Ιωακειμίδης: «Η συνέχεια θα είναι ακόμη καλύτερη»

441

Την καλύτερή του φετινή εμφάνιση έκανε στο παιχνίδι με το Ηράκλειο, ο Θανάσης Ιωακειμίδης. Ο νεαρός πλέι μέικερ και διεθνής με όλες τις MVP μικρές εθνικές μίλησε στο www.lagadas.net για την πορεία του Ερμή στο πρωτάθλημα, αλλά και για τα όνειρα του να αγωνιστεί ξανά στην Α1.

-Πώς κρίνεις τη μέχρι σήμερα πορεία του Ερμή;

«Είναι λίγο περίεργη καθώς ξεκινήσαμε με τέσσερις νίκες και στη συνέχεια κάναμε 10 ήττες συνεχόμενες. Μετά τις νίκες με τη Νίκη Βόλου και το Ηράκλειο επήλθε η ηρεμία. Είναι γεγονός ότι έχουμε μια πολύ νεανική και συνάμα ταλαντούχα ομάδα. Η συνέχεια θα είναι ακόμη καλύτερη».

-Πιστεύεις ότι στοίχισε η 2μηνη απουσία σου στην ομάδα;

«Δεν ήταν μόνο ο τραυματισμός μου. Στοίχισε και η απουσία του Γεωργίτση (2 μήνες) και του Παρίτση (1 μήνας). Μόλις ήλθε η υγεία και η πληρότητα επανήλθαν και οι καλές εμφανίσεις. Είμαι σίγουρος ότι θα είχαμε άλλες 2 – 3 νίκες αν αγωνιζόμασταν πλήρεις. Ωστόσο και οι απουσίες είναι μέρος του παιχνιδιού. Ας ελπίσουμε ότι θα συνεχίσουμε χωρίς άλλα προβλήματα».

-Έχουν ακουστεί εξαιρετικά σχόλια από όλους για την παρουσία σου.

«Με τιμούν αυτά τα σχόλια. Ήλθα στον Ερμή για να βοηθήσω και στενοχωρέθηκα πάρα πολύ που έλειψα τόσο μεγάλο διάστημα. Από τη φετινή χρονιά θα κερδίσω πάρα πολλά για τη συνέχεια. Είναι πολύ σημαντικό, όντας 21 ετών, να έχεις τόσο μεγάλο χρόνο συμμετοχής σε ένα πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα».

-Είναι στα σχέδια σου να αγωνιστείς και πάλι στην Α1;

«Αυτό είναι στα όνειρα του κάθε αθλητή. Εγώ ήμουν από τους τυχερούς που το έζησα πέρσι με τον ΚΑΟΔ. Ωστόσο προς το παρόν ο στόχος μου είναι να βοηθήσω τον Ερμή. Ελπίζω η απόδοσή μου να αξιολογηθεί θετικά. Εκείνο που είναι ωστόσο σημαντικό για μένα είναι ότι φέτος παίζω πολύ (περίπου 30′ ανά παιχνίδι) καθώς ο αθλητής γίνεται καλύτερος με τα πολλά παιχνίδια».

-Πώς σου φαίνεται να αγωνίζεσαι σε μια ομάδα με μ.ό. ηλικίας τα 21 έτη;

«Σίγουρα αυτή η επιλογή περιέχει μεγάλο ρίσκο. Ωστόσο το μοντέλο αυτό είναι και η μόνη λύση για πολλές ομάδες. Πρέπει να δοθεί χρόνος στα νέα παιδιά και όσα μπορούν να αρπάξουν την ευκαιρία. Στον Ερμή υπάρχει πολύ ταλέντο και αυτό ήδη φαίνεται. Επίσης θέλω να αναφέρω ότι για τα νέα παιδιά δεν υπάρχουν όρια. Δεν μπορείς να προβλέψεις τη δυναμική που μπορούν να βγάλουν».