Επιστολή διαμαρτυρίας της ΑΕ Πυλαίας

690

Με επιστολή προς τη Σχολικη Επιτροπή του Δήμου Πυλαίας Χορτιάτη, η ΑΕ Πυλαίας γνωστοποιεί το πρόβλημα που προέκυψε σχετικά με την πρωτοβουλία  για το πρόγραμμα προετοιμασίας των ομάδων μπάσκετ και βόλεϊ στο χώρο του Μουσικού Γυμνασίου Θεσσαλονίκης και σχετικές προτάσεις. Η επιστολή αναφέρει:

 

Αξιότιμη κύρια πρόεδρε,

Λαμβάνοντας υπόψη το τελευταίο σας mail σχετικά με την ενημέρωση για την χρήση του γυμναστηρίου του Μουσικού Γυμνασίου Θεσσαλονίκης κατά την τρέχουσα περίοδο 2013 – 2013, έχουμε να αναφέρουμε τα εξής κάτωθι:

Θεωρούμε ότι η άποψή σας για τον ιστορικό μας σύλλογο είναι προϊόν έλλειψης ή κακής ενημέρωσης. Ο καθορισμός των προγραμμάτων χρήσης των γυμναστιριακών χώρων του ενδιαφέροντός μας ποτέ δεν ήταν δική μας απόφαση αλλά πάντα γινόταν σε συνεργασία με τους άλλους συλλόγους χρήστες των χώρων αυτών. Για το συγκεκριμένο θέμα ανέκαθεν καταθέταμε το πρόγραμμα στην εκάστοτε διεύθυνση του Μουσικού Γυμνασίου και μετά την γραπτή έγκρισή του, κάναμε χρήση όπως και οι υπόλοιποι σύλλογοι σε άψογη συνεργασία. Ιστορικά ως η 1η ομάδα του Δήμου Πυλαίας είχαμε τον πρώτο λόγο αλλά και την ευθύνη του χώρου που κάναμε χρήση, λόγω του ότι όταν ξεκίνησε η συνεργασία μας με το Μουσικό Γυμνάσιο απλούστατα δεν υπήρχαν άλλες ομάδες που να ενδιαφέρονται για τον χώρο αυτό. Μάλιστα τονίζουμε ότι από παρελθόντες διευθυντές και διευθύντριες του συγκεκριμένου σχολείου είχαμε την αμέριστη συμπαράστασή τους στο δύσκολο αγώνα μας για την προώθηση της ιδέας του μαζικού αθλητισμού του Δήμου μας στα τμήματα μπάσκετ και βόλεϊ.  Μάλιστα γίνονταν ειδικά προγράμματα και τουρνουά με την συνεργασία του Δήμου Πυλαίας, αλλά ακόμη κι επίσημοι αγώνες μπάσκετ της Ε.Κ.Α.Σ.Θ. μικρότερων ηλικιακά κατηγοριών (εφηβικού – παιδικού) που έφεραν μεγάλες επιτυχίες στο σύλλογο και στην ευρύτερη περιοχή. Τα τελευταία χρόνια είχαμε επωμιστεί σε συνεργασία με τους άλλους συλλόγους και τα έξοδα συντήρησης του χώρου αυτού (καθαριότητα – ηλεκτρολογικές εργασίες κ.λπ.), τα οποία όχι μόνο ουδέποτε αναγνωρίσατε αλλά και μηδενίσατε απαξιώνοντάς τα όπως και κάθε άλλη καλή προσπάθεια και πρωτοβουλία του συλλόγου μας για έναν χώρο που αγαπήσαμε τόσο πολύ, θεωρώντας ότι κερδοσκοπήσαμε! κιόλας… Σε αυτό το σημείο πρέπει να σταθούμε ιδιαίτερα και να σας προτείνουμε να ερευνήσετε και να ζητήσετε οποιοδήποτε στοιχείο ακόμη και το παραμικρότερο που θα μπορούσε ποτέ να υποστηρίξει κάτι τέτοιο.

