Κανταρά: “Ο Ηρακλής είναι η οικογένειά μου”

818

H Γωγώ Κανταρά, είναι αναμφίβολα, ένα από τα ανερχόμενα ταλέντα στο χώρο του ελληνικού γυναικείου μπάσκετ.

Η 19χρονη καλοθοσφαιρίστρια του Ηρακλή, μεγάλωσε μέσα στο Ιβανώφειο, καθώς από εννιά ετών ξεκίνησε την ενασχόλησή της με το άθλημα, όταν και γράφτηκε στις ακαδημίες του Ηρακλή.

Το «βαρύ» πυροβολικό της επίθεσης των «κυανόλευκων», μίλησε στην «BlueArena» και αποκαλύπτεται στο κοινό του συλλόγου.

-Γωγώ, πώς βλέπεις την φετινή συμμέτοχη του Ηρακλή στο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα της Α2 κατηγορίας…

«Το φετινό πρωτάθλημα της Α2 Γυναικών είναι ιδιαίτερα δύσκολο και ανταγωνιστικό, κάτι που αποτελεί πρόκληση για εμάς.

Ο Ηρακλής όμως σαφώς και δεν έχει ανάγκη να αποδείξει τίποτα σε κανέναν.  Ολες οι αθλήτριες είμαστε πολύ μικρές σε ηλικία και το σημαντικό για εμάς είναι να αποκτήσουμε πολλές εμπειρίες από τα παιχνίδια και να εξελισσόμαστε συνεχώς».

-Τι στόχους έχει η ομάδα για την φετινή χρονιά;

«Ο βασικός μας στόχος είναι να παραμείνουμε στην κατηγορία. Από κει και πέρα, θέλουμε να παίξουμε καλό μπάσκετ. Εμείς υποσχόμαστε πως θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας ώστε να καταφέρουμε παρουσιάσουμε μια ομάδα αντάξια των στόχων που έχουν τεθεί».

-Είσαι μόλις 19 ετών όμως είσαι από τις μεγάλες ελπίδες του ελληνικού μπάσκετ. Οι δικοί σου οι προσωπικοί στόχοι ποιοι είναι;

Αρχικός στόχος μου για την φετινή χρονιά να καταφέρω να αντεπεξέλθω στις απαιτήσεις του πρωταθλήματος και θα κάνω τα πάντα για να βοηθήσω την ομάδα μου όσο περισσότερο μπορώ.

Θέλω να κάνω καλές εμφανίσεις και σταδιακά να εξελίσσομε ως παίκτρια και να βελτιώνω την απόδοση μου. Μελλοντικά, στόχος μου είναι να κερδίσω κάποια στιγμή μια θέση στην Εθνική ομάδα Γυναικών».

-Μεγάλωσες μέσα σε αυτόν τον σύλλογο. Πώς νιώθεις που αγωνίζεσαι πλέον σε μία επαγγελματική κατηγορία με τον Ηρακλή;

«Στην ομάδα του Ηρακλή είμαι από την ηλικία των 9 ετών. Η αλήθεια είναι ότι νιώθω πολύ περήφανη που αγωνίζομαι τόσα χρόνια σε μια ομάδα τόσο τεράστιο όνομα και ιστορία. Είναι κάτι πολύ σπουδαίο και ιδιαίτερο θα έλεγα. Έχω αφιερώσει αμέτρητες ώρες για την ομάδα από μικρή, και έχω περάσει πολύ όμορφες στιγμές.

Πλέον νιώθω στον Ηρακλή σαν την δεύτερη οικογένεια μου. Θέλω να ευχαριστήσω κάποια άτομα τα οποία έχουν πιστέψει σε εμένα, με έχουν στηρίξει στα δύσκολα και μου έχουν δώσει ευκαιρίες να αναδειχτώ».

-Γωγώ, κλείνοντας θα θέλαμε να μας κάνεις ένα σχόλιο για τον κόσμο του Ηρακλή…

“Ο κόσμος σε μια ομάδα είναι πάντα πολύ σημαντικός. Θέλουμε και ζητάμε να είναι όλοι παρόντες και να συμμετέχουν θερμά στην προσπάθεια μας. Είναι πολύ σημαντικό για εμάς να μας ενθαρρύνουν. Εμείς από την μεριά μας θα τα δώσουμε όλα για να τους δικαιώσουμε».

Πηγη:bluearena.gr