Εlite League: Στο «καλάθι» η νίκη του Παπάγου – Εύκολες νίκες για Αγρίνιο – Ελευθερούπολη

124

Με τους καλύτερους οιωνούς ξεκίνησε η πρώτη αγωνιστική της Elite League (8/10, καθώς αρκετά παιχνίδια κράτησαν το ενδιαφέρον των θεατών μέχρι το τέλος.

Με κομμένη την «ανάσα», ο Παπάγος πανηγύρισε σπουδαία νίκη κόντρα στον Αίας Ευόσμου με 91 – 92, χάρης το καλάθι του Πέτερσον στην εκπνοή της αναμέτρησης, ενώ το Αγρίνιο επικράτησε εύκολα με 86-64 την τοπική ομάδα της Καβάλας.

Στα περισσότερα παιχνίδια μίλησαν…οι έδρες των ομάδων, με την Ελευθερούπολη να ξεκινά με το δεξί της υποχρεώσεις της στην Elite League, με την εύκολη νίκη κόντρα στον Χαρίλαο Τρικούπη με 96-62.

Στο ντέρμπι των νεοφώτιστων ανάμεσα σε Ερμή Σχηματαρίου και ΦΕΑ ΝΦ/ΝΧ, νικητές «βγήκαν» οι γηπεδούχοι με 77-69, με τους φιλοξενούμενους να είναι μαχητικοί και ανταγωνιστικοί στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης.

Το παιχνίδι της ΝΕ Μεγάριδας και του Μαρουσίου σημαδεύτηκε αρνητικά στην τελευταία περίοδο, καθώς υπήρξε εντολή της αστυνομίας για εκκένωση του γηπέδου, μετά από συμπλοκή οπαδών των δύο ομάδων, μέσα και έξω από το κλειστό!

Όσον αφορά την αναμέτρηση, οι «κίτρινοι» (Μαρούσι) πήραν το πολυπόθητο «διπλό», με 60-79.

Ο Πανερυθραϊκός, με μια καλή εικόνα και εμφάνιση στο τέταρτο δεκάλεπτο, πήρε την νίκη κόντρα στον αξιόμαχο Ηρακλή με 85-78 και πανηγύρισε με τον κόσμο του την πρώτη επικράτηση στο πρωτάθλημα.

Ο Τρίτων επικράτησε του Άμυντα σε ένα κατάμεστο κλειστό με 63-58, σε ένα παιχνίδι που ήταν και αυτό αμφίρροπο μέχρι το τέλος του.

Η πρώτη αγωνιστική της ανανεωμένης Elite League, ολοκληρώνεται αύριο (9/10) με την αναμέτρηση: Ψυχικό – Κόροιβος Αμαλιάδας, το οποίο θα μεταδοθεί ζωντανά από εννέα πανελλαδικά κανάλια.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα και το πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής:

Ελευθερούπολη – Χαρίλαος Τρικούπης 95-62
Ερμής Σχηματαρίου – ΦΕΑ 77-69
Αίαντας Ευόσμου – Παπάγος 91-92
Πανερυθραϊκός – Ηρακλής 85-78
Τρίτωνας – Αμύντας 63-58
Αγρίνιο – Καβάλα 86-64
Μεγαρίδα – Μαρούσι 60-79
Ψυχικό – Κόροιβος Αμαλιάδας (9/10, 15:00)

Επόμενη αγωνιστική (2η, 15/10)

ΦΕΑ – Ελευθερούπολη
Παπάγος – Ερμής Σχηματαρίου
Μαρούσι – Αίαντας Ευόσμου
Ηρακλής – Μεγαρίδα
Αμύντας – Πανερυθραϊκός
Κόροιβος Αμαλιάδας – Τρίτωνας
Καβάλα – Ψυχικό
Χαρίλαος Τρικούπης – Αγρίνιο

Επιμελητής άρθρου: Αλέξανδρος Κεσανλής