Η δράση των Playoffs συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό

264

Πηγή: Fundamentals

Επανήλθε η ισορροπία σε Νέα Υόρκη και Utah. Εύκολα το 2-0 στην Pennsylvania.
Αναλυτικά:

Philadelphia 76ers (2) – Washington Wizards (0): 120-95
Ben Simmons, Sixers dominate Wizards for 2-0 series lead - The Morning Call
Με 26-15 επιμέρους στην τελευταία περίοδο οι 76ers του Doc Rivers έφτασαν σχετικά εύκολα στο τελικό 120-95 και έκαναν το 2-0 στη σειρά, πηγαίνοντας με άλλον αέρα στα δυο ματς της πρωτεύουσας. Κορυφαίος ο Ben Simmons με 22 πόντους, 9 rebounds και 8 assists, με τον Joel Embiid να προσθέτει επίσης 22 και τον Tobias Harris 19. Το 55.7% εντός παιδιάς των νικητών ήταν too much απέναντι στο απογοητευτικό 9.1% από την περίμετρο των “μάγων”, οι οποίοι τελείωσαν με 2/22 τρίποντα την αναμέτρηση (!). Πρώτος τους σκόρερ αλλά και της αναμέτρησης, ο Bradley Beal με 33.

New York Knicks (1) – Atlanta Hawks (1): 101-92
NBA Playoffs 2021: Derrick Rose and Julius Randle star in Knicks big Game 2  comeback win | NBA.com India | The official site of the NBA
Έχοντας 16 παραπάνω κατοχές (13 επιπλέον rebounds και 3 λιγότερα λάθη) οι Knicks του Tom Thibodeau μέσω της άμυνάς τους έλεγξαν τον ρυθμό του αγώνα και σε ένα κλασικό ανατολίτικο Playoff Game κέρδισαν με 101-92 τους Hawks, φέρνοντας τη σειρά στα ίσια και ψάχνοντας το Break στα δυο επερχόμενα ματς στην Georgia, με το οποίο θα ανακτήσουν το πλεονέκτημα έδρας. Κορυφαίος του αγώνα ο Derrick Rose με 26 πόντους από τον πάγκο, ενώ από 15 είχαν οι Randle και Bullock. Για την ομάδα του Nate McMillan, o Trae Young πέτυχε 30 και οι Bogdanovic και Hunter από 18 έκαστος.
Παραδοσιακό “Gritty” BasketBall από τις δυο ομάδες με επιθέσεις πολλών δευτερολέπτων και χαμηλά ποσοστά ευστοχίας ένθεν κι ένθεν (38.3% FG οι Knicks – 36.9% οι Hawks).

Utah Jazz (1) – Memphis Grizzlies (1): 141-129
Οι Τζαζ ισοφάρισαν παρά τα όργια του Μοράντ
Το ακριβώς αντίθετο συνέβη στη Vivint Arena της Salt Lake City, όπου η πρωτοπόρος της Regular Season, Utah, έκαμψε την αντίσταση των εντυπωσιακών Grizzlies με 141-129.
Οι δυο ομάδες ήταν πολύ εύστοχες και έπαιξαν άμυνα στα όρια του φάουλ, κάτι που μαρτυρούν τα 50 συνολικά σφυρίγματα των διαιτητών (25-25). Το 54% εντός παιδιάς αμφότερων των ομάδων, ενδεικτικό της μεγάλης συγκομιδής πόντων. Ο Ja Morant έμοιαζε ασταμάτητος, σταματώντας στους 47 πόντους στο δεύτερο Playoff παιχνίδι της καριέρας του, με οποιοδήποτε αμυντικό πλάνο του Quin Snyder να καταλήγει στον κάδο αχρήστων.
Για τους νικητές ξεχώρισαν οι Rudy Gobert (21 πόντοι, 13 rebounds), Donovan Mitchell (25 πόντοι) και Mike Conley, με τον πρώην παίκτη των Grizzlies να συμβάλλει τα μέγιστα στη νίκη της ομάδας του με 20 πόντους και 15 τελικές πάσες για μόλις 2 λάθη.
Η σειρά πλέον μεταφέρεται στο Tennessee και στο Fed Ex Forum του Memphis για δυο παιχνίδια, με τους Jazz να ψάχνουν τη νίκη που θα τους επαναφέρει σε θέση οδηγού στη σειρά και τους Grizzlies του Taylor Jenkins να θέλουν να διατηρήσουν αυτό το νεανικό no fear attitude, που τους χαρακτηρίζει μέχρι τώρα στην postseason.

Πηγή: Fundamentals