Ευρωπαϊκών μεταγραφών συνέχεια…

754

Κοντά στον Malcolm Delaney η Anadolu Efes.

• Σε άλλα νέα, πολύ κοντά στην επιστροφή του στην Ευρώπη βρίσκεται ο Malcolm Delaney.
O 29χρονος Combo Guard βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με την Anadolu Efes και αν ολοκληρωθεί η κίνηση, θα μιλάμε για τη μεταγραφή της χρονιάς. Εξαιρετικές κινήσεις από τους Τούρκους φέτος, αν και νομίζω πως σε μια ενδεχόμενη απόκτηση του απόφοιτου του Virginia Tech, ίσως να μην κολλάει ο Rodrigue Beaubois που έχει ήδη αποκτηθεί. Ο Ataman έχει δική του κοσμοθεωρία όμως…

Στην Lokomotiv Kuban o Jamel McLean.

• Στο Krasnodar της Ρωσίας για χάρη της Lokomotiv μετακομίζει ο Jamel McLean που πραγματοποίησε μια καλή χρονιά πέρυσι με τον Ολυμπιακό. Θυμίζουμε πως οι Ρώσοι έχουν ήδη αποκτήσει τους Dorell Wright και Mateusz Ponitka και προφανώς στοχεύουν στην κατάκτηση του Eurocup ως μέσο επιστροφής στη Euroleague.

O Daniel Hackett και επίσημα στην CSKA, για να αντικαταστήσει τον Leo Westermann

• Daniel Hackett επίσης στη Ρωσία, όμως στη Μόσχα για χάρη της CSKA. Μια κίνηση λίγο-πολύ γνωστή σε όλους, η οποία επισημοποιήθηκε το πρωί. Παρελθόν από την ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη αποτελεί ο Γάλλος Leo Westermann. Για να πως την αλήθεια, εξ αρχής δεν είχα κατανοήσει την αντικατάσταση του “σκληρού” Aaron Jackson με τον πρώην παίκτη της Zalgiris. Αυτό φάνηκε, όταν και πάλι στην κρίσιμη στιγμή η “Αρκούδα” δεν είχε τους παίκτες-καμικάζι και λύγισε στην πραγματικά μεγάλη πίεση. Φέτος η κίνηση του Hackett είναι στη σωστή κατεύθυνση. Προφανώς και έπρεπε να είχε γίνει από πέρυσι, αλλά λίγο ο τραυματισμός του Ιταλού, λίγο η προσθήκη του Clyburn, πιθανώς να έβαλαν τον Έλληνα τεχνικό σε ενδοιασμούς για το τι παίκτη έπρεπε να υπογράψει στο back court του.
Για να δούμε ποια ομάδα θα εντάξει το pure playmaking και το καλό σουτάκι του πρώην προϊόντος της Partizan και του Dule Vujosevic. Θυμίζω πως στη χρυσή εκείνη φουρνιά της Partizan, την τελευταία που συμμετείχε στη Euroleague, o Σέρβος τεχνικός είχε στα χέρια του ένα καταπληκτικό σύνολο νέων παικτών, μεταξύ των οποίων τους Bogdan Bogdanovic, Joffrey Lauvergne, Davis Bertans, Nikola Milutinov, Dejan Musli, Dragan Milosavljevic και Tarence Kinsey και όμως ανάμεσα σε αυτό το τεράστιο ταλέντο, ο Westermann ήταν μαζί με τον Bogdanovic οι πρώτες μούρες στη βιτρίνα. Η Barcelona του Xavi Pascual αγόρασε τα δικαιώματά του και τον έδωσε δανεικό στη Limoges, που τότε έπαιζε στη Euroleague, για να αναπτυχθεί πιο ελεγχόμενα στη χώρα του, από το να “σφαχτεί” για μια θέση στον πολύ υψηλό τότε ανταγωνισμό στο back court των “Blaugrana”. Αυτός τραυματίστηκε μένοντας πολύ πίσω και πρόπερσι αναγέννησε επί της ουσίας την καριέρα του στο Kaunas, παίζοντας υπό τις οδηγίες του σπουδαιότερου ίσως PG στην ιστορία της Euroleage και εξαργυρώνοντας την καλή του σεζόν με ένα συμβόλαιο σε μια τοπ ομάδα της διοργάνωσης.
Αν ο Παναθηναϊκός δεν ανανέωνε τον Lekavicius, θα έλεγα ότι εδώ πρέπει να κινηθεί με κλειστά μάτια, αλλά… Πάντως τρέφω εκτίμηση για τον “κοτομπουκιά” και πιστεύω πως μπορεί να μπει στο καλούπι που θέλει ο προπονητής του.

Ανανέωσε με Bayern Μονάχου ο Devin Booker

• Τέλος, πολύ καλή κίνηση για την Bayern Munich η ανανέωση του βασικού της ψηλού, Devin Booker.
Ο 27χρονος πρώην Tiger με το πανεπιστήμιο του Clemson πέρυσι μάζευε 5.9 rebounds και σημείωνε 12.1 πόντους ανά 21:21 συμμετοχής στο Eurocup, ενώ έχει μεγάλη γκάμα κινήσεων στο ρεπερτόριό του. Διαθέτει ένα αξιόπιστο mid range jumper, είναι γενικά εύστοχος από τη γραμμή των προσωπικών, ενώ διακρίνεται για τα δυναμικά του τελειώματα. Παίζει άμυνα υψηλής έντασης και φαίνεται πως είναι χαρούμενος στη Γερμανία. Πολλά μεγάλα πορτοφόλια φέρεται να έψαξαν την περίπτωσή του, όμως η Bayern είναι επίσης μια ομάδα που δεν διστάζει να διαθέσει χρήμα…

(Via Fundamentals)