Η συμπεριφορά της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη της οποίας ηγείστε προς τον ιστορικό σύλλογό μας στην έως τώρα συνεργασία μας είναι περισσότερο πελατειακή και ταπεινωτική. Αν λάβουμε υπόψη μας τις δύσκολες οικονομικά χρονικά στιγμές που περνάνε οι αθλητικοί σύλλογοι στο πανελλήνιο κι ο τόπος μας γενικότερα, θεωρούμε ότι το κοινό αίσθημα θα έπρεπε να σας είχε ήδη οδηγήσει στο υιοθετήσετε μια τελείως διαφορετική στάση, πιο εποικοδομητική και πιο κοντά προς τον άνθρωπο γονέα ή αθλητή που μέσα στην κρίση παλεύει πολλές φορές ακόμη και για τα προς το ζην. Προπαντός όμως θεωρούμε πως η έως τώρα στάση σας είναι και ξένη ως προς το χρησιμότατο λειτούργημά σας. Σας θυμίζουμε και τονίζουμε πως ουδέποτε αρνηθήκαμε το αντίτιμο που είχε καθορίσει στην τελευταία της συνεδρίαση η Δευτεροβάθμια σχολική Επιτροπή, εκτός της πρώτης απόφασης (των 5e/ώρα) που θεωρήσαμε υπερβολικότατο κι αντιδράσαμε… Αναγνωρίζουμε στον απόλυτο βαθμό την ανάγκη των εσόδων της επιτροπής για τις ανάγκες των σχολικών συγκροτημάτων (υλικοτεχνικός εξοπλισμός, καύσιμα, καθαριότητα κ.λπ.). Θεωρούμε όμως πως η συλλογή τους θα πρέπει ειδικά στην δύσκολη εποχή που διανύουμε όλοι μας, να γίνει με ιδιαίτερη ευαισθησία και σεβασμό προς το έργο  μας κι όχι με απειλές κι αφορισμούς.

Κυρία πρόεδρε το σύνολο των μελών του συλλόγου μας είναι γονείς. Γονείς επαγγελματίες και του μεροκάματου που πασχίζουμε παρά τα μύρια εμπόδια για το καλό των παιδιών μας αλλά και του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου. Πρέπει να γνωρίζεται πως δεν είμαστε εταιρία που χειρίζεται πιστώσεις ή χρεώσεις από το πουθενά αλλά μια μικρή ομάδα ανθρώπων που διαχειρίζεται τις συνδρομές ενός συνόλου μικρών και μεγάλων αθλητών ανάλογα με τις ανάγκες του συλλόγου που έχουν προκαθοριστεί με το πλάνο της έναρξης της προετοιμασίας των τμημάτων πριν απ’ το καλοκαίρι, όπου καθορίζονται μεταξύ των άλλων κι οι συνδρομές. Το γεγονός του ότι ενημερωθήκαμε επίσημα από την επιτροπή στο τέλος του Σεπτέμβριου του 2012 για την συνδρομή ήταν για μας και για τους γονείς των αθλητών μας κεραυνός εν αιθρία μιας κι ήταν πολύ αργά για να επανακαθορίσουμε τις θέσεις μας και να εξασφαλίσουμε άμεσα το κεφάλαιο που απαιτούσε με βάναυσο κι απειλητικό τρόπο η επιτροπή σας (απειλές – αλλαγή κλειδαριάς του γυμναστηρίου το Μάρτιο του 2013).

