Η ανάλυση του Βορρά από τον Δημήτρη Κυριακού (13η αγωνιστική)

579

Καλή μας χρονιά που εάν και δίσεκτη ελπίζουμε να μας επιφυλάσσει κάτι καλύτερο από το 2011.

 

Α2: Ζητείται συνέπεια

 

ΕΡΜΗΣ ΛΑΓΚΑΔΑ-ΙΚΑΡΟΙ ΣΕΡΡΩΝ

Ίσως το σημαντικότερο για τις ομάδες τις Α2 του βορρά και αυτή την αγωνιστική να είναι η συνέπεια καθώς για άλλη μία φορά αντιμετωπίζοντας η κάθε μία ξεχωριστά  προβλήματά δεν κατάφεραν να υπερασπιστούν την βαθμολογική τους θέση με εξαίρεση την ομάδα του Ερμή.

Εξαίρεση λοιπόν ο Ερμής Λαγκαδά που κατάφερε να εκμεταλλευτεί την έδρα του και το μεγάλο διάστημα της «μίνι» προετοιμασίας και να οδηγήσει τους Ικάρους Σερρών στην πέμπτη συνεχόμενη ήττα τους. Η ομάδα του Λαγκαδά έχοντας σε εξαιρετική ημέρα τους Κέκελη και Αναγνωστόπουλο, κατάφερε να κατακτήσει άλλο ένα ροζ φύλλο αγώνα. Σε ένα απόλυτα ισορροπημένο παιχνίδι και με μοιρασμένη την πρωτοπορία στα δεκάλεπτα, ο Ερμής είχε μεγαλύτερες ψυχικές δυνάμεις και περισσότερες λύσεις στο τέλος και επικράτησε. Επόμενη αγωνιστική για τον Ερμή το ταξίδι του στο Λαύριο εναντίον της τοπικής ομάδας, που εάν αναλογιστεί κανείς ότι είναι τέταρτη στον βαθμολογικό πίνακα και προέρχεται από νίκη, κάνει το έργο της ομάδας του Ερμή ακόμη πιο δύσκολο.

Από την άλλη οι Ίκαροι Σερρών θα πρέπει να ανακάμψουν και να καλύψουν το κενό του Σάββα Καμπερίδη μέχρι να επιστρέψει υγιής. Ίσως να μην διαφαίνεται έντονα αλλά η ομάδα των Σερρών βρίσκεται μόλις τρεις βαθμούς από τον πρωτοπόρο αλλά και τρεις από τον προτελευταίο του πρωταθλήματος. Θα χρειαστεί λοιπόν μεγάλη συγκέντρωση και προσπάθεια για να ξεπεραστεί το εμπόδιο του Ερμή Περάματος που προέρχεται από μεγάλη νίκη εκτός έδρας επί του πρωτοπόρου Πανελευσινιακού.

 

ΑΜΥΝΤΑΣ-ΠΙΕΡΙΚΟΣ/ΑΡΧΕΛΑΟΣ

Ο Πιερικός/Αρχέλαος αδυνατώντας να καλύψει την έλλειψη του Σίμου Ιωακειμίδη και χρησιμοποιώντας όλους τους παίκτες του δεν κατάφερε να πάρει θετικό αποτέλεσμα στην Αθήνα κόντρα στον Αμύντα και να εδραιωθεί  πάνω από την επικίνδυνη ζώνη. Αναγκασμένος να ακολουθεί από το πρώτο δεκάλεπτο και ακολουθώντας, με «συνέπεια», σχεδόν 10 πόντους πίσω σε κάθε δεκάλεπτο, υποχρεώθηκε σε άλλη μια εκτός έδρας ήττα. Η καλή ημέρα από την γραμμή των τριών πόντων του Θοδωρή Πανάρα (4/6) δεν ήταν αρκετή για να καλύψει τα 22 λάθη που υποχρεώθηκε η ομάδα του Πιερικού/Αρχελάου και που βάση στατιστικής αποτέλεσαν την διαφορά μεταξύ της ήττας και της νίκης. Η επόμενη αγωνιστική εξίσου δύσκολη, καθώς η ομάδα της Κατερίνης υποδέχεται την Κηφισιά, που προέρχεται από νίκη και με τους τραυματίες της να επανέρχονται σε πλήρη αγωνιστική δράση.

