Ζαφειρούδης: Ζω και απολαμβάνω το ταξίδι μας

514

Στην αρχή της χρονιάς κανείς δεν περίμενε ότι η Νίκη Βόλου θα μπορούσε να διεκδικήσει την άνοδο στην Α2. Κανείς εκτός από… έναν. Τον κόουτς της ομάδας, Γιώργο Ζαφειρούδη. Με το πρωτάθλημα της Β’ εθνικής να οδεύει προς την ολοκλήρωση του η ομάδα του Βόλου είναι μέσα στην προνομιούχο τριάδα που δίνει το εισιτήριο για την Α2. Ο έμπειρος τεχνικός μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ για την μέχρι τώρα πορεία της ομάδας του Βόλου αλλά και για το μπασκετικό ταξίδι που απολαμβάνει στην εποχή της οικονομικής κρίσης.

Για τη νίκη επί της ΜΕΝΤ ο έμπειρος τεχνικός ανέφερε: «Κερδίσαμε κάνοντας κάτι που τις περισσότερες φορές δεν δείχνουμε να είμαστε καλοί. Το δυνατό μας σημείο είναι η επίθεση όμως κόντρα στη ΜΕΝΤ κερδίσαμε παίζοντας καλή άμυνα. Τα παιδιά βλέπουν ότι η άνοδος είναι ορατή και δίνουν τη ψυχή τους γιατί ξέρουν ότι πρέπει να πάμε μέχρι τέλους μόνο νίκες. Στην άμυνα βλέπεις την διάθεση και πιστεύω ότι μέσα από αυτήν θα πάρουμε ώθηση και στην επίθεση».

Ο κόουτς Ζαφειρούδης για την εξαιρετική πορεία της ομάδας του μέχρι τώρα δήλωσε: «Στην αρχή της χρονιάς ήμουν ο μόνος που είχε στο μυαλό του την άνοδο. Αυτό που δοκίμασε η Νίκη Βόλου το κατάφερε και δείχνει να αποδίδει. Έχουμε ένα ρόστερ που αποτελείται από 10 Βολιώτες,10 γκαρντ και μόλις 2 ψηλούς κάτι που κράτησε χαμηλά το μπάτζετ. Επιλέξαμε συνειδητά να παίξουμε με ένα συγκεκριμένο τρόπο. Θέλαμε να πιέσουμε στη περιφέρεια τρέχοντας στο ανοικτό γήπεδο κάτι που μέχρι τώρα μας δικαιώνει για την επιλογή που κάναμε».

Στο τέλος αναφέρθηκε για το ταβάνι της ομάδας του: «Με τις οικονομικές συνθήκες που επικρατούν δεν μπορεί κανείς να μιλήσει για την επόμενη ημέρα. Εγώ ζω και απολαμβάνω το ταξίδι μας. Ανέκαθεν είχα την άποψη ότι οι παίκτες που δουλεύουν ανεξαρτήτου ονόματος και αμοιβών στο τέλος πάντα παίρνουν αυτό που τους αξίζει. Τα παιδιά κάνουν μεγάλη προσπάθεια ειδικά μετά το ματς με τον Αίολο που κατάλαβαν ότι μπορούν να διεκδικήσουν την άνοδο. Κάνουν καθημερινά μεγάλη προσπάθεια στις προπονήσεις. Σε δύσκολες εποχές για το μπάσκετ εμείς απολαμβάνουμε ένα μπασκετικό ταξίδι, ζούμε την κάθε μέρα ξεχωριστά και ευχαριστιόμαστε την κάθε στιγμή».

 

Πηγή: sepk.gr