Ζούρος: «Πρώτο μέλημα, η δική μας ομάδα»

558

Η κλήρωση του Προολυμπιακού Τουρνουά ολοκληρώθηκε στη Βενεζουέλα. Το «παρών» έδωσαν ο Νίκος Φιλίππου και ο ομοσπονδιακός προπονητής, Ηλίας Ζούρος, ο οποίος τόνισε αναφορικά με την κλήρωση, η οποία έφερε την Εθνική Ελλάδας συγκάτοικο με την Ιορδανία και το Πουέρτο Ρίκο στον Α’ Όμιλο: «Έτσι κι αλλιώς δεν μπορείς να πεις εύκολη ή δύσκολη, καλή ή κακή μία κλήρωση. Το σημαντικό είναι να είσαι έτοιμος στους αγώνες όταν θα έρθουν. Το πρώτο μέλημά μας είναι πως θα είναι η δική μας ομάδα, το να είμαστε πλήρεις και υγιείς, που είναι το πιο σημαντικό για εμάς. Δεν έχουμε πολλές πληροφορίες για την Ιορδανία που είναι ο πρώτος μας αντίπαλος, αλλά όλα αυτά θα τα δούμε από εδώ και πέρα, γνωρίζοντας πια τους αντιπάλους μας. Η διασταύρωση φαίνεται ότι θα είναι αρκετά δύσκολη, αλλά και πάλι θα πω ότι για εμάς προτεραιότητα έχει η δική μας ομάδα. Στόχος μας είναι η πρόκριση, θέλουμε το ελληνικό μπάσκετ να παραμείνει σε υψηλό επίπεδο. Με την επιστροφή θα μπορούμε να ετοιμάσουμε και το πρόγραμμα της προετοιμασίας».
*Οι εκπρόσωποι των ομάδων επισκέφθηκαν σήμερα το ξενοδοχείο που θα διαμείνουν οι αποστολές, ενώ αύριο είναι προγραμματισμένη επίσκεψη στο γήπεδο και στα προπονητήρια που θα χρησιμοποιήσουν οι 12 ομάδες. Η επιστροφή τους είναι προγραμματισμένη για την Πέμπτη το απόγευμα.
Το πρόγραμμα της Εθνικής Ελλάδας είναι:
2/7: Ελλάδα-Ιορδανία
3/7: Ρεπό
4/7: Ελλάδα-Πουέρτο Ρίκο
Στα προημιτελικά ο Α’ Όμιλος στον οποίο αγωνίζεται η Ελλάδα διασταυρώνεται με τον Β’ Όμιλο (Λιθουανία, Βενεζουέλα, Νιγηρία).