ΚΑΟΣ: «Κρίσιμη νίκη επί της Δόξας για τρεις λόγους»

332

Από την ιστοσελίδα του ΚΑΟΣ αναδημοσιεύουμε το κείμενο για τον αγώνα της Παρασκευής (02/11) με την Δόξα Ελπίδος Ευόσμου:

«Το πάθος του ΚΑΟΣ έσπασε τελικά την συγκέντρωση της Δόξας στο κρίσιμο ντέρμπυ της 5ης αγωνιστικής.

Ντέρμπι ακατάλληλο για καρδιακούς ήταν ο αγώνας εναντίον της Δόξας, με την ομάδα μας να κάνει μία πολύ καλή εμφάνιση, χωρίς όμως να αποφύγει να δείξει και τον κακό της εαυτό. Το πάθος πάντως των παικτών μας διατηρήθηκε αμείωτο και μαζί με την έδρα μας έγειρε τελικά τον αγώνα υπέρ μας.

Το σφύριγμα της έναρξης βρήκε τον ΚΑΟΣ για ακόμη μια φορά σε πρωταγωνιστικό ρόλο. Η ομάδα μας μπήκε με πάθος στο γήπεδο και έβαλε τους πρώτους 5 πόντους του αγώνα προτού περάσει ενάμιση λεπτό. Η Δόξα προσπάθησε να ανακάμψει και “έσφιξε” την άμυνά της, δεν κατάφερε όμως να βρει αντίστοιχες λύσεις επιθετικά με αποτέλεσμα το δεκάλεπτο να λήξει 18-8.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο ΚΑΟΣ φάνηκε να ελέγχει τον αγώνα, καθώς διατηρούσε σταθερή την διαφορά στους 8-10 πόντους. Η Δόξα κατάφερε να μειώσει προσωρινά στους 6 (26-20) 2’30” πριν την λήξη, αλλά ο ΚΑΟΣ αντέδρασε και με ένα 10-2 σερί ξέσπασμα ανέβασε την διαφορά στους 14 (36-22 στο 1’00”), την μεγαλύτερη σε όλο το παιχνίδι. Το ημίχρονο τελικά τελείωσε με το σκορ στο 36-24, και ο αγώνας σε αυτό το σημείο φαινόταν πως ήταν στα χέρια του ΚΑΟΣ.

Οι ευοσμίτες όμως δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη και κατάφεραν στο τρίτο δεκάλεπτο να ισορροπήσουν τον αγώνα. Το δεκάλεπτο ξεκίνησε με την ομάδα μας κλειδωμένη επιθετικά για δύο λεπτά, και η Δόξα εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο τον εκνευρισμό μας πετυχαίνοντας 8 πόντους, μειώνοντας έτσι το σκορ σε 36-32 στο 8′. Η ομάδα μας προσπάθησε να αντιδράσει, αλλά δεν είχε την ψυχραιμία να το κάνει, και τα απανωτά λάθη έδωσαν εύκολους πόντους στην Δόξα η οποία προηγήθηκε για πρώτη φορά στον αγώνα με 38-41 στο 6’15”.

Κάπου εδώ ο αγώνας θα μπορούσε να πάρει πολύ άσχημη τροπή για τον ΚΑΟΣ, καθώς η ομάδα μας είχε βάλει μόλις 4 πόντους σε τρισήμιση λεπτά, την στιγμή που είχε δεχτεί 17(!). Το προπονητικό team σωστά (εκ του αποτελέσματος) αποφάσισε να αναδιοργανώσει πρώτα την άμυνα της ομάδας, και πράγματι από αυτό το σημείο του αγώνα και μετά, η Δόξα ήταν σχεδόν ανίκανη να βάλει καλάθι κόντρα σε πλήρως “στημένη” άμυνα του ΚΑΟΣ.

Μας πήρε βέβαια δυόμιση λεπτά να καλύψουμε αυτούς τους 3 πόντους, αλλά μόλις ήρθε η ισοφάριση στο 3’45” (41-41) η ψυχολογία των ομάδων αντιστράφηκε. Ο ΚΑΟΣ πήρε ξανά προβάδισμα στο 2’15” με 45-43 αλλά το δεκάλεπτο έληξε τελικά ισόπαλο, 45-45. Ο αγώνας είχε “πάρει φωτιά”¨.

Στο τέταρτο δεκάλεπτο ο ΚΑΟΣ σκόραρε πρώτος, και κατάφερε για 5′ να κρατήσει μια εύθραυστη διαφορά 2-4 πόντων (51-47). Η Δόξα όμως φυσικά δεν παρέδωσε τα “όπλα”, και εκμεταλλευόμενη τα λάθη μας (που συνεχίζονταν αμείωτα και έφτασαν τον διαστημικό αριθμό 25 μέχρι το τέλος του αγώνα) κατάφερε να προηγηθεί για δεύτερη φορά 51-54 στο 4’30”. Με την σειρά τους λοιπόν οι αντίπαλοι διατήρησαν για 2′ μία ισχνή διαφορά 1-3 πόντων (55-56 στο 2’30”), για να ξαναπέσουν πίσω στο σκορ (αυτή τη φορά οριστικά) 2′ πριν την λήξη, με 61-56 ύστερα από ένα ταχύτατο 6-0 (σε 30″) του ΚΑΟΣ υπό τις ιαχές της κερκίδας.

Ο αγώνας σε αυτό το σημείο δεν γυρνούσε απέναντι στην άμυνα που έπαιζε ο ΚΑΟΣ, και το μόνο που κατάφερε να κάνει η Δόξα ήταν να μειώσει στους 3 (61-58 στο 1′) πρωτού αναγκαστεί να αρχίσει τα φάουλ για να σταματήσει τον χρόνο. Η ομάδα μας, αν και είχε χαμηλή ευστοχία στις βολές (50%), συνέχισε να κρατάει κλειδωμένη την δόξα επιθετικά και έτσι μοιραία το παιχνίδι έληξε 64-59.

Θερμά συγχαρητήρια λοιπόν σε παίκτες και προπονητικό team, καθώς με αυτήν την πολύ κρίσιμη νίκη που πέτυχαν: 1) επέστρεψαν άμεσα στις νίκες, 2) επικράτησαν απέναντι σε έναν από τα (μέχρι τώρα) φαβορί του ομίλου και 3) έδειξαν ότι η “μαύρη” εμφάνιση στη Γέφυρα ήταν απλά μια κακή ημέρα. Μπορεί η απόδοση της ομάδας μας να μην ήταν σταθερή (βλέπε 3ο δεκάλεπτο), αλλά είμαστε σίγουροι πως ο ΚΑΟΣ θα συνεχίσει να βελτιώνεται.

Θερμά ευχαριστώ και στους φίλους του ΚΑΟΣ, που για ακόμη μία φορά γέμισαν το γήπεδό μας και υποστήριξαν ενεργά την ομάδα μας. Επόμενος αγώνας την Παρασκευή με τους Γαλάζιους, την ομάδα που μας στέρησε την χρονιά 2010-11 την άνοδο στην Β’».