Η προκήρυξη της Γ1 και Γ2 ΕΚΑΣΘ ανδρών

286
το  Πρωτάθλημα  Καλαθοσφαίρισης  Γ1′ Kατηγορίας  ΑΝΔΡΩΝ  της Ε.ΚΑ.Σ.Θ.  αγωνιστικής περιόδου 2012/2013, με τους παρακάτω όρους:
ΑΡΘΡΟ  1:  ΣΩΜΑΤΕΙΑ  ΔΙΚΑΙΟΥΜΕΝΑ  ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ –  ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ
                  ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ – ΚΛΗΡΩΣΗ  ΑΓΩΝΩΝ – ΕΝΑΡΞΗ
Στo Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης  Γ1′ Kατηγορίας ΑΝΔΡΩΝ της Ε.ΚΑ.Σ.Θ. αγωνιστικής περιόδου 2012/2013, δικαιούνται να πάρουν μέρος τα παρακάτω Σωματεία:
1              ΑΓ.ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΜΑΣ                       13           ΒΟΣΠΟΡΟΣ ΓΑΣ ΚΑΛΑΜ.              25           Μ.ΜΠΟΤΣΑΡΗΣ ΜΑΣ
2              ΑΓ.ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΛΑΜ.                  14           Δ.Α.Σ.Ω.                                                    26  Μ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΕΛΙΣ.
3              ΑΔΑΜΑΣΤΟΣ ΩΡΑΙΟΚ. ΑΡΟ         15           ΔΟΞΑ ΑΣ ΔΡΥΜΟΥ                            27 ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ ΓΣ.
4              ΑΚΑΔΗΜ. ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΩΝ          16           ΕΚΠ.ΦΡΥΓΑΝΙΩΤΗ                        28  ΜΕΤΕΩΡΩΝ ΑΕΣ
5              ΑΜΠΕ/ΠΟΙ-ΜΕΝΕΜΕΝΗ               17           ΕΛΒΕΤΙΑ  2005                                   29      ΟΛΥΜΠΟΣ ΑΣ
6              ΑΡΕΤΣΟΥΣ ΑΟ                                     18           ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ ΓΣ                             30           ΠΕΡΑ ΑΣ
7              ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΑΣ ΘΕΣ.                  19           ΘΕΡΜΑΊΚΟΣ ΑΠΟ ΘΕΡΜΗΣ       31 ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΑΓΣ ΚΑΛΑΜ.
8              ΑΣΤΕΡΑΣ  ΑΣ ΙΠΠΟΔΡΟΜ.            20           ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΤΑΓΑΡΑΔΩΝ              32           ΠΥΡΣΟΣ ΑΓ.ΤΡΙΑΔΑΣ
9              ΘΕΡΜΑΊΚΟΣ ΜΓΣΣ                          21           ΚΟΥΦΑΛΙΑ ΓΑΣ                                 33 ΠΥΡΓΟΣ ΑΜΣ ΧΑΛΑΣΤΡΑΣ
10           ΑΣΤΕΡΙΑ ΣΑΕ                                       22           ΚΡΟΝΟΣ ΑΕ ΕΥΟΣΜΟΥ                 34 ΣΥΚΕΩΝ ΑΕ
11           ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΣ ΤΡΙΑΔΙΟΥ           23           ΜΑΛΑΚΟΠΗΣ ΑΟ                            35   ΦΑΛΗΡΟ ΜΕΑΣ
12           ΒΑΣΙΛΙΚΑ ΓΑΣ                                     24           ΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΛΗΤΗΣ        36 ΧΟΡΤΙΑΤΗΣ ΑΣ
Οι δηλώσεις συμμετοχής των Σωματείων πρέπει να υποβληθούν στην Ε.ΚΑ.Σ.Θ., τo αργότερο μέχρι 20.08.2012, ημέρα  ΔΕΥΤΕΡΑ και ώρα 15.00. Οι δηλώσεις συμμετοχής πρέπει να  περιλαμβάνουν τα στοιχεία που προβλέπονται από τους Κανονισμούς της  Ε.Ο.Κ. (άρθρο 28)  καθώς επίσης όνομα υπευθύνου, τηλέφωνο, νούμερο fax &  e-mail.
Σε περίπτωση που Σωματείο δεν διαθέτει δικό του κλειστό γήπεδο,  πρέπει μαζί με τη  δήλωση συμμετοχής  να υποβάλει στην Ε.ΚΑ.Σ.θ. και το έγγραφο, το οποίο να βεβαιώνει ότι του παραχωρήθηκε ως έδρα, το γήπεδο που  προτείνει. Η προσκόμιση της γηπεδότητας του ενδιαφερόμενου Σωματείου πρέπει να υποβληθεί  στην Ε.ΚΑ.Σ.Θ. μαζί με τη δήλωση συμμετοχής.
Η κλήρωση των αγώνων θα πραγματοποιηθεί την 13.09.2012, ημέρα ΠΕΜΠΤΗ και ώρα 18.00 στα γραφεία της Ένωσης, παρουσία εκπροσώπων των Σωματείων.
Η έναρξη του Πρωταθλήματος ορίζεται για την 19.10.2012, ημέρα  ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ.
ΑΡΘΡΟ  2: ΜΠΑΛΕΣ ΑΓΩΝΩΝ
Ισχύει το αντίστοιχο άρθρο της Γενικής Προκήρυξης της Ε.ΚΑ.Σ.Θ  αγων. περι.: 2012/2013.
