Ηττήθηκε από την Κίνα η Εθνική Γυναικών σε φιλικό αγώνα

313

Το τελευταίο της φιλικό στην πόλη ΞιΤσανγκ έδωσε η Εθνική Γυναικών γνωρίζοντας την ήττα με 88-68 από την Κίνα.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα άφησε καλές εντυπώσεις, έκανε ένα καλό πρώτο ημίχρονο όπου βρέθηκε μπροστά με 33-32 απέναντι σε μια ομάδα που βρίσκεται στο τελικό στάδιο της προετοιμασίας της (όπως και η Ιαπωνία) ενόψει του Πανασιατικού Πρωταθλήματος.

Η Εθνική είχε για άλλη μια φορά πρώτη σκόρερ την Άρτεμις Σπανού 22 πόντους και ακολούθησαν Παυλοπούλου και Χατζηλεοντή με 12.

Τα πρόβλημα για τις παίκτριες του Βασίλη Μασλαρινού ήταν στα ριμπάουντ με τις Κινέζες να κυριαρχούν (31 έναντι 16 της Ελλάδας), ενώ σούταραν και 23 βολές με την Εθνική να έχει μόλις 8.

Παρόλα αυτά η Ελλάδα παρουσίασε ένα καλό αγωνιστικό πρόσωπο και ουσιαστικά πλήρωσε το κακό τρίτο της δεκάλεπτο με την Κίνα να είναι εμφανώς πιο έτοιμη.

Η ανανεωμένη Εθνική Γυναικών, πάντως, και στα τρία φιλικά που έδωσε στην Κίνα είχε την ευκαιρία και αποκτήσει εμπειρίες απέναντι σε δυνατούς αντιπάλους και ο ομοσπονδιακός τεχνικός Βασίλης Μασλαρινός να κάνει τις δοκιμές του.

Δεκάλεπτα: 16-17, 32-33, 62-48, 88-68

ΕΛΛΑΔΑ (Μασλαρινός): Σταμολάμπρου 8(2), Κολλάτου 3, Καραμπάτσα 2, Παυλοπούλου 12, Σλούκα 2, Φουράκη 4, Καρλάφτη 2, Λούκα, Σπανού 22(2), Δίελα, Καλαμπάκου1, Χατζηλεοντή 12