Ηρακλής Κοζάνης: Σπουδαία κίνηση με Γιαννουζάκο

588

Τη μεγαλύτερη μεταγραφή του καλοκαιριού, τουλάχιστον μέχρι στιγμής, πραγματοποίησε ο Ηρακλής Κοζάνης εντάσσοντας στο ρόστερ του τον Γιώργο Γιαννουζάκο (38 ετών, 1.98). Ο πολύπειρος καλαθοσφαιριστής έχει παίξει σε ουκ ολίγες ομάδες, όλων σχεδόν των κατηγοριών και ιδίως της Α1!

Τη περασμένη αγωνιστική περίοδο φορούσε τη φανέλα του Ιωνικού Ιωνίας και ήταν ο 3ος  σκόρερ της παίζοντας σχεδόν σ’ όλα τα παιχνίδια της ομάδας του στη Β΄Εθνική.

Το «βιβλίο» της καριέρας του Γιαννουζάκου είναι πάντως αρκετά μεγάλο και «πλούσιο» με «παραστάσεις» από πολλές σημαντικές επιτυχίες δείχνοντας ότι ακολούθησε επάξια τα βήματα του επίσης διάσημου πατέρα του, Μιχάλη Γιαννουζάκου.

Ξεκίνησε από Ηρακλή και προς το τέλος πάλι σε Ηρακλή συνεχίζει…  Στην ομάδα του «Γηραιού», της Θεσσαλονίκης όμως, αγωνίστηκε τρείς φορές και μπορεί να θεωρηθεί το σωματείο που τον ανέδειξε και ο ίδιος τους το ανταπόδωσε με σπουδαίες εμφανίσεις.

Μέχρι να φτάσει όμως στους «κυανόλευκους» της Κοζάνης, πέρασε πολλά και έζησε περισσότερα… Συγκεκριμένα αρχικά ξεκίνησε στη Κομοτηνή την χρονιά 1993-94, για να μεταπηδήσει το 1994 στον Ηρακλή και να παραμείνει ως το 1999. Στη συνέχεια ακολούθησε μια τετραετία στην Ιταλία (1999-2003) όπου έπαιξε στη Τριέστε ενώ το 2000-1 ήταν στην Ίμολα.

Επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη και πάλι για τον Ηρακλή όπου παρέμεινε για έναν χρόνο και μετά έκανε ένα ακόμη μεγαλύτερο βήμα στη καριέρα του, πάντα στην Α1 διαλέγοντας τον Ολυμπιακό αυτή τη φορά.

Μετά από διετή παρουσία στο «λιμάνι» ο Γιώργος Γιαννουζάκος επέλεξε τον Ιωνικό Ν. Φιλαδέλφειας για τον επόμενο σταθμό της καριέρας του ενώ δεν άργησε να επιστρέψει για τρίτη φορά στη συμπρωτεύουσα και τον «Ήρα».

Η παραμονή του εκεί πάντως ήταν σύντομη αφού έναν χρόνο μετά ο έμπειρος σμολ φόργουορντ «μετακόμισε» στη Λαμία και μετά από διετή παρουσία δοκίμασε την τύχη του σ’ αμερικανικά κολέγια για να επιστρέψει πέρυσι στην Ελλάδα και στον Ιωνικό Ιωνίας.

Όμως στη καριέρα του Γιώργου Γιαννουζάκου εκτός από το γαλανόλευκο του Ηρακλή ήταν έντονο και αυτό της Εθνικής Ελλάδος. Έχει 4 συμμετοχές στην Εθνική  Ανδρών, 11 με την Εθνική Β΄ Ανδρών, 15 με την Ελπίδων, 3 με των Νέων Ανδρών και 2 με των Παίδων.

Ο προπονητής Ζήσης Τζιλίνης ο οποίος δεν μπορούσε να κρύψει την ικανοποίηση για την επιτυχία της μεταγραφής αυτής δήλωσε: «Με την παρουσία του θα “κοσμήσει” όχι μόνο την ομάδα μας αλλά και την περιοχή που δεν έχει γνωρίσει τόσο μεγάλους παίκτες. Είμαι πολύ ευχαριστημένος για τη μεταγραφή του και συνεχίζουμε στους ίδιους ρυθμούς».

Η επόμενη προτεραιότητα για τους ανθρώπους του Ηρακλή Κοζάνης είναι ένας πλεϊ μεϊκερ ενώ μετά θα επικεντρωθούν στην απόκτηση ενός ψηλού. Τέλος, την επόμενη εβδομάδα θα αρχίσει και η κυκλοφορία για τα εισιτήρια διαρκείας της νέας χρονιάς. Δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί λεπτομέρειες.

Πηγή: infobasket.gr