Η ανάλυση του Βορρά από τον προπονητή Δημήτρη Κυριακού (15η αγων.)

665

Α2: Σχεδόν το απόλυτο

Με νίκες-όπως και αναμένονταν-ξεκίνησαν ο Ερμής Λαγκαδά και οι Ίκαροι Σερρών και με δύσκολη ήττα και καλή εμφάνιση ο Πιερικός/Αρχέλαος στην έδρα του Αρκαδικού.

 

ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ-ΠΙΕΡΙΚΟΣ/ΑΡΧΕΛΑΟΣ

Ο Πιερικός/Αρχέλαος με εξαιρετική επιθετική τετράδα τους Μαλτέσιο, Πανάρα, Μπεχλιβάνη και Μάρτζο, προσπάθησε να ισορροπήσει το παιχνίδι και να «κλέψει» την νίκη, αλλά για άλλη μια φορά δεν τα κατάφερε. Ακολουθώντας κατά πόδας τους αντιπάλους σε κάθε δεκάλεπτο και κερδίζοντας 31-29 στο επιμέρους σκορ στο τελευταίο δεκάλεπτο, ο Πιερικός/Αρχέλαος δεν κατάφερε στο τέλος να πάρει τoους δύο πολύτιμους βαθμούς.

Σε ένα παιχνίδι που ο Αρκαδικός «κατέβασε» 37 ριμπάουντ που θα ήταν και σίγουρη ήττα για κάθε αντίπαλο, η ομάδα της Κατερίνης έδωσε 21 τελικές πάσες και κατάφερε μέχρι το τέλος να βρίσκεται κοντά στο αντίπαλό της. Η επόμενη αγωνιστική ακόμη ίσως πιο δύσκολη για το σύνολο του Δημήτρη Γαλάνη αφού καλείται να αντιμετωπίσει εκτός έδρας τον Απόλλωνα της Πάτρας σε ένα από τα γήπεδα με την μεγαλύτερη πληρότητα της κατηγορίας.

 

ΕΡΜΗΣ ΛΑΓΚΑΔΑ-ΠΕΡΑΜΑ

Ο Ερμής σ’ ένα «ανοιχτό» επιθετικά παιχνίδι κατάφερε να πάρει άλλο ένα ροζ φύλλο αγώνα. Με τριάδα «φωτιά» τους Ηλιάδη, Αναγνωστόπουλο, Κέκκελη και με τον πρώτο να πετυχαίνει 30 πόντους, η ομάδα του Λαγκαδά κατάφερε να ξεπεράσει το πρόβλημα των έντεκα τρίποντων που δέχτηκε και να αποσπάσει άλλη μια νίκη. Για άλλη μία φορά η ομάδα του Αντώνη Μπαξεβάνη επιβεβαίωσε ότι στην έδρα της είναι ένας πολύ σκληρός αντίπαλος.

Η επόμενη αγωνιστική βρίσκει τον Λαγκαδά να αντιμετωπίζει εντός έδρας την Δόξα Λευκάδας, σ’ ένα «πονηρό» παιχνίδι που επιφυλάσσει πολλούς κινδύνους. Ο αγώνας αυτός μπορεί να είναι εντός και με ομάδα που δεν έχει ακόμη πανηγυρίσει νίκη εκτός έδρας, αλλά παραμένει ένας έμπειρος αντίπαλος και με πολύ ικανό προπονητή.

 

ΙΚΑΡΟΙ ΣΕΡΡΩΝ-ΠΑΝΕΡΥΘΡΑΪΚΟΣ

Οι Ίκαροι παίζοντας σαν την ομάδα που ήταν πρωτοπόρος στην αρχή της σεζόν και έχοντας σε καλή ημέρα τους Τότσιο, Μαργαρίτη και Συμεωνίδη κατάφεραν να κάνουν το αυτονόητο και να πετύχουν μία επιβλητική νίκη με το ευρύ 82-61. Η ομάδα των Σερρών έχοντας από την αρχή επιβάλει τον ρυθμό της, μετέτρεψε το παιχνίδι σε τυπική διαδικασία. Ο Μαργαρίτης έχοντας μία αποδοτική ημέρα κατάφερε να πραγματοποιήσει double-double με δεκατέσσερις πόντους και δώδεκα ριμπάουντ.

Οι Ίκαροι Σερρών που δείχνουν να έχουν επιστέψει για τα καλά στις καλές και ουσιαστικές εμφανίσεις, αντιμετωπίζουν στην έδρα τους την επόμενη αγωνιστική το Παγκράτι, που παρόλο που είναι εκ των ουραγών δεν πρέπει για κανένα λόγο να υποτιμηθεί καθώς παίζει και αυτό για την «επιβίωσή» του.

