Η κλήρωση της ημιτελικής φάσης εφήβων της ΕΚΑΣΘ

574

Πραγματοποιήθηκε πριν από λίγο η κλήρωση της ημιτελικής φάσης εφήβων της ΕΚΑΣΘ. Οι οκτώ ομάδες χωρίστηκαν σε δύο γκρουπ. Στο πρώτο οι τρεις ομάδες του πρώτου ομίλου (Αρης, Μαντουλίδης και ΠΑΟΚ) και στο δεύτερο οι πέντε άλλες (ΒΑΟ, ΔΕΚΑ, Ηρακλής, ΧΑΝΘ και GBA).

Η προκήρυξη αναφέρει τα εξής:

Οι νικητές των αγώνων της προημιτελικής φάσης (8 ομάδες) θα αγωνισθούν μεταξύ τους σε δύο (2) αγώνες κατόπιν κλήρωσης.

Δεν θα παίξουν μεταξύ τους σε περίπτωση που προκριθούν οι τέσσερις (4) πρώτες ομάδες του 1ου ομίλου.

Γηπεδούχοι στο πρώτο αγώνα  θα είναι :

α) η ομάδα που κατέλαβε την υψηλότερη θέση σε περίπτωση που αγωνίστηκαν στην πρώτη φάση στον ίδιο όμιλο και β) όπως κληρωθούν αν έχουν αγωνισθεί σε διαφορετικό όμιλο στην πρώτη φάση.

Νικητής θεωρείται η ομάδα που στους δύο (2) αγώνες συγκέντρωσε τους περισσότερους βαθμούς. Αν συγκέντρωσαν τους ίδιους βαθμούς, τότε λαμβάνεται υπ’ όψη η διαφορά πόντων και αναδεικνύεται νικητής η ομάδα με την μεγαλύτερη διαφορά.

Αν συνεχίζεται η ισοβαθμία, τότε ορίζεται ένας αγώνας σε ουδέτερο γήπεδο.

Στους παραπάνω αγώνες πρέπει να υπάρξει νικητής και δεν υπάρχει ισόπαλο αποτέλεσμα.

Σε περίπτωση που λήξει από τον διαιτητή ισόπαλος θα συνεχισθεί με πεντάλεπτη παράταση  ή όσες παρατάσεις χρειάζονται για να αναδειχθεί νικητής.

ΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ

Οι νικητές των αγώνων της ημιτελικής φάσης (4 ομάδες), θα αγωνιστούν με σύστημα πουλ (ένας με όλους) σε ένα γύρο σε ουδέτερο γήπεδο μετά από κλήρωση. Δεν θα αγωνιστούν  τη πρώτη ημέρα οι ομάδες που έχουν καταλάβει την υψηλότερη  θέση του 1ου ομίλου της Α’ Φάσης και την δεύτερη ημέρα οι νικητές της πρώτης ημέρας.

Ο πρώτος της τελικής βαθμολογικής κατάταξης, ανακηρύσσεται πρωταθλητής εφήβων της Ε.ΚΑ.Σ.Θ. αγων.περ.:2017/2018 και αντιπροσωπεύει την Ένωση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της αγωνιστικής περιόδου 2017/2018.

Με βάση τα παραπάνω η κλήρωση ανέδειξε τα εξής τέσσερα ζευγάρια:

Χ.Α.Ν.Θ.~ΑΡΗΣ

Β.Α.Ο. ~ ΠΑΟΚ

ΔΕΚΑ ~ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΑΝΤΟΥΛΙΔΗΣ

GBA ~ ΗΡΑΚΛΗΣ