ΑΡΘΡΟ  3:  ΓΗΠΕΔΑ ΑΓΩΝΩΝ
Ισχύει το αντίστοιχο άρθρο της Γενικής Προκήρυξης της Ε.ΚΑ.Σ.Θ  αγων. περ.: 2012/2013.
ΑΡΘΡΟ  4:  ΣΥΣΤΗΜΑ  ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ  ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ
Τα Σωματεία που μετέχουν στο Πρωτάθλημα, θα χωρισθούν σε τρεις (3) ομίλους γεωγραφικά,  βάσει της  έδρας (γηπεδότητα) και της ημέρας διεξαγωγής του αγώνα, που θα δηλώσουν. Oι ομάδες κάθε Ομίλου, θα συναντηθούν μεταξύ τους δύο (2) φορές σύμφωνα με το πρόγραμμα που θα καταρτιστεί.
ΑΝΟΔΟΣ:
Οι ομάδες που θα καταλάβουν την 1η θέση στην τελική βαθμολογική κατάταξη καθενός από τους τρεις ομίλους της Γ1 κατ. Ανδρών της Ε.ΚΑ.Σ.Θ. αγωνιστικής περιόδου 2012 – 2013  ανέρχονται στην Β’ κατ. Ανδρών Ε.ΚΑ.Σ.Θ. αγωνιστικής περιόδου  2013 – 2014 και θα αγωνισθούν μεταξύ τους σε ένα γύρο σε ουδέτερο γήπεδο για τις θέσεις 1, 2 & 3 της τελικής κατάταξης του πρωταθλήματος της αγωνιστικής περιόδου 2012 – 2013.
Οι ομάδες που θα καταλάβουν την 2η και 3η θέση κάθε ομίλου, θα αγωνιστούν μεταξύ τους μετά από κλήρωση.
   Δεν θα αγωνισθούν μεταξύ τους:
1.            Ομάδες που κατέλαβαν ίδια βαθμολογική θέση και
2.            Ομάδες που ήταν στον ίδιο όμιλο στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος
 Οι νικητές των παραπάνω αγώνων θα ανέλθουν στην Β’ κατ. Ανδρών  Ε.ΚΑ.Σ.Θ., αγωνιστικής περιόδου 2013 – 2014. Νικητής θεωρείται  η ομάδα που θα συμπληρώσει δύο (2) νίκες. Ο πρώτος αγώνας θα διεξαχθεί στην έδρα της ομάδας που κατέλαβε  την υψηλότερη θέση στο βαθμολογικό πίνακα και στη συνέχεια εναλλάξ.
Οι ηττημένοι των παραπάνω αγώνων θα αγωνισθούν μεταξύ τους σε ένα γύρο σε ουδέτερο γήπεδο για τις θέσεις 7, 8 & 9 της τελικής κατάταξης του πρωταθλήματος της αγωνιστικής περιόδου 2012 – 2013.
Οι ομάδες που θα καταλάβουν την 4η θέση στην τελική Βαθμολογική Κατάταξη καθενός από τους τρεις ομίλους της  Γ1 κατ. Ανδρών της Ε.ΚΑ.Σ.Θ. αγωνιστικής περιόδου 2012 – 2013 θα αγωνισθούν αντίστοιχα μεταξύ τους σε ένα γύρο σε ουδέτερο γήπεδο ώστε να καταταγούν για τις θέσεις 10, 11 & 13 της τελικής κατάταξης του πρωταθλήματος της αγωνιστικής περιόδου 2012 – 2013.
ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ:
Οι ομάδες που θα καταλάβουν την 12η & 11η θέση των τριών ομίλων της Γ1 κατ. Ανδρών αγωνιστικής περιόδου 2012 – 2013 θα υποβιβασθούν στην Γ2 κατ. Ανδρών της αγων. περιόδου 2013 – 2014.
Οι ομάδες που θα καταλάβουν την 10η θέση των τριών ομίλων θα αγωνισθούν μεταξύ τους σε ένα γύρο σε ουδέτερο γήπεδο για τις θέσεις 30, 29 & 28 της τελικής κατάταξης της Γ1 κατ. Ανδρών της αγων. περιόδου 2012 – 2013.
   Θα υποβιβαστούν επίσης στην Γ2΄κατ. Ανδρών της Ε.ΚΑ.Σ.Θ. αγων. περ.: 2013 – 2014.
1)   ανάλογος αριθμός ομάδων της Γ1΄ κατηγορίας ΕΚΑΣΘ αγων. περ.: 2012-13.
 α) με τον αριθμό των ομάδων της Θεσσαλονίκης που θα υποβιβασθούν από τις
     Εθνικές Κατηγορίες για οποιονδήποτε λόγο στην Α΄ κατ. Ανδρών της Ε.ΚΑ.Σ.Θ.
     αγω. περ.:2013 – 2014,
 β) με τον αριθμό των ομάδων της Θεσσαλονίκης που πιθανόν να υποβιβασθούν από
   την   Γ΄ Εθνική Κατηγορία (δύο κατηγορίες) στην Β΄ κατ. Ανδρών της
   Ε.ΚΑ.Σ.Θ.  αγωνιστικής περιόδου 2012-2013 γιατί δεν προσήλθαν να αγωνισθούν ή
   αποσύρθηκαν εγγράφως από το Πρωτάθλημα.
