Επιστολή των φίλων του ΠΚ Νεάπολης στον διαιτητή του χθεσινού αγώνα με το Μ. Αλέξανδρο

224

Αναδημοσιεύουμε από το μπλογκ των φίλων του ΠΚ Νεάπολης την παρακάτω επιστολή στον διαιτητή του χθεσινού άτυχου αγώνα της ομάδας με τον Μ. Αλέξανδρο:

«Κύριε Λαζαρίδη, χθες φεύγοντας από το γήπεδο είχατε μια κουβέντα με τον γενικό γραμματέα του συλλόγου μας Αντώνη Μπόζικη και τον πρώην πρόεδρο μας Λευτέρη Χατζηαντωνιάδη, προσπαθώντας να δικαιολογήσετε την διαιτησία σας και αυτή του συναδέλφου σας κ.Ζάχου.

Σε καμία στιγμή δεν αμφισβήτησε η ομάδα μας τη δίκαιη νίκη του Μ. Αλεξάνδρου. Σε καμία στιγμή δε μπήκαμε ούτε ακόμη και τώρα θα μπούμε στη λογική κακή η καλή διαιτησία. Σε καμία στιγμή δε θα ρίξουμε τα βάρη και την ευθύνη της ήττας σε σας. Αναλαμβάνουμε πλήρως την ήττα μας, εμείς ο προπονητής και οι αθλητές μας. Οι πάντες πλέον γνωρίζουν πως οι παλαιές τακτικές είναι μακριά από μας.

Παράπονα όμως δικαιούμαστε να έχουμε, παράπονα που έχουν να κάνουν με την συνολική αντιμετώπιση της διαιτησίας προς την ομάδα μας. Αισθανόμαστε πως οι διαιτητές και ανάμεσα τους κι εσείς μας βλέπουν με μισό μάτι. Με το μάτι που θα έβλεπε ένας αδιάφορος και άσχετος με το μπάσκετ κάθε προσπάθεια που γίνετε εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου.

Αισθανόμαστε ότι δεν έχουμε το δικαίωμα σε κακή μέρα να μπορούμε να ελπίζουμε στη νίκη κάτι που γίνετε σε όλες τις άλλες ομάδες. Αισθανόμαστε πως οι διαιτησίες είναι εχθρικές απέναντι μας, χωρίς να έχουμε δημιουργήσει το παραμικρό.

Οι αθλητές μας δεν έχουν ανάγκη από «βοήθεια» από τρίτους. Οι αθλητές μας έχουν όμως το δικαίωμα να παίζουν σε γήπεδα που οι διαιτητές τους αντιμετωπίζουν ως πρωταγωνιστές και όχι ως κομπάρσους. Οι αθλητές μας έχουν το δικαίωμα να ξέρουν πως θα έχουν ίση μεταχείριση και κοντά και εκτός καλαθίου. Οι αθλητές μας είναι ΚΥΡΙΟΙ. Καμία διαμαρτυρία μετά τον αγώνα. Καμιά ένταση με τους διαιτητές… Απλά θέλουν και θέλουμε ΙΣΗ, ΙΣΗ ΑΠΟΣΤΑΣΗ και δίκαιη, ΔΙΚΑΙΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ.

Κύριε Λαζαρίδη, σας θέλουμε στο γήπεδο μέσα. Σας θέλουμε στους αγώνες μας γιατί γνωρίζουμε πως μια ατυχή διαιτησία δε μπορεί να χαλάσει την προσφορά ενός ατόμου στο άθλημα που υπηρετούμε…

Για τον συνάδελφο σας κ. Ζάχο δεν έχουμε να πούμε τίποτα, έχει πολλά ψωμιά ακόμη για να φτάσει στο επίπεδο σας και τα λάθη του η οι απροσεξίες του σεβαστές αλλά όχι δικαιολογημένες.

Υπάρχει και το βίντεο του αγώνα, αλλά δε θα μπούμε στον κόπο να σας το στείλουμε, εκτός και αν θέλετε να στολίσει τη βιβλιοθήκη σας. Τέλος θα ξαναγράψουμε πως η ήττα της ομάδας ήταν καθαρή και η νίκη του αντιπάλου δίκαιη. Ευχαριστούμε πολύ και μακάρι και εκτός έδρας να έχουμε τέτοιες διαιτησίες».

Υπενθυμίζεται ότι οι απόψεις του μπλοκ είναι αποκλειστικές των φίλων του ΠΚ ΝΕΑΠΟΛΗΣ και όχι η επίσημη άποψη της διοίκησης της ομάδας.