Σας ενημερώνουμε πως ιστορικά ο σύλλογός μας, αν δεν το γνωρίζεται ήδη, έχει μια μακροχρόνια πολύ καλή παρουσία στο χώρο της Α2 Γυναικείας Εθνικής Κατηγορίας του μπάσκετ και αξιόλογη πορεία στην ανδρική ομάδα μπάσκετ στον χώρο των τοπικών κατηγοριών (Α’ Ε.Κ.Α.Σ.Θ. φέτος). Ένα μέρος τον εσόδων του συλλόγου προορίζεται πάντα για ρουχισμό κι αμοιβές προπονητών αλλά το μεγαλύτερο κομμάτι των συνδρομών ανέκαθεν υποστήριζε τις προσπάθειες των τμημάτων αυτών, που επί χρόνια τώρα αποτελούσαν το καμάρι της Πυλαίας και μάζευαν παιδιά στα γήπεδα απομακρύνοντας τα από τα κακώς κείμενα της σύγχρονης εποχής (ναρκωτικά, καφετέριες, τσιγάρα, παρέες κ.λπ.). Μια σας επίσκεψη στο χώρο των τροπαίων μας θα σας πείσει για τις στιγμές δόξας του συλλόγου μας στο πρόσφατο παρελθόν. Σας απευθύνουμε ανοικτή πρόσκληση όποτε επιθυμείτε.

Διαπιστώσαμε από πέρυσι πως γίνονται μεθοδεύσεις για την συστηματική μείωση των ωρών χρήσης από τμήματα του συλλόγου μας υπέρ άλλων συλλόγων, που είτε δεν ανήκουν διοικητικά στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου μας είτε χρηματοδοτούνται από κερδοσκοπικά σωματεία. Αυτό θα έχει προοδευτικά ως συνέπεια την εγκατάλειψη της μοναδικής ουσιαστικά ομάδας του Δημοτικού τομέα της Πυλαίας από τους αθλητές μας ελλείψει ωρών προπόνησης, αλλά και λόγω της extra χρέωσης για να «βγουν» οικονομικά οι ώρες χρήσης του Μουσικού Γυμνασίου.

Ας πάρουμε ως βάση την άλλη λογική, πλην όμως απατηλή λύση, που μας πρότειναν ορισμένοι καλοθελητές να διαλύσουμε τα τμήματα του ανδρικού και του γυναικείου με αποτέλεσμα όλα μας τα έσοδα να διατίθενται αμεσότατα στις όποιες οικονομικές εκκρεμότητες του συλλόγου. Δεν μπορεί όμως κανείς απ’ αυτούς όλους τους καλοθελητές να μας απαντήσει στο εξής απλό: Τι κίνητρο θα έχουν τα παιδιά του Δήμου μας στο να ανεβούν όλα αυτά τα σκαλοπάτια της αθλητικής εκπαίδευσης χωρίς να έχουν την τιμή να αγωνιστούν στα μεγάλα τμήματα της ομάδας που γαλουχήθηκαν; Ή μήπως πρέπει να περιμένουν προτάσεις από άλλες μεγαλύτερες ομάδες (ΠΑΟΚ –ΑΡΗ κ.λπ) ελπίζοντας ότι οι χρόνων κόποι τους και των γονιών τους δεν θα πάνε χαμένοι; Ασφαλώς η απάντηση είναι πως θα προτιμήσουν εξαρχής να ακολουθήσουν έναν σύλλογο που θα έχει μεγάλα τμήματα για να έχουν απτούς στόχους με αποτέλεσμα την τελική απαξίωση και διάλυση του συλλόγου μας. Αν επιθυμείτε αυτό μπορείτε να μας το πείτε ευθαρσώς και ξεκάθαρα χωρίς αναστολές. Αν πάλι δεν το επιθυμείτε ζητούμε κατ’ ελάχιστον να βοηθήσετε τον σύλλογό μας στο δύσκολο έργο του, δίνοντας προτεραιότητα στην εξασφάλιση ωρών χρήσης των γυμναστιριακών χώρων, των οποίων είστε υπεύθυνη αλλά και την ανάλογη πίστωση χρόνου, για την όποια αποπληρωμή των οφειλών μας προς την επιτροπή για τους λόγους που προαναφέραμε.

Θεωρώντας βέβαιη την ευαισθησία σας για τα παραπάνω θέματα αναμένουμε την θετική απόκρισή σας στα δίκαια αιτήματά μας.-

 

Σας ευχαριστούμε,

Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. της Αθλητικής Ένωσης Πυλαίας