Ιστορική στιγμή: Η ομάδα μπάσκετ με αμαξίδιο της Χ.Α.Ν.Θ. έδωσε το πρώτο της επίσημο παιχνίδι!

182

Ο αθλητισμός για τα άτομα με αναπηρίες δεν είναι μόνο χαρά, διασκέδαση, και άσκηση, αλλά μια διαδικασία επίπονη και μακρόχρονη, που συμβάλλει στην αποκατάσταση, αλλά κυρίως στην ανεξαρτησία του ατόμου και την επανένταξη του στην κοινωνία. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο η Χ.Α.Ν.Θ. φιλοδοξεί μελλοντικά να αποτελέσει ένα σημαντικό «πυλώνα» στην προσπάθεια προσέλκυσης όσο δυνατόν περισσότερων ατόμων με ειδικές σωματικές ή πνευματικές ανάγκες στον αθλητισμό.

Το πρώτο βήμα έγινε με την δημιουργία της ομάδας μπάσκετ με αμαξίδιο η οποία μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα με τις άοκνες προσπάθειες της Διεύθυνσης Αθλητισμού της Χ.Α.Ν.Θ. όπως και του Υπευθύνου του τμήματος Νίκου Σερέτη, όχι μόνο συστάθηκε αλλά έπαιξε και το πρώτο της παιχνίδι στο πρωτάθλημα της ΟΣΕΚΑ (Α2, Βόρειος Όμιλος).

Στην παρθενική της παρουσία στο πρωτάθλημα, η ΧΑΝΘ φιλοξένησε(σε ένα ιστορικό παιχνίδι) τον ΑΣ Ηροδικό στο Αθλητικό Κέντρο –Ήρων «Μίμης Τσικίνας» από τον οποίο έχασε με 21-40. Προπονητής της ΧΑΝΘ είναι ο Βασίλης Βαλασιάδης. Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά για την προσπάθεια τους και καλή μας επιτυχία ενόψει της δύσκολης συνέχειας. Στην ΧΑΝΘ όλοι γνωρίζουμε πολύ καλά πως αυτό που μετράει είναι το ταξίδι κι όχι η άφιξη στον προορισμό.

Τέλος, θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά τα σωματεία του Μ.Αλεξάνδρου όπως και του Πανσερραϊκού για την υποστήριξη τους στο νέο μας εγχείρημα.