Η «Ιταλίδα» Σταυρίδου σε ρόλο εκδικήτριας…

581

Αν μπορούσε κανείς να ξεχωρίσει ένα πρόσωπο από το ντέρμπι του Άρη με τον ΠΑΟΚ στο γυναικείο πρωτάθλημα αυτό δεν θα ήταν άλλο από τη Ναυσικά Σταυρίδου. Όχι μόνο για τους 30 πόντους που σημείωσε (23 στο α’ μέρος) και συνέβαλλε τα μέγιστα για την δεύτερη νίκη του Άρη στο πρωτάθλημα αλλά και για την επιστροφή της στο κλειστό της Πυλαίας αυτή τη φορά ως παίκτρια του Άρη. Η 25χρονη γκαρντ των «κίτρινων» με την εμφάνισή της επιβεβαίωσε τα λεγόμενα του προπονητή της Κώστα Κωτούλη ο οποίος είχε δηλώσει προ καιρού πως “όταν θα έχουμε μαζί μας την Ναυσικά η ομάδα θα ανεβάσει στροφές». Όλο αυτό το διάστημα άλλωστε η διεθνής αθλήτρια πηγαινοερχόταν κάθε βδομάδα από την Θεσσαλονίκη στο Μιλάνο για χάρη του διδακτορικού της στο τμήμα των Πολιτικών Μηχανικών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης! Δεν έκανε προπονήσεις με την ομάδα, αφού βρισκόταν στην Ιταλία για να ολοκληρώσει τις σπουδές της, επέστρεφε στην Θεσσαλονίκη, αγωνιζόταν και μετά έφευγε πάλι πίσω στο Μιλάνο!
Η Σταυρίδου λίγο πριν αναχωρήσει για την ιταλική πόλη και το ερευνητικό κέντρο της Ευρωπαϊκής Κομισιόν μίλησε στο PRESSARIS για την σπουδαία νίκη της ομάδας του Άρη, την προσωπική της απόδοση και το δίλλημα ανάμεσα σε σπουδές και μπάσκετ!

stavridou_01

Επιστροφή στις νίκες με καλή εμφάνιση και διπλό μέσα στον ΠΑΟΚ. Εκτός από την βαθμολογική ανάταση άλλαξε και η ψυχολογία σας μετά από αυτό το αποτέλεσμα;
«Σίγουρα. Το ματς όπως πήγαινε έμοιαζε σαν αυτό της προηγούμενης αγωνιστικής με τον Παναθηναϊκό. Ήμασταν μπροστά στο σκορ στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα παρόλα αυτά στο τέλος κάναμε κάποια λάθη και δώσαμε την ευκαιρία στον Παναθηναϊκό να κερδίσει. Το σημαντικό για εμάς ήταν ότι κόντρα στον ΠΑΟΚ κρατήσαμε την διαφορά και πήραμε την νίκη. Ήταν μία πολύ καλή νίκη που εκτός από τους δύο βαθμούς θα μας βοηθήσει πολύ στην συνέχεια».

Ήταν η πρώτη σου εβδομάδα ουσιαστικά με την ομάδα καθώς όλο αυτό το διάστημα έπαιζες μόνο στα παιχνίδια λόγω των σπουδών σου. Ένιωθες καλύτερα μέσα στο παρκέ;
«Είναι διαφορετικό το να κάνεις προπονήσεις κάθε μέρα με τις συμπαίκτριές σου και τον προπονητή σου από το να προπονείσαι μόνο μία φορά την εβδομάδα και να κατεβαίνεις στ παιχνίδια. Αυτή την εβδομάδα προπονήθηκα κανονικά με τα κορίτσια και αυτό φάνηκε και στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ. Με κάποια από τα κορίτσια έχουμε συνεργαστεί στο παρελθόν σε ομάδες αλλά και στις Εθνικές. Είναι όμως η πρώτη μου χρονιά στην ομάδα συνεργάζομαι για πρώτη φορά με τον κόουτς οπότε χρειάζεται χρόνο για να προσαρμοστείς».