 

Β’ Εθνική: Χωρίς εκπλήξεις

Αναμενόμενα τα αποτελέσματα της Β’ Εθνικής για τις ομάδες του βορρά αφού για άλλη μια φορά αποδείχτηκε ότι τα προβλήματα-αγωνιστικά και μη-είναι πολύ σημαντικά για όλους και αποτελούν τη βάση που αποτρέπει στις ομάδες μας να αποκτήσουν σταθερότητα και συνέπεια.

 

ΜΕΝΤ-ΔΙΑΓΟΡΑΣ

Η ΜΕΝΤ αντιμετωπίζοντας τα δικά της  προβλήματα, κλήθηκε να αντιμετωπίσει και την ομάδα του Διαγόρα στην έδρα της. Ακολουθώντας σε όλα τα δεκάλεπτα στο σκορ, η ήττα για την ομάδα της Τούμπας ήρθε φυσιολογικά.  Σε έναν αγώνα όπου οι δυνατές άμυνες, ο χαμηλός ρυθμός αλλά και το άγχος για το αποτέλεσμα έπαιξαν τον πρώτο ρόλο, οι Ροδίτες συνεπείς στο αγωνιστικό πλάνο του κόουτς Τσακίρη, πέτυχαν μία υπερπολύτιμη νίκη για την συνέχεια του πρωταθλήματος.

Η ένωση από την πλευρά της, εάν και απέχει από την «ουρά» της βαθμολογίας πρέπει να είναι προσεκτική για να μην μπλεχτεί σε περιπέτειες. Η επόμενη αγωνιστική είναι πάλι εντός έδρας με το «επιθετικό» Στρατώνι και προβλέπεται συγκλονιστικό παιχνίδι όπου το πιο η «αμυντική» ΜΕΝΤ θα πρέπει να αντιμετωπίσει το «ελεύθερο» αγωνιστικό πλάνο του Δημήτρη Μύθου.

 

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ/ΦΛΟΓΑ-ΑΙΑΣ ΕΥΟΣΜΟΥ

Ο Αίαντας αποτέλεσε την «μίνι» έκπληξη της αγωνιστικής βάση της εικόνας του παιχνιδιού, με την Αναγέννηση/Φλόγα. Ακολουθώντας στο σκορ από το πρώτο δεκάλεπτο και φτάνοντας, να υπολείπετε του αντιπάλου μέχρι και 18 πόντους στο τρίτο δεκάλεπτο, κατάφερε και ανέτρεψε τα δεδομένα, κάνοντας μία νίκη που μπορεί μελλοντικά να αποδειχτεί ολόκληρη κατηγορία. Με «μπροστάρη» τον Δάνη Ελευθεριάδη που πέτυχε 29 πόντους, και με συμπαραστάτες σε κρίσιμα τρίποντα τους Γυμνόπουλο και Τζινόπουλο, το αποτέλεσμα όσο και «αφύσικο», ήρθε φυσιολογικά.

Η Αναγέννηση/Φλόγα «υπνωτίστηκε» μάλλον από την ίδια της την ζώνη, και δέχτηκε 27 πόντους στο τελευταίο τέταρτο δεκάλεπτο, που δεν άφησαν πολλά περιθώρια αντίδρασης και προοπτική για νίκη. Η επόμενη αγωνιστική για τον μεν Αίαντα πολύ δύσκολη μέσα στο Ηράκλειο, για το δε σύνολο του κόουτς Κοντογιάννη, με τον φορμαρισμένο Διαγόρα της Ρόδου στην Πολίχνη.

 

ΗΡΑΚΛΕΙΟ-ΗΡΑΚΛΗΣ

Ο Ηρακλής παίζοντας σε μία από τις πιο δύσκολες έδρες του πρωταθλήματος και ενώ κατάφερε ακόμη και να προηγηθεί στο τρίτο δεκάλεπτο, στο τέλος δεν άντεξε και με διαφορά έξι πόντων γνώρισε την ήττα στην Κρήτη. Με τους Τραϊανό, Μουλλάκη και Πεταλωτή να δίνουν λύσεις επιθετικά, η ομάδα του κόουτς Αλμπάνη δεν άντεξε μέχρι το τέλος και σκοράροντας μόλις οχτώ πόντους στο τελευταίο δεκάλεπτο υποχρεώθηκε σε ήττα.

Η επόμενη αγωνιστική για την ομάδα του Γηραιού με την Νίκη Βόλου στην έδρα της σε ένα εξαιρετικά δύσκολο παιχνίδι που μάλλον κρίνει πολλά για τον Βόλο αλλά όχι εξίσου πολλά για την ομάδα της Θεσσαλονίκης.

 

Με μπασκετικούς χαιρετισμούς

Δημήτρης Κυριακού