        γ)    με τον αριθμό των ομάδων της Θεσσαλονίκης που πιθανόν να υποβιβασθούν από
  την Α΄ κατ.  Ανδρών  Ε.ΚΑ.Σ.Θ. (δύο κατηγορίες) στην Γ1΄ κατ. Ανδρών
   της Ε.ΚΑ.Σ.Θ. αγωνιστικής περιόδου 2013-2014 γιατί δεν προσήλθαν να αγωνισθούν    ή  αποσύρθηκαν εγγράφως από το Πρωτάθλημα
        2)  τόσες ομάδες και θα γίνουν όσοι αγώνες ΜΠΑΡΑΖ χρειάζεται για να μείνει σταθερός
              ο αριθμός των τριάντα έξι (36) ομάδων που θα αγωνίζονται στην Γ1΄ κατ. Ανδρών
 της Ε.ΚΑ.Σ.Θ. αγων. περ.: 2013 – 2014.
Οι αγώνες του Πρωταθλήματος, θα διεξάγονται  κατά βάση μια φορά  την  εβδομάδα, εφόσον δε παραστεί ανάγκη, για την έγκαιρη περάτωση του Πρωταθλήματος, θα διεξάγονται και περισσότερες  φορές την εβδομάδα.
Σε περίπτωση που αγώνας του Πρωταθλήματος Γ1′ κατ. Ανδρών  συμπίπτει με αγώνα άλλου Πρωταθλήματος ή  αθλήματος  στο ίδιο γήπεδο, η  Ε.ΚΑ.Σ.Θ. έχει το δικαίωμα  να επιφέρει  τροποποιήσεις στο Πρόγραμμα, για  να εξασφαλιστεί  η έγκαιρη διεξαγωγή του Πρωταθλήματος.
Τo  Σωματείο που μετακινείται  υποχρεούται να είναι εμπρόθεσμα και στην καθορισμένη ώρα έναρξης στο γήπεδο τέλεσης του αγώνα, με δική του ευθύνη και ανεξάρτητα από το μέσο μετακίνησής του.
ΑΡΘΡΟ 5:  ΑΘΛΗΤΕΣ  – ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ
 Ισχύει το αντίστοιχο άρθρο της Γενικής Προκήρυξης της Ε.ΚΑ.Σ.Θ  αγων.  περ.: 2012/2013.
ΑΡΘΡΟ  6: ΔΕΛΤΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ  ΑΘΛΗΤΩΝ  – ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ
Ισχύει το αντίστοιχο άρθρο της Γενικής Προκήρυξης της Ε.ΚΑ.Σ.Θ  αγων.  περ.: 2012/2013.
ΑΡΘΡΟ 7: ΑΝΑΒΟΛΗ ΑΓΩΝΩΝ
 Ισχύει το αντίστοιχο άρθρο της Γενικής Προκήρυξης της Ε.ΚΑ.Σ.Θ  αγων. περ.: 2012/2013.
ΑΡΘΡΟ 8: ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ – ΚΑΤΑΤΑΞΗ
Για  την  βαθμολογία  των  ομάδων  ορίζει  το  άρθρο  47  του Κανονισμού Πρωταθλημάτων της Ε.Ο.Κ. [ 2 βαθμοί για τη νίκη, 1 βαθμός για την ήττα – συμπεριλαμβανομένου  και αγώνα που χάθηκε από αδυναμία (άρθρο 21 κανονισμών Παιδιάς) και 0 βαθμοί για αγώνα  που χάθηκε από υπαιτιότητα], για δε τn κατάταξή τους τα άρθρα 46, 47 & 48 του Κανονισμού της Ε.Ο.Κ.
ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΙΣΟΒΑΘΜΙΑΣ:
   α)  Αν οι ομάδες που ισοβαθμούν είναι δύο (2), τότε λαμβάνονται υπόψη  οι βαθμοί από τους μεταξύ τους αγώνες ( νίκες – ήττες – μηδενισμοί ). Αν οι ομάδες έχουν το ίδιο σύνολο βαθμών,  τότε λαμβάνεται  υπόψη  η διαφορά πόντων στους μεταξύ τους αγώνες.*
   β) Αν συνεχίζεται η ισοβαθμία , τότε λαμβάνεται  υπόψη η διαφορά πόντων σε όλους τους αγώνες τους στον όμιλο που συμμετείχαν.*
   γ) Αν οι ομάδες που ισοβαθμούν είναι περισσότερες από δύο (2), τότε  καταρτίζεται Βαθμολογικός Πίνακας με τους Βαθμούς που συγκέντρωσαν οι ομάδες  που ισοβαθμούν,  στους μεταξύ τους αγώνες και με βάση τον πίνακα  αυτό  γίνεται  η μεταξύ τους κατάταξη.
   δ) Αν όμως από τον παραπάνω πίνακα προκύψει νέα ισοβαθμία, τότε για τις ομάδες που συνεχίζουν να ισοβαθμούν, λαμβάνεται υπόψη η διαφορά πόντων στους μεταξύ τους αγώνες.*
   ε) Αν παρά ταύτα συνεχίζεται η ισοβαθμία, τότε λαμβάνεται υπόψη η διαφορά πόντων σε όλους τους αγώνες τους στον όμιλο που συμμετείχαν.*
   στ) Σε περίπτωση  πολλαπλής ισοβαθμίας  και αφού  μετά την εφαρμογή των παραπάνω κριτηρίων η ισοβαθμία περιοριστεί μόνο σε δύο ομάδες, τότε αυτόματα εφαρμόζεται η διαδικασία των παραγράφων α και β.
