Η μεγάλη επιστροφή των Τιτάνων Παλαμά στη Γ’ Εθνική κατηγορία.

287

Σε μια ονειρική χρονιά η ομάδα του Παλαμά έδειξε από την αρχή ότι διαθέτει το καλύτερο και πιο έμπειρο σύνολο και δίκαια κατάκτησε τον τίτλο του πρωταθλητή. Αρωγός σ’ αυτή την προσπάθεια ήταν ο κόσμος του Παλαμά που στήριξε με τον καλύτερο τρόπο σε όλα τα παιχνίδια, εντός και εκτός έδρας, τις προσπάθειες των αθλητών και αγκάλιασαν με τον καλύτερο τρόπο την προσπάθεια που γίνεται στο σύλλογο. Τους αξίζουν δικαιωματικά πολλά συγχαρητήρια.

Οι Τιτάνες Παλαμά πριν τον αγώνα με την Καλαμπάκα χρειαζόταν μια νίκη για να είναι και μαθηματικά πρωταθλητές. Όμως  αυτό το παιχνίδι πήρε πανηγυρικό χαρακτήρα καθώς η ομάδα της Ελασσόνας που αγωνιζόταν νωρίτερα ηττήθηκε και έτσι οι Τιτάνες Παλαμά ήταν πρωταθλητές.

Σ’ ένα κατάμεστο κλειστό γυμναστήριο από φίλους των Τιτάνων και με μια εκπληκτική ατμόσφαιρα οι παίχτες του Δημήτρη Αρχοντούλη έδειξαν από την αρχή ότι ήθελαν να αφιερώσουν τη νίκη στον κόσμο που δεν έπαψε στιγμή να τους στηρίζει. Έτσι και έγινε. Με πάθος και αποφασιστικότητα και παίζοντας καλό μπάσκετ πήραν μια διαφορά (10-1) που όλο και μεγάλωνε (22-6) μέχρι να πάνε οι γηπεδούχοι στο δεκάλεπτο προηγούμενοι με 25-8. Η εικόνα στο δεύτερο δεκάλεπτο άλλαξε λίγο για τους γηπεδούχους καθώς λίγο το πανηγύρι από την κερκίδα λίγο η χαλάρωση στην άμυνα έδωσε το δικαίωμα στην ομάδα της Καλαμπάκας να μειώσει τη διαφορά και να πάνε οι δυο ομάδες στο ημίχρονο με τους γηπεδούχους να προηγούνται με 36-25.

Στο  ημίχρονο  του αγώνα  το  Δ.Σ.  των  Τιτάνων βράβευσε  την  ομάδα  των  κορασίδων του συλλόγου  που  ήταν  πρωταθλήτρια στο όμιλο  της  Δυτικής  Θεσσαλίας  (Καρδίτσα – Τρίκαλα) και  κατέκτησε  τη  δεύτερη  θέση  σ’ ολόκληρη  τη  Θεσσαλία  καθώς  ηττήθηκε  στον τελικό  από  την ομάδα  του  Σαρακηνού και ακόμη  τίμησε  τον  ιατρό  (Ειδικό Καρδιολόγο)  Κοντορούπη  Γεώργιο  για  την συνεχή  και  ανιδιοτελή  προσφορά  του  στο  σύλλογο. Όλο το γήπεδο σηκώθηκε όρθιο και τους χειροκρότησε επιβραβεύοντάς  τους  για την προσφορά τους.

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν παράσταση για ένα ρόλο με τους γηπεδούχους να πατάνε γκάζι και να ξεφεύγουν στο σκορ με τη διαφορά να πηγαίνει με τη λήξη του αγώνα στο +30 (68-38).

Αυτό ήταν η αρχή για ξέφρενα πανηγύρια. Όλοι μια αγκαλιά πανηγύρισαν σαν να ήταν η πρώτη φορά το τρίτο πρωτάθλημα που κατέκτησαν οι Τιτάνες Παλαμά στην Α1 Ε.Σ.ΚΑ.Θ.. Ο κόσμος δεν έλεγε να φύγει από το γήπεδο και έδειχνε έμπρακτα ποια είναι η μεγάλη δύναμη αυτού του συλλόγου. Ο ΥΠΕΡΟΧΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΑΛΑΜΑ ΠΟΥ ΔΗΛΩΝΕΙ ΠΑΡΟΝ ΠΑΝΤΑ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΥΣ ΤΙΤΑΝΕΣ.

Όλη η σύγχρονη ιστορία του μπάσκετ του Παλαμά ήταν εκεί. Οι πρώην πρόεδροι κύριοι Φαλάγγας, Σακελλαρίου, Τζέλλας και Ντούλας ήταν εκεί όπως και πάρα πολλοί διατελέσαντες σύμβουλοι του συλλόγου. Η ιστορία αυτού του συλλόγου δεν είναι ξεκομμένη με το παρελθόν. Η κοινή λογική ως προς τον τρόπο λειτουργίας βοηθά να υπάρχει ένα βέβαιο και σίγουρο μέλλον.

Ο Δήμαρχος Παλαμά Κώστας Πατσιαλής, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Χρήστος  Βαϊόπουλος, ο πρόεδρος του ΔΟΠΑΠΑΠ Αποστόλης Τσερέπης, ο πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Παλαμά Βασίλης Ντίνας και πλήθος δημοτικών συμβούλων ήταν εκεί. Όλους σας ευχαριστούμε.

Μετά το γήπεδο ακολούθησε φιλοξενία σε καταστήματα του Παλαμά. Η διοίκηση ευχαριστεί και επίσημα τους κυρίους Ντίνα Βασίλη-Βαρλάμη Δημήτρη (diverso), Πάσχο Γιώργο (no limit, WHY NOT), Λιάπη Νίκο, Τσαγγαλά Μάκη και Μουτσανίδη Βύρων (Πευκάκια) για την φιλοξενία των αθλητών μετά το τέλος του αγώνα (η αναφορά έγινε με τυχαία σειρά).

Επόμενο παιχνίδι για τους Τιτάνες Παλαμά το Σάββατο 21-4-2012 στο κλειστό γυμναστήριο Αλμυρού  με αντίπαλο την τοπική ομάδα.

Όσον αφορά τον αγώνα:

Δεκάλεπτα: 25-8, 36-25, 57-37, 68-38

Γ.Σ. Τιτάνες Παλαμά (Αρχοντούλης): Τσιάπουλας 7, Bαϊδάκης 9, Κουτρούλης, Κοβάτσεβ  9(1), Αναγνωστόπουλος, Ντούρβας 7(1), Φούντας, Μπιζιώτης 3, Μακρής 5(1),  Παπαγιάννης 13(1), Θεοδοσίου 6,  Γκαντιάς 9(1)

Καλαμπάκα (Σδράκας): Αθανασούλας 5, Πρεβέντης 6, Παπακωνσταντίνου 9(2), Θρασυβουλίδης 3, Κατσανός 15, Βλησσάρης, Κρούτσκο, Καρκαλάκης