Η Ασημίνα Κουτσουνούρη αποκλειστικά στο Westbasket

1730

Η Ασημίνα Κουτσουνούρη, μια από τις παίκτριες που διακρίθηκαν στο περσυνό  Αll star Game γυναικών που έγινε στα Ιωάννινα, μια πραγματική star τόσο εντός, όσο και εκτός αγωνιστικών χώρων, μίλησε τηλεφωνικώς αποκλειστικά στο westbasket.gr, εκμεταλλευόμενη το αγωνιστικό ρεπό της Α.Ε. Λεμεσού στο πρωτάθλημα της Κύπρου.

Η Βολιώτισσα  forward, που το καλοκαίρι είχε προχωρημένες συζητήσεις για να ενισχύσει την προσπάθεια του ΠΑΣ Γιάννινα στην Α2 Εθνική, συνεχίζει φέτος την καριέρα της στην Κύπρο. Κατέκτησε ήδη το Super cup και έχει βάλει πλώρη για το νταμπλ! (Στην κατοχή της υπάρχει  βέβαια  και το Κύπελλο που κατέκτησε με το ΔΑΣΑΛ)

Στην επαγγελματική της σταδιοδρομία έχει διανείμει, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο,  το χρόνο της και τα φυσικά της προσόντα μεταξύ modeling και αθλητισμού. Στο παλμαρέ της υπάρχουν πολλές συμμετοχές και διακρίσεις στις εθνικές κατηγορίες, όπως και σειρά φωτογραφήσεων σε περιοδικά μόδας και life style

Στο πλαίσιο αυτής της συνέντευξης,  επικεντρωθήκαμε σε θέματα γύρω από το μπάσκετ, επιδιώκοντας παράλληλα να βρούμε τους λόγους που δεν της επέτρεψαν να φορέσει τον ταύρο στην φανέλα.Η Ασημίνα έχει  ξεκινήσει το Μπάσκετ στη γενέτειρά της, το Βόλο και συγκεκριμένα στην πρώτη ομάδα της πόλης, τον Ολυμπιακό. Στη συνέχεια μεταπήδησε στον ΔΑΣ Άνω Λιοσίων, πέρασε από την Αγ. Παρασκευή και επέστρεψε για τρία χρόνια στον Ολυμπιακό Βόλου πριν αγωνιστεί φέτος με την Α.Ε. Λεμεσού.

WB:  WESTBASKET

AK: Ασημίνα Κουτσουνούρη

WB: Ασημίνα πως πήγε η περσινή χρονιά στο Βόλο;

ΑΚ: Τα πράγματα στο Βόλο δεν πήγαν όπως έπρεπε. Δυστυχώς το καλοκαίρι και μετά τον υποβιβασμό, αναγκάστηκα να εγκαταλείψω την ομάδα. Στον Ολυμπιακό Βόλου αγωνίστηκα τρία χρόνια και ενώ αποπληρώθηκα για τη χρονιά που μας πέρασε, υπάρχει ένα όφελος από προηγούμενα χρόνια της ομάδας προς εμένα.

WB: Με ποιες Ελληνικές ομάδες φλέρταρες το καλοκαίρι και πως αποφάσισες να μετακομίσεις εν τέλει στην Κύπρο;

ΑΚ: Υπήρξαν αρκετές ομάδες με τις οποίες είχα προχωρημένες επαφές όπως ο Αθηναϊκός, το Ελληνικό, o ΠΑΣ Γιάννινα  και φυσικά η ΑΕ Λεμεσού στην οποία και αγωνίζομαι πλέον.