Αν η ισοβαθμία  αφορά σε περισσότερες των δύο ομάδων, τότε επαναλαμβάνεται  η διαδικασία της παραγράφου γ.
*Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΠΟΝΤΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΔΙΑΙΡΕΣΗ ΤΩΝ ΠΟΝΤΩΝ ΠΟΥ ΠΕΤΥΧΕ Η ΟΜΑΔΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΝΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΧΘΗΚΕ. (Υπερισχύει το μεγαλύτερο πηλίκο).
Διευκρινίζεται ότι σύμφωνα με το ΄Αρθρο 47 – παρ.2η (όπως αυτή τροποποιήθηκε), τα αποτελέσματα των αγώνων που έδωσε Ομάδα που υποβιβάστηκε, λόγω μη προσέλευσης σε δύο (2) αγώνες ή αποχώρησης από την συνέχεια του Πρωταθλήματος, λαμβάνονται υπόψη στην διαμόρφωση του γενικού βαθμολογικού πίνακα της περιόδου.
ΑΡΘΡΟ  9:  ΠΑΡΑΠΤΩΜΑΤΑ  – ΚΥΡΩΣΕΙΣ
Ισχύει το αντίστοιχο άρθρο της Γενικής Προκήρυξης της Ε.ΚΑ.Σ.Θ  αγω. περ.: 2012/2013.
ΑΡΘΡΟ  10:  ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ – ΒΟΗΘΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ – ΚΟΜΙΣΑΡΙΟΙ
Ισχύει το αντίστοιχο άρθρο της Γενικής Προκήρυξης της Ε.ΚΑ.Σ.Θ  αγων. περ.: 2012/2013.
ΑΡΘΡΟ  11:  ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ  –  ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ  –  ΠΑΡΑΒΟΛΑ
Ισχύει το αντίστοιχο άρθρο της Γενικής Προκήρυξης της Ε.ΚΑ.Σ.Θ  αγων.περ.: 2012/2013.
ΑΡΘΡΟ 12:  ΑΓΩΝ.ΠΕΡΙΟΔΟΣ  2013/2014
α)  Στην αγωνιστική περίοδο 2013/2014 θα αγωνίζονται στην Β΄ κατ. ΑΝΔΡΩΝ  της  Ε.ΚΑ.Σ.Θ.  ΕΙΚΟΣΙ ΟΚΤΩ (28) Ομάδες. Τυχόν  κενές  θέσεις που μπορεί να δημιουργηθούν  λόγω συγχώνευσης, απορρόφησης, μη δήλωσης συμμετοχής ή μη εκπλήρωσης οικονομικών υποχρεώσεων προς τη διοργανώτρια αρχή μέχρι την επόμενη της λήξης της προθεσμίας υποβολής δηλώσεων συμμετοχής, θα  καλυφθούν  από ομάδες   της  Γ1΄ κατ.  ΑΝΔΡΩΝ αγων. περιόδου 2012 – 2013.
β)  Στην αγωνιστική περίοδο 2013/2014 θα αγωνίζονται στην Γ1΄ κατ. ΑΝΔΡΩΝ  της  Ε.ΚΑ.Σ.Θ.  ΤΡΙΑΝΤΑ ΕΞΙ (36) Ομάδες. Τυχόν  κενές  θέσεις που μπορεί να δημιουργηθούν  λόγω συγχώνευσης, απορρόφησης, μη δήλωση συμμετοχής ή μη εκπλήρωσης οικονομικών υποχρεώσεων προς τη διοργανώτρια αρχή μέχρι την επόμενη της λήξης της προθεσμίας υποβολής δηλώσεων συμμετοχής, θα  καλυφθούν  από ομάδες   της  Γ2΄ κατ.  ΑΝΔΡΩΝ αγων. περιόδου 2012 – 2013.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.ΚΑ.Σ.Θ. διατηρεί το δικαίωμα αναδιάρθρωσης του αριθμού των ομάδων Πρωταθλήματος Γ1 κατ. ΑΝΔΡΩΝ αγωνιστικής περιόδου 2014/2015 ειδοποιώντας  έγκαιρα  τα  Σωματεία  της.
AΡΘΡΟ  13:  ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ  ΟΡΟΙ
Κάθε διαγωνιζόμενο Σωματείο θα πρέπει να καταβάλει παράβολο συμμετοχής πενήντα (50) ευρώ για να γίνει δεκτή η δήλωση συμμετοχής του στο Πρωτάθλημα.
Για  όλους τους αγώνες  θα  ισχύει  εισιτήριο  3€.
Προς αποφυγή καταστρατήγησης του  ανώτατου  επιτρεπόμενου  ορίου  χωρητικότητας των  γηπέδων και των  εξαιτίας  των  δυσάρεστων  επιπτώσεων (ατυχήματα) κάθε  θεατής που θα εισέρχεται  στο  γήπεδο,  πρέπει  να  είναι  εφοδιασμένος  με  εισιτήριο.
