Θ. Ψυχίδης: “Η άμυνα το κλειδί της νίκης”

472

Λίγα λεπτά μετά τη λήξη του μεγάλου τελικού για το πρωτάθλημα παίδων της ΕΚΑΣΘ κόντρα στον Άρη ο καλαθοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, Θόδωρος Ψυχίδης, μίλησε στο “Northbasket.gr” για το πώς έζησε το παιχνίδι.

“Ήτανε κάτι που δουλέψαμε για να το αποκτήσουμε. Στο πρώτο ημίχρονο βρεθήκαμε πίσω στο σκορ, δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι, αντίθετα στο δεύτερο ημίχρονο μπήκαμε πιο δυνατά παίξαμε κάποιες καλές άμυνες, βάλαμε κάποια σουτ και γύρισε η ψυχολογία με το μέρος μας”, δήλωσε πανευτυχής ο πρώτος σκόρερ των νικητών.

Ερωτηθείς για το πού κρίθηκε το ματς, ο νεαρός σέντερ του “Δικεφάλου” τόνισε: “Κρίθηκε στις άμυνες που ήτανε ζωής και θανάτου ουσιαστικά. Αυτές οι άμυνες ήταν όλη μας η χρονιά και έπρεπε να τα δώσουμε όλα”.

Κάνοντας ένα σχόλιο για τον κόσμο που βρέθηκε στις κερκίδες της Μίκρας, ο ταλαντούχος άσος του ΠΑΟΚ επισήμανε: “Ο κόσμος ήταν εκπληκτικός και τους ευχαριστούμε πάρα πολύ που ήρθανε να μας δούνε για μια προσπάθεια που ήμαστε ακόμα στο παιδικό. Επαναλαμβάνω τους ευχαριστούμε για τη βοήθεια που μας έδωσαν”.

Ο Θόδωρος Ψυχίδης ήταν ένας εκ των πρωταγωνιστών στο χθεσινό (23/04) τελικό, καθώς με δικά του ριμπάουντ και καλάθια ο ΠΑΟΚ κατάφερε να γυρίσει το παιχνίδι. Παρόλα αυτά, ο υψηλόσωμος σέντερ δεν θέλησε να σχολιάσει κάτι για την προσωπική του επίδοση αναφέροντας χαρακτηριστικά: “Το χρωστάω περισσότερο στους συμπαίκτες μου. Δεν θέλω να πω κάτι άλλο, μου δώσανε κάποιες πάσες και έβαλα τα καλάθια που έπρεπε”.

Τέλος, ο νεαρός άσος των ασπρόμαυρων αποκάλυψε πως στα κρίσιμα τάιμ άουτ λίγο πριν τη λήξη του αγώνα ο τεχνικός της ομάδας επέστησε την προσοχή των παικτών του αποκλειστικά στην άμυνα: “Στα τελευταία λεπτά ο προπονητής μας είπε παίξτε την άμυνα, να βγάλουμε την άμυνα και μετά το έχουμε το παιχνίδι. Συγκεκριμένα, στα τάιμ άουτ μας τόνισε πάμε να το πάρουμε, είναι δικό μας, μας αξίζει”.