WB: Έπαιξε ρόλο στην απόφασή σου η Διοίκηση του Ολυμπιακού Βόλου;

AK: Φυσικά, οι απαιτήσεις της ομάδας για τη μετακίνησή μου εντός συνόρων αντιστοιχούσαν σε πενταψήφιο αριθμό. Έτσι προέκρινα τη λύση του εξωτερικού (Κύπρος) γιατί είχα το δικαίωμα να μεταγράφω με ελευθέρας

WB: Μίλησες για ενδιαφέρον του ΠΑΣ Γιάννινα. Με ποιους ανθρώπους είχες συζητήσει και γιατί δε φτάσατε σε συνεργασία;

ΑΚ: Είχα συνομιλία με τον κ. Σάκη Τζαλαλή από τη Διοικούσα επιτροπή του ΠΑΣ,  με αφορμή το all star game γυναικών που είχε γίνει στην πόλη σας. Θα ήθελα να αγωνιστώ με τον ΠΑΣ Γιάννινα στην Α2.  Ο λόγος που δε συνεργάστηκα με τον ΠΑΣ είναι και οι υπέρογκες απαιτήσεις της προηγούμενης ομάδας μου.

WB: Τι σου έρχεται στο μυαλό ακούγοντας τα Γιάννινα;

ΑΚ: Φυσικά η Λίμνη, τα σιροπιαστά γλυκά που δοκίμασα και η διασκέδαση της πόλης… θεωρώ ότι είναι πολύ καλή.

WB: Πως πάνε τα πράγματα μέχρι στιγμής στην Κύπρο με την ΑΕΛ;

AK: Αρκετά καλά, ήδη κατακτήσαμε το super cup και στοχεύουμε στο πρωτάθλημα και στο κύπελλο!

WB: Πώς είναι η ζωή στην Κύπρο και το κυπριακό γυναικείο πρωτάθλημα μπάσκετ;

ΑΚ: Η ζωή στην Κύπρο είναι πολύ όμορφη και η κατάσταση εδώ είναι καλύτερη…. ειδικά με όσα συμβαίνουν αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα. Άλλωστε δε νοιώθω πως είμαι μακριά, η απόσταση είναι μόλις 1,5 ώρα με το αεροπλάνο. Οι έξοδοί μας για διασκέδαση δεν είναι πολλές, όσο μας επιτρέπουν οι αγωνιστικές υποχρεώσεις μας. Στο πρωτάθλημα της Κύπρου υπάρχουν μερικές αρκετά καλές ομάδες, αλλά θα το αντιστοιχούσα με την Α2 της Ελλάδας.

WB:Σε ποιες θέσεις σου αρέσει να αγωνίζεσαι:

AK::  Στο «3» και στο «4»

WB: Είναι πολύ νωρίς να μιλήσεις για την επόμενη χρονιά; Θα παρέμενες στην Κύπρο;

ΑΚ: Ναι, είναι πολύ νωρίς να μιλήσουμε για του χρόνου, είμαι πολύ ευχαριστημένη με την ομάδα μου και απόλυτα συγκεντρωμένη στους στόχους μας….. Και γιατί όχι, εάν δεχόμουν πρόταση ανανέωσης από την ΑΕΛ θα το σκεφτόμουν πολύ σοβαρά να την κάνω αποδεκτή.

WB: Στην πατρίδα σου (το Βόλο) που συχνάζεις;

ΑΚ: Κυρίως στην Αγ.. Νικολάου και στα ξακουστά τσιπουράδικα του Βόλου απ’ όπου περνάμε πάντα να αφήσουμε τα λεφτά μας ( γέλια)

WB: Εκτός απ’ το Μπάσκετ έχεις άλλες εξω- γηπεδικές δραστηριότητες;

ΑΚ: Ναι, βεβαίως, σπουδάζω παράλληλα τουριστικές επιχειρήσεις, αν και λόγω του μπάσκετ έχω μείνει λίγο πίσω.

WB: Όταν ολοκληρώσεις την καριέρα σου βλέπεις τον εαυτό σου κοντά στο Μπάσκετ;

ΑΚ: Όχι,  δε με ενδιαφέρει η προπονητική ή κάτι τέτοιο. Θα ήθελα να ασχοληθώ με τα Τουριστικά, είτε σε επιχειρήσεις άλλων είτε να κάνω μια δική μου επιχείρηση.

WB: Σε ευχαριστούμε πολύ για το χρόνο σου

ΑΚ: Να είστε καλά !