Την    οργάνωση  των  αγώνων, την  εξασφάλιση  των  αδειών και την  έκδοση των εισιτηρίων   έχει  αποκλειστικά  και  μόνον  η  Ε.ΚΑ.Σ.Θ.
Τα έξοδα του αγώνα ανέρχονται σε 35€ ( αμοιβή κάθε διαιτητού 10€, κάθε βοηθού διαιτη-τού 5€) , βαρύνουν το γηπεδούχο σωματείο και θα πρέπει να καταβάλονται ΥΠΟΧΡΕΩ-ΤΙΚΑ πριν την έναρξη του αγώνα στον σημειωτή του αγώνα.
Σε αντίθετη περίπτωση ο αγώνας δεν θα διεξάγεται & θα μηδενίζεται το γηπεδούχο Σωματείο.
Σε περίπτωση αναβολής του αγώνα  τα έξοδα βαρύνουν τον υπαίτιο της μη διεξαγωγής του και θα του καταλογίζονται από την ΄Ενωση.
ΑΡΘΡΟ  14:  Γ  Ε  Ν  Ι  Κ  Α
Ισχύει το αντίστοιχο άρθρο της Γενικής Προκήρυξης της Ε.ΚΑ.Σ.Θ.  αγωνιστικής περιόδου 2012 – 2013.
ΑΡΘΡΟ  15:  ΕΠΑΘΛΑ  ΚΑΙ  ΒΡΑΒΕΙΑ
Στη Πρωταθλήτρια ομάδα θα απονεμηθεί ΚΥΠΕΛΛΟ και ΔΙΠΛΩΜΑΤΑ  με  ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ  στους 12 αθλητές καθώς και στον προπονητή τους.
Στις  oμάδες που θα καταλάβουν την 2η και 3n θέση στην Τελική  κατάταξη, θ’ απονεμηθούν ΔΙΠΛΩΜΑΤΑ με ΑΡΓΥΡΟ και ΧΑΛΚΙΝΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ,  αντίστοιχα. Στους 12 αθλητές, καθώς και στον προπονητή τους, διπλώματα και  αργυρά και χάλκινα μετάλλια, αντίστοιχα.

Τέλος, θα απονεμηθεί ΚΥΠΕΛΛΟ ΗΘΟΥΣ στην ομάδα που θα επιδείξει το υψηλότερο αθλητικό φρόνημα που αρμόζει στους αγωνιστικούς χώρους.

 

 

Tο  Πρωτάθλημα  Καλαθοσφαίρισης  Γ2′ Κατηγορίας  ΑΝΔΡΩΝ  της Ε.ΚΑ.Σ.Θ.  αγωνιστικής περιόδου 2012/2013, με τους παρακάτω όρους:
ΑΡΘΡΟ  1:  ΣΩΜΑΤΕΙΑ  ΔΙΚΑΙΟΥΜΕΝΑ  ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ –  ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ
                  ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ – ΚΛΗΡΩΣΗ  ΑΓΩΝΩΝ – ΕΝΑΡΞΗ
Στo Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης  Γ2′ κατ. ΑΝΔΡΩΝ της Ε.ΚΑ.Σ.Θ. αγωνιστικής περιόδου 2012/2013, δικαιούνται να πάρουν μέρος τα παρακάτω Σωματεία καθώς και κάθε νεοεγγραφόμενο ή επαναδραστηριοποιούμενο Σωματείο που θα δηλώσει συμμετοχή
1              Π.Α.Ο.Κ.  ΚΥΜΙΝ.-ΜΑΛΓΑΡ.        18           ΕΑΣ ΑΡΙΣΤ/ΛΗΣ ΣΤΑΥΡΟΥ      35 ΑΣ ΒΕΛΛΕΡΕΦΟΝΤΗΣ
2              ΜΑΣ ΑΓΧΙΑΛΟΥ                               19  ΑΣΚ ΛΑΓΥΝΩΝ                                        36 ΑΚ  ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ
3              ΑΓ.ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΝΕΟΧΩΡ.              20 ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΣΟΧΟΥ             37 ΤΑ ΚΑΜΙΝΙΚΙΑ
4              ΑΟ ΜΕΣΗΜΒΡΙΑΣ                         21 ΠΑΣ ΔΟΞΑ ΑΣΣΗΡΟΥ                            38  ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ
5              ΜΥΘΟΙ 2007 ΧΑΛΑΣΤΡΑΣ          22  ΕΔ  ΛΑΧΑΝΑ                                             39  ΑΣ ΠΛΑΤΕΙΑ
6              ΑΕΚ ΑΓ.ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ                  23  ΑΕ ΑΓ.ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΣΠΡΟΒ.               40 ΑΘΛΗΤ. ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΑΛΑΜ.
