

3ο Δεκάλεπτο 68-58: Στο τρίτο δεκάλεπτο η ομάδα μας προσπάθησε να βελτιώσει κι άλλο την άμυνα της, και έτσι παρόλο που αγώνας επιταχύνθηκε και έγιναν περισσότερες επιθέσεις και από τις δύο ομάδες, κατάφερε να δεχθεί λιγότερους πόντους, αυξάνοντας έτσι την διαφορά στους 10 πόντους. Στο τέλος του δεκαλέπτου το παιχνίδι φαινόταν να γέρνει υπέρ μας, αλλά η Νεοχωρούδα δεν είχε πει ακόμα την τελευταία της λέξη.

4ο Δεκάλεπτο 82-78: Στο τελευταίο δεκάλεπτο οι αντίπαλοι πίεσαν αποτελεσματικά την ομάδα μας, κατάφεραν να μας σταματήσουν για ένα μεγάλο διάστημα επιθετικά και έτσι σχεδόν γύρισαν το παιχνίδι. Αρχικά η ομάδα μας φάνηκε να αντέχει στην πίεση και η διαφορά σε 1′ ανέβηκε στο 72-58, ενώ 7′ 30″ πριν από την λήξη η διαφορά ήταν ακόμα στους 13 με τον πίνακα να δείχνει 73-60 . Στη συνέχεια όμως ο συνδοιασμός της αντίπαλης πίεσης και την κούρασης των βασικών παικτών μας “έσπασε” την επίθεση μας και οι αντίπαλοι με ένα σερί 0-10 κατάφεραν να μειώσουν σε 73-68 3′ πριν από την λήξη. Σε αυτό το σημείο ο coach με σωστές παρεμβάσεις και αλλαγές κατάφερε να μας βγάλει από το επιθετικό αδιέξοδο, οι αντίπαλοι όμως είχαν ήδη “μυρίσει” την νίκη και κατάφεραν να φέρουν το παιχνίδι στα ίσια, 78-78 μόλις 30΄΄ πριν το τέλος. Τα τελευταία αυτά δευτερόλεπτα ήταν ακατάλληλα για καρδιοπαθείς, αλλά τελικά οι παίκτες μας στάθηκαν πιο ψύχραιμοι από τους αντιπάλους τους και κατάφεραν να ολοκληρώσουν με επιτυχία την αποστολή τους.