Κάτι καλό γίνεται στην Θεσσαλονίκη …

1152

Σε προηγούμενο άρθρο μελετήσαμε και αναλύσαμε περιπτώσεις νέων καλαθοσφαιριστών οι οποίοι δε βρίσκουν τις κατάλληλες ευκαιρίες στις μεγάλες ομάδες της χώρας μας και είτε δίδονται δανεικοί σε μικρότερες ομάδες είτε αφήνονται ελεύθεροι και ευδοκιμούν σε μικρότερες ομάδες.

Ο Άρης είναι μία εκ των ομάδων που επωφελήθηκαν από τέτοιες καταστάσεις. Το 2017 επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη ο Μποχωρίδης που είχε φύγει από τον Άρη το 2014 για λογαριασμό του Παναθηναϊκού όπου λόγω τραυματισμών δεν έδωσε όσα επιθυμούσε στην ομάδα της Αθήνας , έτσι αφέθηκε ελεύθερος το 2017 και σε σύντομο χρονικό διάστημα οι διοίκηση του Άρη κινήθηκε για την επιστροφή του. Περίπτωση  δεύτερη ο  Δημήτρης Φλιώνης ένα παιδί βγαλμένο από τις ακαδημίες του Άρη και γνωστός στο ευρύ κοινό από τις μικρές εθνικές ομάδες . Το 2014 πήρε προαγωγή στη μεγάλη ομάδα υπό τις οδηγίες του Δημήτρη Πρίφτη που έδειξε εμπιστοσύνη στο γιατρό του Άρη όπως είναι το παρατσούκλι του και μέσα στα χρόνια αυτά έχει εξελιχθεί σε κινητήριο τροχό του Άρη. Επόμενος ο Βασίλης Χρηστίδης παρόμοια περίπτωση με το Φλιώνη παιδί βγαλμένο από τις ακαδημίες του Άρη και το 2016 πήρε εξίσου προαγωγή στη μεγάλη ομάδα. Τέλος η πιο πρόσφατη άφιξη των κιτρινόμαυρων ο Βασίλης Τολιόπουλος μετά από τρία χρόνια στους πειραιώτες από τους οποίους αποκόμισε πολύτιμες εμπειρίες με ίσως κορυφαία και αξιομνημόνευτη το τρίποντο του στα τελευταία δευτερόλεπτα. Ο Ολυμπιακός τον άφησε ελεύθερο και σε μικρό χρονικό διάστημα συμφώνησε με την ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Ο Άρης δε ξεκίνησε τη σεζόν με το καλύτερο δυνατό τρόπο με πολλούς να φοβούνται ακόμα και τον υποβιβασμό της ομάδας. Με τον ερχομό του Τολιόπουλου η ομάδα νίκησε 4 από τα 5 επόμενα παιχνίδια .Το τρίδυμο στη περιφέρεια ΤολιόπουλουΜποχωρίδηΦλιώνη έδεσε και γρήγορα έφτιαξε ένα δυνατό μείγμα που αποτελεί απειλή για πολλές ομάδες. Η ικανότητα του Μποχωρίδη στην δημιουργία, το καλό περιφερειακό σουτ του θρασύ Τολιόπουλου και η οργανωτική ικανότητα και ωριμότητα του Φλιώνη μπορεί να δώσει την πολυτέλεια στον Γιάννη Καστρίτη να χρησιμοποιήσει ακόμα και μαζί τους τρεις χαρισματικούς του γκαρντ. Όσο περισσότερο χρόνο παίρνουν πάνω τους οι νέοι αυτοί παίκτες τόσο πιο ελπιδοφόρο φαντάζει το μέλλον των κιτρινόμαυρων . Όλοι τους έχουν πολλά ακόμα να μάθουν , ο Μποχωρίδης να σταθεροποιήσει το σουτ του και να ψάχνει περισσότερο τις πάσες στο ανοικτό γήπεδο. Ο Φλιώνης να αρχίσει να απειλεί περισσότερο το αντίπαλο καλάθι αξιοποιώντας παράλληλα το μακρινό του σουτ (νικητής στο διαγωνισμό τριπόντων νέων του ελληνικού allstar game) , και τέλος ο Τολιόπουλος να βελτιώσει το ρόλο του δημιουργού στα πικ-εν-ρολ.

Αν όλα αυτά λειτουργήσουν σε συνδυασμό με την ωρίμανση του Χρηστίδη και η σύνθεση αυτή των νέων ταλαντούχων παικτών παραμείνει για χρόνια ακόμα στον Άρη τα αποτελέσματα θα είναι εκπληκτικά. Πολλές ομάδες άλλωστε στο παρελθόν έχουν χτίσει πάνω σε νέους παίκτες και σήμερα πρωταγωνιστούν στο υψηλότερο επίπεδο. Νομίζω δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο για τη περίπτωση αυτή από το TRUST THEPROCESS.

Για το Northbasket

Σιμιτσής Βαλάσης