7              ΑΣ ΠΡΩΤΕΑΣ                                  24 ΕΝΔΟΞΟΣ ΧΡΥΣΑΥΓΗΣ                        41 ΑΣ ΑΣΤΕΡΕΣ
8              ΠΗΓΑΣΟΣ ‘24                                 25  ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΑΝΩ ΠΟΛΗΣ                    42 ΜΠΣ ΟΡΦΕΑΣ ΣΟΥΡΩΤΗΣ
9              ΑΣ ΙΚΑΡΟΣ ΣΥΚΕΩΝ                26  ΠΑΣΠ  Δ.Ε.Η.                                               43  ΑΛΙΓΑΤΟΡΕΣ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ
10           ΑΡΙΩΝ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗΣ        27  ΑΕΣ ΠΥΡΡΟΣ ΕΥΟΣΜΟΥ                      44  ΑΟ ΑΤΛΑΝΤΙΣ
11           ΑΟΚ  ΑΤΛΑΣ                                    28   ΔΑΙΔΑΛΟΣ  ΑΝΩ ΠΟΛΗΣ                   45  ΔΟΞΑ ΠΕΝΤΑΛΟΦΟΥ
12           ΑΕΣ ΝΕΜΕΣΙΣ ΜΕΝΕΜ.           29           ΜΑΚΕΔΩΝ ΑΜΠΕΛ/ΠΩΝ          46 Π.Ο.ΞΗΡΟΚΡΗΝΗΣ
13           ΕΛΛΑΝΙΟΣ ΖΕΥΣ ΠΑΕΣ            30           ΣΑΡΙΣΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ               47           ΑΜΣ ΒΙΚΤΩΡ
14           ΑΠΟ ΑΡΙΩΝ ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ     31           ΑΣ ΠΟΡΦΥΡΙΑΚΟΣ                        48         ΕΟ ΝΕΑΠΟΛΗΣ
15           Μ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΗΛΙΟΥΠ.       32           ΑΜΣ ΝΕΣΤΩΡ
16           ΑΟ ΕΛΠΙΔΕΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ   33           Σ.Α.Π.Σ.Π.Θ.
17           ΑΠΣ ΚΑΝΑΡΗΣ                               34           ΑΣ ΙΠΠΟΤΕΣ ΧΑΡΙΛΑΟΥ
Οι δηλώσεις συμμετοχής των Σωματείων πρέπει να υποβληθούν στην Ε.ΚΑ.Σ.Θ., τo αργότερο μέχρι 20.08.2012, ημέρα  ΔΕΥΤΕΡΑ & ώρα 15.00. Οι δηλώσεις συμμετοχής πρέπει να  περιλαμβάνουν τα στοιχεία που προβλέπονται από τους Κανονισμούς της  Ε.Ο.Κ. (άρθρο 28)  καθώς επίσης όνομα υπευθύνου, τηλέφωνο, νούμερο fax &  e-mail.
Σε περίπτωση που Σωματείο δεν διαθέτει δικό του κλειστό γήπεδο,  πρέπει μαζί με τη  δήλωση συμμετοχής  να υποβάλει στην Ε.ΚΑ.Σ.θ. και το έγγραφο, το οποίο να βεβαιώνει ότι του παραχωρήθηκε ως έδρα, το γήπεδο που  προτείνει. Η προσκόμιση της γηπεδότητας του ενδιαφερόμενου Σωματείου πρέπει να υποβληθεί  στην Ε.ΚΑ.Σ.Θ. μαζί με τη δήλωση συμμετοχής.
Η κλήρωση των αγώνων θα πραγματοποιηθεί στις 13.09.2012, ημέρα ΠΕΜΠΤΗ και ώρα 18.30 στα γραφεία της Ένωσης, παρουσία εκπροσώπων των Σωματείων.
Η έναρξη του Πρωταθλήματος ορίζεται για την 19.10.2012, ημέρα  ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ.
ΑΡΘΡΟ  2: ΜΠΑΛΕΣ ΑΓΩΝΩΝ
   Ισχύει το αντίστοιχο άρθρο της Γενικής Προκήρυξης της Ε.ΚΑ.Σ.Θ  αγων. περ.: 2012/2013.
ΑΡΘΡΟ  3:  ΓΗΠΕΔΑ ΑΓΩΝΩΝ
   Ισχύει το αντίστοιχο άρθρο της Γενικής Προκήρυξης της Ε.ΚΑ.Σ.Θ  αγων. περ.: 2012/2013.
ΑΡΘΡΟ 4:  ΣΥΣΤΗΜΑ  ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ  ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ
Τα Σωματεία που μετέχουν στο Πρωτάθλημα, θα χωρισθούν στην Α’ Φάση σε ομίλους γεωγραφικά,  βάσει της  έδρας και της ημέρας διεξαγωγής του αγώνα, που θα δηλώσουν. Oι ομάδες κάθε Ομίλου, θα συναντηθούν μεταξύ τους, δύο (2) φορές, σύμφωνα με το πρόγραμμα που θα καταρτισθεί.
Ο αριθμός των ομίλων της Α’ Φάσης του Πρωταθλήματος και ο τρόπος ανόδου στην Γ1’ κατηγορία της Ε.ΚΑ.Σ.Θ., θα εξαρτηθούν από τον αριθμό των ομάδων που θα δηλώσουν συμμετοχή στο πρωτάθλημα και θα ανακοινωθεί έγκαιρα με συμπληρωματική προκήρυξη.
Οι ομάδες που θα καταλάβουν τις οκτώ (8) πρώτες θέσεις της τελικής κατάταξης της Γ2’ κατ. Ανδρών αγωνιστικής περιόδου 2012/2013, θα ανέλθουν στην Γ1 ’κατ. Ανδρών αγωνιστικής περιόδου 2013– 2014.
Οι αγώνες του Πρωταθλήματος, θα διεξάγονται  κατά βάση μια φορά  την  εβδομάδα, εφόσον δε παραστεί ανάγκη, για την έγκαιρη περάτωση του Πρωταθλήματος, θα διεξάγονται και περισσότερες  φορές την εβδομάδα.
