Η ανάλυση των αγώνων του Βορρά από τον Δημήτρη Κυριακού

511

Οι ομάδες της βορείου Ελλάδος που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα της Α2 δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν –κερδίζοντας- τις προϋποθέσεις για ένα ευχάριστο Σαββατοκύριακο.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ-ΙΚΑΡΟΙ ΣΕΡΡΩΝ

Οι Ίκαροι Σερρών χάνοντας με εξαιρετικά μεγάλη διαφορά το παιχνίδι στην Πάτρα από τον τοπικό Απόλλωνα απομακρύνθηκαν ακόμη περισσότερο από την κορυφή και σε συνδυασμό με τις νίκη του Πανελευσινιακού στον Λαγκαδά δείχνουν να χάνουν έδαφος από τον πρωταρχικό τους στόχο που είναι η άνοδος.

Η ήττα αυτή ίσως δεν έχει ουσιαστικό αντίκτυπο από βαθμολογικής πλευράς την δεδομένη στιγμή αλλά μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στην ψυχολογία της ομάδας -θετικό ή αρνητικό- στην συνέχεια του πρωταθλήματος. Η επόμενη αγωνιστική ίσως είναι σημαντικότερη της προηγούμενης αφού οι Ίκαροι υποδέχονται τον Πανελευσινιακό στις Σέρρες στην προσπάθειά τους να τερματίσουν το νικηφόρο σερί του και να δώσουν τέλος στο δικό τους αρνητικό.

ΕΡΜΗΣ ΛΑΓΚΑΔΑ-ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ

Ο Ερμής Λαγκαδά που φαίνεται να έχει σταθερότητα στα εντός έδρας παιχνίδια δεν κατάφερε να πάρει μία ακόμη μεγάλη βαθμολογική ανάσα ενόψει της δύσκολης συνέχειας. Σε μία από τις πιο δυνατές έδρες του πρωταθλήματος ο πρωτοπόρος Πανελευσινιακός, κατάφερε να λυγίσει στο τέλος την αντίσταση της ομάδας του Ερμή και να απογοητεύσει το κατάμεστο και γεμάτο παλμό γήπεδό του. Η ομάδα του Αντώνη Μπαξεβάνη στερείται των υπηρεσιών του τραυματία Γκαμούρα και καλείται να πλαισιώσει τον νεοαποκτηθέντα Χάρη Πλιούκα το δυνατόν γρηγορότερο. Εφικτή-αν και επικίνδυνη -η επόμενη αγωνιστική στο Άργος «κόντρα» σε μία ομάδα που ακόμη δεν έχει νοιώσει την χαρά της νίκης στο φετινό πρωτάθλημα.

ΛΑΥΡΙΟ-ΠΙΕΡΙΚΟΣ/ΑΡΧΕΛΑΟΣ

Ο Πιερικός/Αρχέλαος δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί την πρωτοπορία του στο σκορ σε ένα ανοικτό βάση σκοραρίσματος παιχνίδι στο πρώτο μέρος και σκοράροντας  μόλις πέντε πόντους στο τελευταίο δεκάλεπτο και έχοντας 22 λάθη δεν κατάφερε να αποδράσει από το «έμπειρο» Λαύριο με  το ροζ φύλλο.

Σε ένα πρωτάθλημα που φαίνεται να παραμένει συναρπαστικό μέχρι το τέλος ο Πιερικός/Αρχέλαος καλείται να πάρει ψυχολογική ανάταση στο εντός έδρας παιχνίδι εναντίον της Δόξας Λευκάδας που με την σειρά της προέρχεται από την μεγάλη της νίκη εναντίων του ΟΦΗ αλλά δεν έχει κερδίσει ακόμη εκτός έδρας.

 

Β’ Εθνική: Κάθε πέρσι και καλύτερα

Οι ομάδες του βορρά στην Β’ εθνική κατηγορία μετά και την αποχώρηση της Χαλκηδόνας φαίνεται να αντιμετωπίζουν ίσως και μεγαλύτερη οικονομική και αγωνιστική κρίση απ’ ότι η ίδια η χώρα!

ΣΤΡΑΤΩΝΙ-ΔΙΑΓΟΡΑΣ

Το Στρατώνι δεν κατάφερε να διατηρήσει αλώβητη την έδρα του χάνοντας από τον Διαγόρα Ρόδου, και πληρώνοντας το κακό του ξεκίνημα αφού σκόραρε 6 μόλις πόντους στο πρώτο δεκάλεπτο και δέχτηκε 31!

ΑΝΑΓ./ΦΛΟΓΑ-ΦΙΛΑΘΛΗΤΙΚΟΣ

Με παρόμοιο τρόπο και η Φλόγα που ηττήθηκε κατά κράτος από τον ‘φιλόδοξο’ Φιλαθλητικό. Μία ήττα που διαφαίνεται να δίνει συνέχεια στην αγωνιστική της κάθοδο.

ΔΟΥΚΑΣ-ΗΡΑΚΛΗΣ

Ο Ηρακλής άντεξε μόλις δύο δεκάλεπτα και με την ήττα του αυτή από τον Δούκα επιβεβαιώνει την έλλειψη αγωνιστικής συνέπειας, που φυσιολογικά υπάρχει. Η εκκίνηση ουσιαστικά του τωρινού ρόστερ έγινε μετά την έναρξη της περιόδου και θα χρειαστεί αρκετό χρόνο για να βρει την συνοχή της η ομάδα.

ΝΗΑΡ ΗΣΤ-ΑΙΑΣ ΕΥΟΣΜΟΥ

Ο Αίαντας βάζοντας στην ‘άκρη’ την ‘μάχη’ των δηλώσεων μεταξύ παικτών και διοίκησης για το θέμα της ορθότητας της απόφασης αποχώρησης των παικτών της Χαλκηδόνας, πάλεψε για να επιστρέψει στο Εύοσμο με νίκη, χωρίς όμως να τα καταφέρει αφού ηττήθηκε στις λεπτομέρειες.

ΜΕΝΤ-ΚΑΠ

Εξαίρεση στον κανόνα των ομάδων του βορρά αποτελεί η ομάδα της ΜΕΝΤ που δεν αντιμετώπισε τον κανόνα των προβλημάτων των άλλων ομάδων όπως αλλαγή προπονητών, αποχώρηση αθλητών, προσθήκη αθλητών και διάλυση του περσινού κορμού. Έτσι για άλλη μια φορά η ΜΕΝΤ εκμεταλλευόμενη την εξαιρετική ημέρα του Φώτη Τριανταφυλλίδη και του Κώστα Πάλλη αλλά και την σταθερότητα του Νικολόπουλου, κατάφερε να σταθεροποιηθεί στις υψηλές θέσεις της βαθμολογίας και να αποτελεί την εξαίρεση της Θεσσαλονίκης.

Αγώνας επιβίωσης πλέον για τις ομάδες το βορρά, ελπίζουν ως σύμμαχο τον χρόνο και την… ελπίδα!

Με μπασκετικούς χαιρετισμούς

Δημήτρης Κυριακού