Η νίκη επί του ΠΑΟΚ ήρθε με δική σου πολύ καλή εμφάνιση. Είσαι από τις πιο έμπειρες αθλήτριες της ομάδας και πάνω σου στηρίζεται μεγάλο μέρος της επίθεσης. Έχεις αποδεχθεί τον ρόλο του ηγέτη;
«Σε αυτή την ομάδα νομίζω ότι υπάρχουν κορίτσια που κάνουν πολλές δουλειές μέσα στο γήπεδο. Υπάρχουν κορίτσια που παίρνουν ριμπάουντ, παίζουν άμυνα και κάποια άλλα που έχουν αναλάβει το σκοράρισμα. Σε κάθε ματς καλείται κάποια παίκτρια να αναλάβει το σκοράρισμα. Νομίζω πάντως πως μπορώ να βοηθήσω σε αυτό το κομμάτι. Νομίζω ότι κάθε αγωνιστική θα είναι και κάποια άλλη κοπέλα αυτή που θα… τραβάει στο σκοράρισμα».

Πως ένιωσες που επέστρεψες στην Πυλαία ως αντίπαλος;
«Η άποψη μου για τον αθλητισμό είναι τελείως διαφορετική. Δεν μπορώ να βάλω το χέρι μου στην φωτιά για κάποια ομάδα. Για μένα η ομάδα μου είναι εκεί που παίζω κάθε φόρα. Ομάδα είναι εκεί όπου αισθάνεσαι καλύτερα. Τόσο ο ΠΑΟΚ όσο και ο Άρης στο γυναικείο δεν έχουν την ιστορία που έχουν άλλες ομάδες ή οι αντίστοιχες στο ανδρικό. Νομίζω ότι όλα αυτά ανήκουν κυρίως στις διοικήσεις κάθε ομάδας αλλά και τους φιλάθλους και όχι τόσο στα κορίτσια. Πέρυσι ήμουν στον ΠΑΟΚ και παίξαμε αντίπαλοι με τον Απόλλωνα Πτολεμαΐδας που ήταν η προηγούμενη ομάδα μου. Δεν στέκομαι σε τέτοια πράγματα».

Δεν ξεκινήσατε καλά το πρωτάθλημα λόγω του δύσκολου προγράμματος. Θεωρείς ότι η συνέχεια θα είναι καλύτερη;
«Ναι, θα είναι καλύτερη. Παίζουμε με ομάδες της ίδια δυναμικότητας. Μπορώ να πω ότι και ο Παναθηναϊκός ήταν ομάδα που είχε την ίδια δυναμικότητα με μας αλλά κάποια λάθη στο τέλος μας στοίχησαν την νίκη. Έχουμε παίξει με τις τέσσερις πρώτες ομάδες στην αρχή του πρωταθλήματος και χάσαμε ουσιαστικά από αυτές που βρίσκονται ψηλά. Νομίζω ότι με βάση το γεγονός ότι θα γινόμαστε καλύτερες στην συνέχεια και ότι θα ανεβαίνει η ψυχολογία μας και τα παιχνίδια θα είναι στα μέτρα μας τότε πιστεύω ότι μέσα από την ομαδική δουλειά το αποτέλεσμα θα είναι καλύτερο».

Ποιος είναι ο στόχος του φετινού Άρη;
«Είναι δύσκολο να οριστεί. Στόχος μας νομίζω είναι να κάνουμε μία καλή πορεία. Κάτι το οποίο είναι αρκετά δύσκολο είμαστε η μόνη ομάδα που δεν έχει ξένες παίκτριες. Ενώ και τα περισσότερα κορίτσια είναι νεαρά. Αυτό βέβαια λειτουργεί και ως πρόκληση για εμάς. Θα προσπαθήσουμε κάνουμε μία ανάλογη πορεία με την περσινή και να τερματίσουμε από την μέση και όσο πιο πάνω μπορούμε. Οι ισορροπίες στο πρωτάθλημα αλλάζουν και με 1-2 νίκες ή ήττες μπορεί να βρεθείς από τα πλέι οφ στα πλέι άουτ και αντίστροφα».

