Επιστροφή στης νίκες για τον Εθνικό Κορδελιου

265

Έβαλε τέλος στο αρνητικό σερί με νίκη έκπληξη ο Εθνικός ΚΣ Κορδελιού – Ευόσμου, εναντίον του μαχητικού «Ελλάνιου Ζευς».

Η ομάδα του πράσινου κήπου ταλαιπωρούταν από ασθένειες και τραυματισμούς και δεν κατάφερε να μπει με το δεξί στη νέα χρονιά, η απρόσμενη ήττα από τη Τερψιθέα και οι ήττες από Πύργο Χαλάστρας και Ολυμπιάδα Άνω Πόλης ήταν λίγο πολύ στο «πρόγραμμα» αν και ο κόουτς Βουλαλάς δεν κατάφερε να έχει όλη την ομάδα σε κανένα από τα 2 προηγούμενα παιχνίδια (στη Χαλάστρα ήταν και ο ίδιος άρρωστος) με αποτέλεσμα ο Εθνικός να βρεθεί κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Η επιστροφή των αρρώστων και των τραυματιών έδωσε στον κόουτς του Εθνικού ευελιξία και ανάσες σε βασικούς παίκτες με αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να παρουσιαστούν χωρίς άγχος και γεμάτοι ενέργεια σε όλο το παιχνίδι απέναντι στον «Ελλάνιο Ζευς».  Ο Εθνικός μπήκε δυναμικά από την αρχή του παιχνιδιού με τους Καλτσούνη, Οταμπασίδη, Στρίμτσο να είναι οι κορυφαίοι των γηπεδούχων, με όλους τους παίκτες να έχουν θετική απόδοση.

Αναλυτικά

Η ομάδα του Ζευς προηγήθηκε 0-2, ο Στρίμτσος με εύστοχο τρίποντο (18(6) έκανε το 3-2, έπειτα ο Ασημακίδης (κορυφαίος των φιλοξενουμένων 15π) έκανε το 3-4, ο Οταμπασίδης με σουτ από μέση απόσταση κάνει το 5-4, ο Ζευς πετυχαίνει τρίποντο με τον Σαρησάββα και κάνει το σκορ 5-7, εκεί ο αρχηγός της ομάδας (Οταμπασίδης Μάριος), απαντάει με τρίποντο από την κορυφή (στο τρέιλερ) και φέρνει στο +1 τον Εθνικό(8-7), έπειτα οι φιλοξενούμενοι κάνουν το 8-9, από εκεί και πέρα η ομάδα του πράσινου κήπου κάνει ένα μικρό σερί 4-1 με Ξενοδοχίδη – Καλτσούνηκαι δεν κοίταξε ποτέ ξανά πίσω.

Τρομερή η τριάδα του Εθνικού (Στρίμτσος – Καλτσούνης – Οταμπασίδης), κλειδί η ομαδική άμυνα και η αυταπάρνηση όλων, Step up από τον Στρίμτσο 18π (6 τρίποντα), ο 19 χρονός Sophomore PG συνέχισε τις θετικές εμφανίσεις, δείχνοντας μεγάλη ωριμότητα στο παιχνίδι του. (Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Στρίμτσος την περσινή χρονιά είχε λίγο χρόνο συμμετοχής στη Γ2. Φέτος χρίστηκε βασικός μετά την αποχώρηση των Προδρομίδη, Γκάζου, άρπαξε την ευκαιρία από τα «μαλλιά», με τους υπεύθυνους του Εθνικού να τρίβουν τα χέρια τους και να θέλουν να τον κάνουνε μόνιμα δικό τους)

 

Διαιτητές: Κασόλης – Κασούμης

Δεκάλεπτα: 12-10, 28 – 21, 47 – 35, 59 – 45.

ΕΘΝΙΚΟΣ Κ.Σ.Κ.Ε(Βουλαλάς) Στρίμτσος 18(6), Καλτσούνης 18(4), Οταμπασίδης 14(2), Καρακώστας 3(1), Αβρααμιδης 2, Σταυρίδης 2, Ξενοδοχίδης 2, Τζαμαλής, Τολούδης, Αργυρίου, Παλλάκης

ΕΛΛΑΝΙΟΣ ΖΕΥΣ(Βούλγαρης)Ασημακίδης 15, Σαρησάββας 9(3), Μαντζάρης 8, Μωϋσιάδης 6, Τσαμπάζης Π 5(1), Σούγαρης 2, Παπαδόπουλος, Αλληπουρτζίδης, Τσαμπάζης Α, Κεϊσίδης, Γαρμπίδης.​​