Η συνέντευξη Τύπου του τουρνουά «3 on 3 Streetball-Τάπα στη Βία»

609

Συνέντευξη Τύπου ενόψει του τουρνουά «3 on 3 Streetball-Τάπα στη Βία» που θα πραγματοποιηθεί αυτό το Σαββατοκύριακο (18-19 Ιουνίου), στο Ποσειδώνιο Αθλητικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, παραχώρησαν σήμερα οι διοργανωτές στο Ολυμπιακό Μουσείο. Σε αυτή συμμετείχαν ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Διονύσης Ψωμιάδης, η αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Νεότητας και Εθελοντών του Δήμου Θεσσαλονίκης, Μαρία Πασχαλίδου, ο πρόεδρος του Εθνικού Ναυταθλητικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, Σεραφείμ Αλεξίου και ο πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών, Γιώργος Παυλίδης. Το τουρνουά διοργανώνεται υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και με τη συνεργασία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Δήμου Θεσσαλονίκης.

 

Γιώργος Παυλίδης: «Πέρσι διοργανώσαμε το τουρνουά “3 on 3” για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη με πρωτοβουλία του τότε προέδρου μας, Λάζαρου Παπαδόπουλου, όμως είπαμε τότε να το κάνουμε θεσμό. Ελπίζω του χρόνου να μπορούμε να το διοργανώσουμε με πιο ευρύτερες δραστηριότητες, να συμπεριλάβουμε προγράμματα ενημέρωσης για τον αθλητισμό, για δραστηριότητες κοινωνικής ευθύνης, κάτι που κάνουμε εμείς, αν και το ταμείο μας είναι μείον. Είναι μια από τις προτεραιότητές μας, γι’ αυτό και επισκεφτήκαμε σήμερα την Παιδο-ογκολογική κλινική του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου. Ελπίζω κάποια μέρα αυτά να γίνονται χωρίς κάμερες, γιατί για μένα δεν είναι και τόσο ευχάριστο. Πρέπει να ευχαριστήσουμε τους χορηγούς γιατί σε τέτοιες οικονομικές συγκυρίες δεν θα μπορούσε να λάβει χώρα τόσο εύκολα το τουρνουά. Πιστεύω ότι θα περάσουμε καλά και ιδίως αυτές τις εποχές το έχουμε ανάγκη, με όσα ακούμε και βλέπουμε τις τελευταίες μέρες με αυτά που γίνονται. Σας περιμένω το Σαββατοκύριακο στο Ποσειδώνιο.

Φέτος έχουμε κάνει διορθωτικές κινήσεις σε σχέση με πέρσι κυρίως στο πως οργανώνονται τα παιχνίδια και έχουμε κατασκευές που προσφέρουν σκίαση για τους συνοδούς των μικρών παιδιών.

Θα είναι μαζί μας ο Λάζαρος Παπαδόπουλος, αφού οι τελικοί στη Ρωσία τελείωσαν πιο νωρίς. Έχω μιλήσει με τον Σοφοκλή Σχορτσανίτη και μου είπε ότι θα έρθει. Θέλουμε τα παιδιά να έχουν άμεση επαφή με τους πρωταγωνιστές και γι’ αυτό δίνουμε ιδιαίτερο βάρος σε παίκτες που είναι σύμβολα στις ομάδες της Θεσσαλονίκης. Γι’ αυτό θα είναι παρόντες ο Αποστολίδης, ο Δέδας, ο Χαραλαμπίδης, ο Βεργίνης, θα έρθει και ο Τσαλδάρης που ήταν στον Άρη».

 

 

Διονύσης Ψωμιάδης: «Χαίρομαι ιδιαίτερα γιατί βρίσκομαι ανάμεσα στο υγιέστερο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας που είναι οι αθλητές, όπως και το γήπεδο για οποιοδήποτε άθλημα κι αν μιλάμε. Γι’ αυτό βρισκόμαστε εδώ. Αυτή η ενέργεια του ΠΣΑΚ είναι ότι καλύτερο και χαίρομαι γιατί απ’ ότι μπορώ να καταλάβω θα γίνει θεσμός. Περισσότερο χαίρομαι γιατί είναι το κοινωφελές έργο του Συνδέσμου που δεν βγαίνει προς τα έξω. Αυτοί οι άνθρωποι προσφέρουν και το κάνουν ανιδιοτελώς”.

 

Μαρία Πασχαλίδου: «Χαίρομαι πάρα πολύ που βρίσκομαι ανάμεσα σε ψηλούς ανθρώπους που μας ανέβασαν ψηλά και δεν είναι…ψηλωμένοι. Δεν το είπε ο κ. Ψωμιάδης, θα το πω όμως εγώ. Σήμερα επισκεφθήκαμε την Παιδο-ογκολογική κλινική του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου μια και το τουρνουά «3 on 3» αποτελεί μέρος του φιλανθρωπικού προγράμματος «Καλάθια αγάπης». Περιμένουμε να δώσει το παρών στο τουρνουά πολύς κόσμος και να πάμε καλύτερα από πέρυσι.  Καλούμε τον κόσμο σε μια γιορτή που σκοπό έχει να χαρούμε το άθλημα μαζί με όλους εκείνους που μας έκαναν και μας κάνουν περήφανους. Να στείλουμε κι ένα μήνυμα πως σ’ αυτό το ομαδικό παιχνίδι σημασία έχει να βοηθάει ο ένας τον άλλον για ένα καλό αποτέλεσμα.

 

Σεραφείμ Αλεξίου: «Συγχαίρω την πρωτοβουλία του ΠΣΑΚ να διοργανώσει αυτή τη σημαντική εκδήλωση στην πόλη μας. Είναι ιδιαίτερη χαρά για μας ως διοίκηση του Ναυταθλητικού κέντρου Θεσσαλονίκης και ιδιαιτέρως του Ποσειδωνίου να φιλοξενούμε αυτή τη σημαντική εκδήλωση γιατί όπως είπε ο κ. Μπιτσαξής ως διοίκηση θα πρέπει να συνεργαζόμαστε με φορείς της πόλης όπως η Περιφέρεια και ο Δήμος. Εμείς ως κέντρο θα καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια για να πετύχει αυτή η εκδήλωση. Ήδη θέλω να σας να πω ότι έχουμε συνεργαστεί με τους επικεφαλής του Συνδέσμου για να είναι όλα έτοιμα”.