 Σε περίπτωση που αγώνας του Πρωταθλήματος Γ2′ κατ. Ανδρών  συμπίπτει με αγώνα άλλου Πρωταθλήματος ή  αθλήματος  στο ίδιο γήπεδο, η  Ε.ΚΑ.Σ.Θ. έχει το δικαίωμα  να επιφέρει  τροποποιήσεις στο Πρόγραμμα, για  να εξασφαλιστεί  η έγκαιρη διεξαγωγή του Πρωταθλήματος.
Τo  Σωματείο που μετακινείται  υποχρεούται να είναι εμπρόθεσμα και στην καθορισμένη ώρα έναρξης στο γήπεδο τέλεσης του αγώνα, με δική του ευθύνη και ανεξάρτητα από το μέσο μετακίνησής του.
ΑΡΘΡΟ 5:  ΑΘΛΗΤΕΣ  – ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ
Ισχύει το αντίστοιχο άρθρο της Γενικής Προκήρυξης της Ε.ΚΑ.Σ.Θ  αγων. περ.: 2012/2013.
ΑΡΘΡΟ  6: ΔΕΛΤΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ  ΑΘΛΗΤΩΝ  – ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ
Ισχύει το αντίστοιχο άρθρο της Γενικής Προκήρυξης της Ε.ΚΑ.Σ.Θ  αγων.περ.: 2012/2013.
ΑΡΘΡΟ 7: ΑΝΑΒΟΛΗ ΑΓΩΝΩΝ
Ισχύει το αντίστοιχο άρθρο της Γενικής Προκήρυξης της Ε.ΚΑ.Σ.Θ  αγων. περ.: 2012/2013.
ΑΡΘΡΟ 8: ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ – ΚΑΤΑΤΑΞΗ
Για  την  βαθμολογία  των  ομάδων  ορίζει  το  άρθρο  47  του Κανονισμού Πρωταθλημάτων της Ε.Ο.Κ. [ 2 βαθμοί για τη νίκη, 1 βαθμός για την ήττα – συμπεριλαμβανομένου  και αγώνα που χάθηκε από αδυναμία (άρθρο 21 κανονισμών Παιδιάς) και 0 βαθμοί για αγώνα  που χάθηκε από υπαιτιότητα], για δε τn κατάταξή τους τα άρθρα 46, 47 & 48 του Κανονισμού της Ε.Ο.Κ.
ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΙΣΟΒΑΘΜΙΑΣ:
   α)  Αν οι ομάδες που ισοβαθμούν είναι δύο (2), τότε λαμβάνονται υπόψη  οι βαθμοί από τους μεταξύ τους αγώνες ( νίκες – ήττες – μηδενισμοί ). Αν οι ομάδες έχουν το ίδιο σύνολο βαθμών,  τότε λαμβάνεται  υπόψη  η διαφορά πόντων στους μεταξύ τους αγώνες.*
   β) Αν συνεχίζεται η ισοβαθμία , τότε λαμβάνεται  υπόψη η διαφορά πόντων σε όλους τους αγώνες τους στον όμιλο που συμμετείχαν.*
   γ) Αν οι ομάδες που ισοβαθμούν είναι περισσότερες από δύο (2), τότε  καταρτίζεται Βαθμολογικός Πίνακας με τους Βαθμούς που συγκέντρωσαν οι ομάδες  που ισοβαθμούν,  στους μεταξύ τους αγώνες και με βάση τον πίνακα  αυτό  γίνεται  η μεταξύ τους κατάταξη.
   δ) Αν όμως από τον παραπάνω πίνακα προκύψει νέα ισοβαθμία, τότε για τις ομάδες που συνεχίζουν να ισοβαθμούν, λαμβάνεται υπόψη η διαφορά πόντων στους μεταξύ τους αγώνες.*
   ε) Αν παρά ταύτα συνεχίζεται η ισοβαθμία, τότε λαμβάνεται υπόψη η διαφορά πόντων σε όλους τους αγώνες τους στον όμιλο που συμμετείχαν.*
   στ) Σε περίπτωση  πολλαπλής ισοβαθμίας  και αφού  μετά την εφαρμογή των παραπάνω κριτηρίων η ισοβαθμία περιοριστεί μόνο σε δύο ομάδες, τότε αυτόματα εφαρμόζεται η διαδικασία των παραγράφων α και β.
   Αν η ισοβαθμία  αφορά σε περισσότερες των δύο ομάδων, τότε επαναλαμβάνεται  η διαδικασία της παραγράφου γ.
*Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΠΟΝΤΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΔΙΑΙΡΕΣΗ ΤΩΝ ΠΟΝΤΩΝ ΠΟΥ ΠΕΤΥΧΕ Η ΟΜΑΔΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΝΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΧΘΗΚΕ. (Υπερισχύει το μεγαλύτερο πηλίκο).
Διευκρινίζεται ότι σύμφωνα με το ΄Αρθρο 47 – παρ.2η (όπως αυτή τροποποιήθηκε), τα αποτελέσματα των αγώνων που έδωσε Ομάδα που υποβιβάστηκε, λόγω μη προσέλευσης σε δύο (2) αγώνες ή αποχώρησης από την συνέχεια του Πρωταθλήματος, λαμβάνονται υπόψη στην διαμόρφωση του γενικού βαθμολογικού πίνακα της περιόδου.