 

Β’ Εθνική: Κάντο όπως… το Στρατώνι

 

ΝΗΑΡ ΗΣΤ-ΣΤΡΑΤΩΝΙ

Το Σρατώνι έκανε την υπέρβαση και πήρε μεγάλη νίκη μέσα στην Νήαρ Ήστ, στηριζόμενο στην πολυφωνία της επίθεσης και έχοντας πέντε παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων. Παίρνοντας στην πρωτοκαθεδρία στο σκορ από το δεύτερο δεκάλεπτο και υπερνικώντας τα προβλήματα τραυματισμών, κατάφερε έχοντας μία διαφορά ασφαλείας να περάσει μέσα από μία πολύ δύσκολη έδρα. Επόμενος αντίπαλος ο Δούκας στην έδρα του Στρατωνίου σε έναν αγώνα που μπορεί να δώσει δυνατότητα, εφόσον κερδηθεί, για μία ακόμη καλύτερη πορεία που θα αποδώσει ακόμη μεγαλύτερη βαρύτητα στην νίκη επί της Νήαρ Ήστ.

 

ΜΕΝΤ-ΗΡΑΚΛΗΣ

Το μεγάλο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης μεταξύ του Ηρακλή και της ΜΕΝΤ ανέδειξε νικητή στα «σημεία» τον Ηρακλή. Με εξαιρετική επιθετική παρουσία του Μουλλάκη και του άξιου συμπαραστάτη του Καραγκιολίδη, που ευστόχησε και σε τρίποντο στα τελευταία δευτερόλεπτα, η ομάδα του Γηραιού κατάφερε να πάρει το πρώτο  εκτός έδρας ροζ φύλλο αγώνα και μαζί, βάσιμες ελπίδες για παραμονή και καλύτερη πορεία στην συνέχεια.
Επόμενος αντίπαλος για την ομάδα του Ηρακλή εντός έδρας, ο τελευταίος στην βαθμολογία μετά την αποχώρηση της Χαλκηδόνας, Αναγέννηση/Φλόγα.

Η ομάδα της ΜΕΝΤ που καλείται να βρει αγωνιστική ηρεμία και να ξαναγυρίσει στις νίκες που είναι το και αγωνιστικό ζητούμενο και αυτό θα πρέπει να γίνει εναντίον του Αίαντα, στον γειτονικό Εύοσμο που θα προέρχεται από το «ρεπό» του.

 

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ/ΦΛΟΓΑΣ-ΑΙΟΛΟΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Η ομάδα της Αναγέννησης/Φλόγας συνέχισε την αγωνιστική της κατηφόρα χάνοντας από τον πρωτοπόρο και εξαιρετικά δυνατό Αίολο Τρικάλων. Το ανησυχητικό για την ομάδα της Πολίχνης δεν είναι η ήττα αυτή, ούτε η βαθμολογική της θέση αλλά το γεγονός ότι η αλλαγή προπονητή όχι μόνο δεν επηρέασε θετικά, αντιθέτως μάλλον ανέδειξε τα προβλήματα της ομάδας. Η Αναγέννηση/Φλόγα καλείται λοιπόν να δώσει έναν ακόμη δύσκολο αγώνα με τον «διψασμένο» Ηρακλή εκτός έδρας και να προσπαθήσει να αποβάλλει την ψυχολογία του «φαβορί της καθόδου».

Με μπασκετικούς χαιρετισμούς

Δημήτρης Κυριακού