Εκτός από τις εξαιρετικές σου επιδόσεις στα παρκέ τα πας περίφημα και στα έδρανα των πανεπιστημίων. Πως μπορείς και τα συνδυάζεις και τα δύο;
«Σαφώς είναι δύσκολο να τα συνδυάσεις και τα δύο. Ο δρόμος του αθλητισμού σου διδάσκει πολλά. Να έχεις πειθαρχία, υπομονή και άλλα στοιχεία που σε βοηθάνε σε πολλούς τομείς. Αν μπορείς να μείνεις πιστός σε αυτό που κάνεις τότε το αποτέλεσμα θα είναι καλό. Μου λείπει βέβαια αρκετός προσωπικός χρόνος παρόλα αυτά είναι δύο πράγματα τα οποία αγαπάω και νομίζω ότι όταν κάτι το αγαπάς προσπαθείς πάντα να πετύχεις το 100%. Σίγουρα όταν αγαπάς κάτι το συνεχίζεις. Όλα είναι αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς και θυσιών. Ο αθλητισμός έχει παίξει σημαντικό ρόλο στην ζωή μου και με έχει βοηθήσει πάρα πολύ».

stavridou_fea

Το δίλημμα μπάσκετ ή σπουδές σε απασχολεί καθόλου ή σε έχει απασχολήσει ποτέ;
«Έχει μπει πολλές φορές. Υπήρχε πάντα. Μέχρι στιγμής νιώθω ότι έχω δύο καρπούζια στην ίδια μασχάλη και προσπαθώ να μην τα ρίξω και τα δύο! Κάποια στιγμή θα πρέπει να επιλέξω όμως μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει κάτι που να με έβαλε σε σκέψεις να επιλέξω κάτι από τα δύο. Νομίζω ότι τα καταφέρνω και τα δύο και ελπίζω να συνεχίσω να τα συνδυάζω. Τα προηγούμενα χρόνια έκανα 450 χιλιόμετρα κάθε μέρα από την Πτολεμαΐδα στην Θεσσαλονίκη για χάρη των σπουδών και των προπονήσεων. Φέτος αυτή η διαδρομή έχει αλλάξει και είναι πλέον Θεσσαλονίκη – Μιλάνο. Όπως είπα και πριν είναι δύο πράγματα τα οποία τα αγαπάω και ελπίζω να συνεχίσω να τα συνδυάζω και τα δύο».

Προσωπικός στόχος παραμένει η επιστροφή σου στην Εθνική;
«Είναι κάτι το οποίο το επιδιώκω. Πέρυσι θεωρώ ότι έκανα μία πολύ καλή σεζόν στον ΠΑΟΚ όμως δεν ήρθε η κλήση. Σίγουρα είναι κάποια επιβράβευση. Κάθε προπονητής κρίνει αυτές που θα του κάνουν καλύτερη δουλειά. Είναι καθαρά θέμα προπονητή. Άλλωστε κατά το παρελθόν έχουν επιλεγεί κορίτσια που ήταν ρολίστες στις ομάδες τους από άλλα που έβαζαν 20-30 πόντους. Δεν έχει σημασία ποια κοπέλα είναι πρωταγωνίστρια στην ομάδα της αλλά αυτή που ταιριάζει περισσότερο στην φιλοσοφία του προπονητή. Αποτελεί στόχο η επιστροφή μου στην Εθνική, άλλωστε στην ζωή μου δεν έχω κάνει πολλά καλοκαίρια. Είμαι παιδί που έχει μεγαλώσει στις εθνικές ομάδες».

πηγη:weplayball.gr