Εποικοδομητική συνάντηση Βασιλακόπουλου-Δημητρίου

586

Σε πολύ φιλικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης (22/01) στην Αθήνα, η πρώτη συνάντηση του προέδρου της Κυπριακής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης Λούη Δημητρίου, με τον ομόλογό του της Ελληνικής, Γιώργο Βασιλακόπουλο.

Οι δύο άνδρες είχαν εποικοδομητική συζήτηση σε θέματα που απασχολούν την κυπριακή καλαθόσφαιρα, ιδιαίτερα στα αναπτυξιακά προγράμματα, με τον κ. Δημητρίου να εξασφαλίζει τις υποσχέσεις του κ. Βασιλακόπουλου για πλήρη στήριξη της ΕΟΚ προς την ΚΟΚ. Από πλευράς ΕΟΚ, παρών στη συνάντηση ήταν και ο γενικός γραμματέας Παναγιώτης Τσαγκρώνης.

«Υπήρξε πολύ θετική αντιμετώπιση από πλευράς του κ. Βασιλακόπουλου και η συζήτησή μας ήταν πάρα πολύ φιλική και ουσιώδης. Ο πρόεδρος της ΕΟΚ ανταποκρίθηκε θετικά στα ζητήματα που συζητήσαμε και υποσχέθηκε την πλήρη στήριξή του προς την κυπριακή καλαθόσφαιρα, κάτι που θα γίνει πράξη στους επόμενους μήνες. Αυτό που προέχει είναι να τρέξουμε τα αναπτυξιακά μας προγράμματα, στα οποία θα έχουμε στο πλευρό μας την Ελληνική Ομοσπονδία, όπως και σε θέματα επιμόρφωσης των προπονητών μας.

Ο κ. Βασιλακόπουλος αντιμετώπισε θετικά την πρότασή μας για διεξαγωγή φιλικών αγώνων μεταξύ των Εθνικών μας ομάδων μικρών ηλικιών, στην καλοκαιρινή τους προετοιμασία, κάτι που θα συζητήσουμε και με τους άμεσα υπεύθυνους της ΕΟΚ. Σε ό,τι αφορά τον τελικό Κυπέλλου Ελλάδας, τον οποίο ζητήσαμε να διεξαχθεί στην Κύπρο, ο κ. Βασιλακόπουλος μάς είπε πως θα δουν το θέμα και αν δεν εμπίπτουν πολιτικοί λόγοι αποτροπής της φιλοξενίας του από την Κύπρο, ενδέχεται να μας τον αναθέσουν», ανέφερε ο πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης Λούης Δημητρίου, για τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της ΕΟΚ Γιώργο Βασιλακόπουλο, καταλήγοντας:

«Από τη συνάντηση έφυγα με πλήρη ικανοποίηση γι’ αυτά που συζητήσαμε, καθώς είναι πολύ θετικό να έχουμε στο πλευρό μας μία από τις μεγαλύτερες δυνάμεις στον παγκόσμιο χώρο της καλαθόσφαιρας και να νιώθουμε τη στήριξή τους στην προσπάθεια που κάνουμε για αναβάθμιση της κυπριακής καλαθόσφαιρας. Με σκληρή δουλειά και υπομονή πιστεύω πως θα έρθουν καλύτερες μέρες και ο Κύπριος καλαθοσφαιριστής θα πάρει τη θέση και τον χρόνο συμμετοχής που του αξίζει».