ΑΡΘΡΟ  9:  ΠΑΡΑΠΤΩΜΑΤΑ  – ΚΥΡΩΣΕΙΣ
Ισχύει το αντίστοιχο άρθρο της Γενικής Προκήρυξης της Ε.ΚΑ.Σ.Θ  αγων. περ.: 2012/2013.
ΑΡΘΡΟ  10:  ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ – ΒΟΗΘΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ – ΚΟΜΙΣΑΡΙΟΙ
Ισχύει το αντίστοιχο άρθρο της Γενικής Προκήρυξης της Ε.ΚΑ.Σ.Θ  αγων. περ.: 2012/2013.
ΑΡΘΡΟ  11:  ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ  –  ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ  –  ΠΑΡΑΒΟΛΑ
Ισχύει το αντίστοιχο άρθρο της Γενικής Προκήρυξης της Ε.ΚΑ.Σ.Θ  αγων. περ.: 2012/2013.
ΑΡΘΡΟ 12:  ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ  2013/2014
Στην αγωνιστική περίοδο 2013/2014 θα αγωνίζονται στην Γ2΄ κατ. ΑΝΔΡΩΝ  της  Ε.ΚΑ.Σ.Θ.  Σαραντα οχτω (48) Ομάδες. Τυχόν  κενές  θέσεις που μπορεί να δημιουργηθούν  λόγω συγχώνευσης, απορρόφησης μη δήλωσης συμμετοχής ή μη εκπλήρωσης οικονομικών υποχρεώσεων προς τη διοργανώτρια αρχή μέχρι την επόμενη της λήξης της προθεσμίας υποβολής δηλώσεων συμμετοχής, θα  καλυφθούν  από ομάδες   της  Γ2΄ κατ.  ΑΝΔΡΩΝ αγωνιστικής περιόδου 2012/2013.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.ΚΑ.Σ.Θ. διατηρεί το δικαίωμα αναδιάρθρωσης του αριθμού των ομάδων Πρωταθλήματος Γ2 κατ. ΑΝΔΡΩΝ αγωνιστικής περιόδου 2014/2015 ειδοποιώντας  έγκαιρα  τα  Σωματεία  της.
AΡΘΡΟ  13:  ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ  ΟΡΟΙ
Κάθε διαγωνιζόμενο Σωματείο θα πρέπει να καταβάλει παράβολο συμμετοχής πενήντα (50) ευρώ για να γίνει δεκτή η δήλωση συμμετοχής του στο Πρωτάθλημα.
Για  όλους τους αγώνες  θα  ισχύει  εισιτήριο  3€.
Προς αποφυγή καταστρατήγησης του  ανώτατου  επιτρεπόμενου  ορίου  χωρητικότητας των  γηπέδων και των  εξαιτίας  των  δυσάρεστων  επιπτώσεων (ατυχήματα) κάθε  θεατής που θα εισέρχεται  στο  γήπεδο,  πρέπει  να  είναι  εφοδιασμένος  με  εισιτήριο.
Την  οργάνωση  των  αγώνων, την  εξασφάλιση  των  αδειών και την  έκδοση  των  εισιτηρίων   έχει  αποκλειστικά  και  μόνον  η  Ε.ΚΑ.Σ.Θ.
Τα έξοδα του αγώνα ανέρχονται σε 35€ ( αμοιβή κάθε διαιτητού 10€, κάθε βοηθού διαιτη-τού 5€) , βαρύνουν το γηπεδούχο σωματείο και θα πρέπει να καταβάλονται ΥΠΟΧΡΕΩ-ΤΙΚΑ πριν την έναρξη του αγώνα στον σημειωτή του αγώνα.
Σε αντίθετη περίπτωση ο αγώνας δεν θα διεξάγεται & θα μηδενίζεται το γηπεδούχο Σωματείο.
Σε περίπτωση αναβολής του αγώνα  τα έξοδα βαρύνουν τον υπαίτιο της μη διεξαγωγής του και θα του καταλογίζονται από την ΄Ενωση.
ΑΡΘΡΟ  14:  Γ  Ε  Ν  Ι  Κ  Α
Ισχύει το αντίστοιχο άρθρο της Γενικής Προκήρυξης της Ε.ΚΑ.Σ.Θ.  αγων. περ.: 2012/2013.
ΑΡΘΡΟ  15:  ΕΠΑΘΛΑ  ΚΑΙ  ΒΡΑΒΕΙΑ
Στη Πρωταθλήτρια ομάδα θα απονεμηθεί ΚΥΠΕΛΛΟ και ΔΙΠΛΩΜΑΤΑ  με  ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ  στους 12 αθλητές καθώς και στον προπονητή τους.
Στις  oμάδες που θα καταλάβουν την 2η και 3n θέση στην Τελική  κατάταξη, θ’ απονεμηθούν ΔΙΠΛΩΜΑΤΑ με ΑΡΓΥΡΟ και ΧΑΛΚΙΝΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ,  αντίστοιχα. Στους 12 αθλητές, καθώς και στον προπονητή τους, διπλώματα και  αργυρά και χάλκινα μετάλλια, αντίστοιχα.
Τέλος, θα απονεμηθεί ΚΥΠΕΛΛΟ ΗΘΟΥΣ στην ομάδα που θα επιδείξει το υψηλότερο αθλητικό φρόνημα που αρμόζει στους αγωνιστικούς χώρους.