Ευρωπαϊκό Β΄ κατηγορίας: Ηττήθηκε αλλά πήρε την άνοδο η Εθνική Νεανίδων

310

Δεν τα κατάφερε η Εθνική Νεανίδων στο τελικό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος (Β’ κατηγορίας) που παρόλο που ηττήθηκε με 63-56 από την Φινλανδία, η παρουσία της κρίνεται επιτυχημένη δεδομένου ότι εξασφάλισε την άνοδο, αλλά και κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στη διοργάνωση. Οι διεθνείς πάλεψαν τον αγώνα και έφτασαν μάλιστα κοντά σε μια μεγάλη ανατροπή.

Δεκάλεπτα: 16-15, 35-20, 45-40, 63-56

ΕΛΛΑΔΑ (Γερεουδάκης): Μπουντούρη 2, Χατζηλεοντή 8, Καρακασίδου 6, Κριμίλη 24(4),  Βαντσιούρη 8(2), Αναστασοπούλου 2, Εζέτζα 4, Γούλα 2

Δείτε τα αναλυτικά στατιστικά του αγώνα πατώντας εδώ.

Γιάννης Γερεουδάκης (Προπονητής Εθνικής): 

«Μου έκαναν τεράστια εντύπωση τα ψυχικά αποθέματα που είχαν και ήταν από τους σημαντικότερους παράγοντες για την επίτευξη του στόχου μας. Δεν άφησαν κανένα παιχνίδι. Ήταν πραγματικά μια παρέα, η οποία στα δύσκολα έμεινε ενωμένη. Οι παίκτριές μου δίχως υπερβολή είναι πολεμίστριες. Η Κριμίλη έπαιξε με διάστρεμμα στο β’ ημίχρονο με την Τουρκία, η Μπουντούρη είχε πρόβλημα με το στομάχι της και η Εζέτζα έσφιξε τα δόντια και έπαιξε παρά το διάστρεμμα που είχε πάθει. Κατά τη διάρκεια του τουρνουά είχαμε και διάρροιες κάτι το οποίο ήταν ένα μεγάλο πρόβλημα. Για να τα ξεπεράσουμε όλα αυτά  τεράστια ήταν η συμβολή του γιατρού και της φυσιοθεραπεύτριας της ομάδας.

Θέλω να ευχαριστώ τις παίκτριές μου για όλο το διάστημα που είμαστε μαζί από το ξεκίνημα της προετοιμασίας ως τους αγώνες. Έδειξαν μεγάλη καρδιά. Από εκεί και πέρα θέλω να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου, Λία Γκουζίνη και Χρήστο Γκογκάκη, τον γιατρό  Ειρηναίο Καραμάνη, τη φυσιοθεραπεύτρια Νικολέτα Σίνα, τον αρχηγό αποστολής κ. Γιάννη Αλεξόπουλο και όλους τους ανθρώπους από την ομοσπονδία που όλο αυτό το διάστημα στάθηκαν στο πλευρό μας και μας βοήθησαν».

Ιωάννα Χατζηλεοντή (Παίκτρια Εθνικής):

«Πετύχαμε τον βασικό μας στόχο που ήταν η άνοδος, χάσαμε ωστόσο το χρυσό μετάλλιο στις λεπτομέρειες. Θέλαμε να ανέβουμε κατηγορία και αυτός ήταν ο αρχικός στόχος ξεκινώντας τους αγώνες.

Θέλω να κρατήσω τα πάντα. Από το ξεκίνημα ήμασταν μια οικογένεια και αυτό θεωρώ ότι μέτρησε πολύ στην συνολική παρουσία μας. Με τις περισσότερες παίκτριες γνωριζόμαστε χρόνια και κάποιες που ήρθαν φέτος εντάχθηκαν εύκολα. Παίζαμε η μία για την άλλη και αυτό ήταν το μυστικό μας. Είναι σημαντικό που κάποιες από τις παίκτριες της Εθνικής ηλικιακά θα είναι και του χρόνου στην συγκεκριμένη ομάδα και θα μπορούν να αγωνιστούν στην Α’  κατηγορία.

Τα συναισθήματα ήταν πολλά πάνω στο βάθρο… Θέλαμε είναι η αλήθεια να ακουστεί ο εθνικός ύμνος, αλλά δεν τα καταφέραμε. Πολλές κλαίγαμε και ήταν μεγάλη η συγκίνηση

Το βραβείο ανήκει και στις συμπαίκτριές μου και στο προπονητικό επιτελείο και τους ευχαριστώ όλους. Το μπάσκετ, άλλωστε, είναι ομαδικό άθλημα. Είναι η τρίτη συνεχόμενη χρόνια που παίζοντας με τις εθνικές ομάδες συμπεριλαμβάνομαι στην καλύτερη πεντάδα. Η χαρά και τα συναισθήματά μου, πάντως, ήταν σαν να έπαιρνα το βραβείο πρώτη φορά.»