Η άποψη του Δημήτρη Γαλάνη

540

Καλημέρα. Να ‘μαστε ξανά! «basketball… i love this game!». Σήμερα θα γράψω για την Α2 και ένα ιερό τέρας του ελληνικού μπάσκετ.

Α2 Θεσσαλονίκης. Δεν υπάρχει! Έχουμε τη μεγάλη πρωτοτυπία εδώ και δύο χρόνια να μην υπάρχει ομάδα της συμπρωτεύουσας που μας εκπροσωπεί στο δεύτερο εν τάξει πρωτάθλημα της χώρας. Ο  Ερμής Λαγκαδά ανήκει στο νομό Θεσσαλονίκης, αλλά είναι 30 χιλ. εκτός, ο Πιερικός 80 και οι Ίκαροι Σερρών 90. Όλοι εμείς παίξαμε και μεγαλώσαμε με το Φίλιππο, το Νέστορα, τη ΜΕΝΤ, τον Δημόκριτο, τον ΠΑΟΔ, τον ΒΑΟ, την Καλαμαριά, το Πανόραμα. Που είναι οι παράγοντες αυτής της πόλης; Πως περιμένετε να βγουν αθλητές υψηλού επίπεδου όταν δεν υπάρχουν ομάδες σε δυνατές κατηγορίες; Που θα σφυρίζουν οι διαιτητές; Δεν θα πω το τετριμμένο, ότι αυτό με λυπεί, αλλά θα πω κάτι που πιστεύω κάποιοι θα καταλάβουν: «Όταν στην αγορά υπάρχει έλλειμμα πατάτας, όποιος φέρει πρώτος πατάτες, αυτός θα ξεπουλήσει».

Τώρα ας μιλήσουμε για ένα αληθινό ιερό τέρας, ένα γκουρού του μπάσκετ, τον Γιωργή Μπουσβάρο. Χρόνια προπονητής σε Άρη, Νέστορα, ΒΑΟ και σε πολλές άλλες ομάδες.

Είναι από τους ελάχιστους έλληνες όπου στο αίμα του κυλά μπάσκετ. Ταξιδεύει, βλέπει όλες τις κατηγορίες, Μόσχα, Γιάννενα, Αργεντινή, Σύρο, Σαρλερουά, Ευρωλίγκα, τοπικά, γενικά τα πάντα.

Ξέρει και τον ξέρουν όλοι, όμως το σημαντικότερο είναι άλλο, η ψυχή του. Πίσω από τον άνθρωπο με την τόση εμπειρία και αγάπη για το μπάσκετ, πίσω από τον άνθρωπο που λέει αλήθειες, σχολιάζει, υπερβάλει, μαλώνει, κάνει άπειρο χαβαλέ, κρύβεται μια ψυχή χωρίς δόλο, συμφέρον, που θέλει το μπάσκετ ψηλά, θέλει δικαιοσύνη, θέλει πρόοδο. Γιωργή μου κάποιος πρόσφατα μου είπε: «Είναι καλύτερα να αγωνίζεσαι μάταια, παρά να ζεις μάταια». Όλοι εμείς οι φίλοι σου σε αγαπάμε και σε ευχαριστούμε.

*Μπράβο σε Άρη και ΠΑΟΚ για τις νίκες τους στην Ευρώπη.

*Μακάρι να βοηθήσουν όλοι και να βρει τηλεοπτική στέγη η Α2.

Καλησπέρα και καλή τύχη σε όλους

 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΑΛΑΝΗΣ