Κάλεσμα του ΜΕΑΣ Φάληρο

530

Η διοίκηση του Συλλόγου μας < Μ.Ε.Α.Σ. ΦΑΛΗΡΟ > Θεσσαλονίκης , ενημερώνει τους φιλάθλους της , ότι η ώρα του πολύ κρίσιμου αυριανού αγώνα της τελευταίας αγωνιστικής , της κανοικής περιόδου άλλαξε.

Νέα ώρα έναρξης , αύριο Κυριακή 17/04/2011 , ορίστηκε απο την Ε.ΚΑ.Σ.Θ. η  17 : 00

Σας παρακαλούμε όλους να στηρίξετε την προσπάθεια μας για παραμονή στην Γ1 Κατηγορία της Ε.ΚΑ.Σ.Θ. που μόλις πέρυσι ανεβήκαμε στην παρθενική μας εμφάνιση στα μπασκετικά δρώμενα ανεβαίνοντας κατηγορία μόλις την πρώτη χρονιά λειτουργίας του συλλόγου , χωρίς δικαίωμα μεταγραφών χάρη στο ταλέντο και στην υπέρμετρη προσπάθεια των < υπερήλικων > παικτών που τίμησαν και επάνδρωσαν την πρώτη ομάδα του συλλόγου.

Φέτος που λόγω υποχρεώσεων και .. σωματικών δυνάμεων και κακώσεων , οι παλαιότεροι πλήν εξαιρέσεων αποσύρθηκαν , η ομάδα στηρίζεται σε νέα παιδιά επι το πλείστον φοιτητές  με πολύ ταλέντο και μεγάλες δυνατότητες  αλλά  λόγο φροντιστηρίων – πανελληνίων – πανεπιστημίων , η ομάδα δεν μπόρεσε να δέσει  ,   δεν είχε μαζική συμμετοχή στις προπονήσεις και ο χρόνος ήταν πολύ λίγος για να προλάβει και να δημιουργήσει  ένα αξιόλογο ομοιογενές σύνολο με παιχνίδια και κοινές εμπειρίες μεταξύ των παικτών .

Στο πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα φέτος της Γ1 Κατηγορίες , και μάλιστα στον πολύ δύσκολο όμιλο που κληρωθήκαμε , παρά την αρκετά αξιοπρεπή για δεύτερη χρονιά παρουσία μας , προσπαθούμε εναγώνια στην τελευταία αγωνιστική να εξασφαλίσουμε την παραμονή μας .

Χαρακτηριστικό του ότι οι περισσότερες ομάδες του ομίλου μας είναι σχεδόν ισοδύναμες  , έίναι το γεγονός ότι πρίν την τελευταία αγωνιστική ,  η ομάδα που καταλαμβάνει την 6η του ομίλου έχει  8 νίκες και 30 βαθμούς και ακολουθούν 5 ομάδες !!! με 7 νίκες και 28 βαθμούς, δηλαδή η 6η θέση ( λιγο κοντά στα μπαράζ ανόδου ) , έχει μια νίκη διαφορά με την 11η θέση που οδηγεί στον υποβιβασμό .

Μάλιστα μετά και  απο την χθεσινή αναπάντεχη ήττα της Προποντίδας από τον Βίκτωρα , γίνεται ακόμη ποιό δύσκολη η προσπάθεια μας για παραμονή  και πλέον η νίκη στον κυριακάτικο παιχνίδι αποτελεί μονόδρομο και είναι κάτι παραπάνω απο επιτακτική

Σε περίπτωση νίκης , ή σωζόμαστε απευθείας ή στην χειρότερη περίπτωση αυτό θα εξαρτηθεί απο την θέση που θα καταλάβει η ομάδα μας , στους 2 αγώνες κατάταξης που θα ακολουθήσουν μεταξύ των ομάδων που θα καταλάβουν την 9η θέση στην κανονική περίοδο στους 3 ομίλους και που θα διεξαχθούν σε ουδέτερο γήπεδο  σε ώρες και ημέρες που θα ορίσει η ένωση.
Σε αυτό μάλιστα , καθοριστικό ρόλο , θα παίξουν τα αποτελέσματα απο 2 αγώνες της Μ.Δευτέρας 18/04/2011.

Με μία ενδεχόμενη ήττα όμως , αποχαιρετούμε οριστικά την κατηγορία , τελειώνοντας άδοξα την φετινή χρονιά , αφού  με την επικείμενη αναδιάρθρωση της Γ’ Εθνικής και το .. τσουνάμι που θα ακολουθήσει προς τα κάτω σε συνδιασμό με την πολύ κακή χρονιά σχεδόν όλων των ομάδων του Βορρά στην Β’ & Γ’ Εθνική , δυστυχώς η δέκατη θέση που θα καταλάβουμε … υποβιβάζεται..με τα ισχύοντα δεδομένα ενώ σε φυσιολογικές καταστάσεις υποβιβαζόταν μόνο η δωδέκατη θέση βάση προκύρηξης και υπο προυποθέσεις 1-2 ομάδες ακόμη.

Η στήριξη όλων σας , μας είναι απαραίτητη και θα μας δώσει μεγάλη δύναμη στην προσπάθεια να σώσουμε , τους κόπους και τα έξοδα μιάς χρονιάς μέσα σε 40′ ή έστω να διατηρήσουμε ζωντανές τις ελπίδες και τις πιθανότητες για παραμονή μέσω των αγώνων κατάταξης που θα ακολουθήσουν.
Όσον αφορά τον αγώνα της περασμένης  πέμπτης με τους πρωτοπόρους γαλάζιους , η ομάδα μας με καταπληκτική εμφάνιση , προηγούνταν και στα τρία δεκάλεπτα φτάνοντας την διαφορά , ακόμη και στους 12 πόντους υπέρ μας , αλλά η έλλειψη εμπειρίας σε σχέση με την αντίπαλη ομάδα , αλλά και η κόπωση έπαιξαν καθοριστικό ρόλο και τελικά η ομάδα μας ηττήθηκε με σκόρ 59-51 και έχασε την ευκαιρία να < καθάριζε >  το θέμα παραμονής .

Αξίζουν πάντως συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που αγωνίστηκαν  και πλέον , με την προσθήκη της εμπειρίας  των βασικών  Κωτσίδη Πέτρου ,  Κωτούλη Κωσταντίνου και Δημητριάδη Βασίλειου που δεν αγωνίστηκαν προληπτικά την πέμπτη λόγω τραυματισμού , και εάν η ομάδα παίξει με τον ίδιο ζήλο , θεωρώ ότι είναι πολύ κοντά στην  νίκη .

Η συνέχεια στο γήπεδο….

Για την Διοίκηση – Ο Πρόεδρος

Κουνταρδάς Μιλτιάδης